Arnold Barkus

Regisseur, Acteur

Arnold Barkus is regisseur en acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Tempête dans un verre d'eau

1997 | Komedie, Romantiek

Frankrijk/Verenigde Staten 1997. Komedie van Arnold Barkus. Met o.a. Jackie Berroyer, Arnold Barkus, Maria de Medeiros, François Dyrek en Simon Abkarian.

VV.

Sunday

1997 | Komedie

Verenigde Staten 1997. Komedie van Jonathan Nossiter en Johan Nossiter. Met o.a. David Suchet, Lisa Harrow, Jared Harris, Larry Pine en Joe Grifasi.

Op een grauwe zondag in het New Yorkse Queens ontmoeten twee mensen elkaar. Madeleine, een ooit gevierd maar nu vergeten actrice, herkent op straat Matthew, een beroemde filmregisseur met wie ze eens heeft gewerkt. Maar is hij Matthew? Of is hij Oliver, de man die zijn dagen op straat en zijn nachten in opvanghuizen doorbrengt? Maakt het eigenlijk uit wie hij is? In de gesprekken die ze gedurende de zondag voeren en die uiteindelijk culmineren in seks, geven deze twee mensen elkaar voor korte tijd de aandacht en glorie die ze in hun dagelijkse, eenzame leven ontberen. Het script van regisseur Nossiter en James Lasdun, ondermeer op het Sundance filmfestival onderscheiden, gaat over de fundamentele menselijke behoefte aan verhalen, illusies en verfraaiing van de werkelijkheid. Geholpen door 'n semi-documentaire omgeving maken de ontwapenende Suchet en Harrow er een nu eens vertederend, dan weer enigszins sentimenteel maar beslist intrigerend drama van. (RdL/VPRO Gids)

Wadeck's Mother's Friend's Son

1992 | Drama

Verenigde Staten 1992. Drama van Arnold Barkus. Met o.a. Arnold Barkus, Ranko Chepin, Zazie Dinev, Dominic Gould en Andrew Fierberg.

De Poolse matroos Barkus arriveert in New York. Hij heeft twee dagen vrij en hij besluit sde zoon van een vriend van zijn moeder op te bellen om daar te overnachten. Deze laatste, die samenwoont met Fran[KA10]caise Dinev, wenst de man echter niet te zien. Dinev sluit vriendschap met Barkus, die zijn schip mist. Doch geen nood. Zijn `gastheer` vertrekt in zijn plaats. Maar Dinev`s verblijfsvergunning is bijna verlopen en Barkus gaat op zoek naar een geschikte huwelijkskandidaat voor het meisje. Schitterende, speelse low-budget film. Een kruising tussen de chaotische humor van Lubitsch en het moderne engagement van Jarmusch. Het spel van Barkus is frivool en ontwapenend, maar ook Chepin als Wadeck is een openbaring (hij kruipt later in de huid van zijn neef). In Barkus' scenario zitten alle mogelijke actuele onderwerpen en hij slaagt erin de toeschouwer telkens weer te verrassen. De slotscène grenst aan het geniale. Gemaakt slordige zwart-wit fotografie van Michael Spiller.

A Little Stiff

1990 | Komedie, Romantiek, Experimenteel

Verenigde Staten 1990. Komedie van Caveh Zahedi en Greg Watkins. Met o.a. Caveh Zahedi, Erin McKim, Patrick Park, Greg Watkins en Arnold Barkus.

Een onafhankelijk geproduceerde film, waarin de acteurs hun echte namen gebruiken en voornamelijk ook zichzelf spelen. De makers zijn zo verstandig geweest om uitvoerig te verhalen over een onhandige filmstudent die smoorverliefd wordt op een mooi meisje. De minimalistische stijl en de geïmproviseerde dialogen kunnen de verveling opwekken van minder avontuurlijk ingestelde kijkers. Scenario van de regisseurs Watkins en Zahedi. Camerawerk van Greg Watkins.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Arnold Barkus op televisie komt.

Reageer