Jaap Peter Enderle is scenarist.
Er zijn 4 films gevonden.

In vrijheid

2016 | Drama

Nederland 2016. Drama van Floor van der Meulen. Met o.a. Nazmiye Oral, Ali Sultan en Saman Amini.

De teruggekeerde Syrië-ganger Ismaël mag zijn strafproces thuis bij zijn moeder Neziha afwachten. Zij is vastberaden haar zoon zich niet een tweede keer te laten ontglippen, maar hoe meer ze hem probeert te bereiken, hoe groter de afstand tussen moeder en zoon wordt.

Horizon

2016 | Drama, Sportfilm

Nederland 2016. Drama van Giancarlo Sanchez. Met o.a. Susan Radder, Tijn Docter en Bram van der Heijden.

Lieke, een groot schoonspringtalent, geniet van de trainingen samen met haar coach Jorg. Totdat Jorg besluit om nog een meisje te gaan trainen. De jaloerse Lieke probeert zich in te houden maar verliest langzaam maar zeker de controle over zichzelf.

Jongens

2014 | Jeugdfilm

Nederland 2014. Jeugdfilm van Mischa Kamp. Met o.a. Gijs Blom, Ton Kas, Ko Zandvliet, Roosmarijn van der Hoek en Jonas Smulders.

Na de dood van zijn moeder heeft de vader van de vijftienjarige Sieger (Blom) weinig tijd voor hem: zijn broertje Eddie eist alle aandacht op. Dus stort getalenteerd atleet Sieger zich op zijn sport. Op een dag in de zomervakantie ontmoet hij Marc (Zandvliet). Hij voelt zich tot hem aangetrokken. Verwarrend! Mooi, filmisch, goed gespeeld, als telefilm geproduceerd drama over ontluikende homoseksuele gevoelens, naar een subtiel scenario van Chris Westendorp en Jaap Peter Enderle. Regisseur Kamp maakte eerder de sterke jeugdfilms Het paard van Sinterklaas en Tony 10. Flink wat prijzen op festivals als Cinekid en het NFF.

Met donker thuis

2011 | Drama

Nederland 2011. Drama van Joeri Holsheimer. Met o.a. Robert de Hoog, Gaite Jansen, Gijs Scholten van Aschat en Anneke Blok.

Johnny, een 21-jarige militair, brengt als kistdrager de gesneuvelde pelotongenoot Diederick van Afghanistan naar huis. Maar hij moet nog één missie volbrengen: een verjaardagscadeau van Diederick aan de tweelingzus Fleur geven.