Josefina Molina

Regisseur

Josefina Molina is regisseur.
Er zijn 5 films gevonden.

La lola se va a los puertos

1993 |

Spanje 1993. Josefina Molina. Met o.a. José Sancho, Francisco Rabal en Rocio Jurado.

Lo más natural

1990 | Romantiek, Drama

Spanje 1990. Romantiek van Josefina Molina. Met o.a. Patrick Bauchau, Viviane Vives, Miguel Bosé en Charo López.

Nadat een stel van middelbare leeftijd uit elkaar is gegaan, knoopt hij een relatie aan met een jonge, onafhankelijke vrouw en zij met een jonge ecoloog. Belachelijk melodrama dat pretendeert een getuigenis te zijn, maar situaties en dialogen bevat, die je doen blozen van schaamte. Soms probeert de film Eric Rohmer te imiteren.

Esquilache

1989 | Historische film

Spanje 1989. Historische film van Josefina Molina. Met o.a. Fernando Fernán Gómez, José Luis López Vásquez, Ángela Molina, Concha Velasco en Adolfo Marsillach.

In 1766 in Madrid vinden er een aantal gebeurtenissen plaats ten gevolge van de hervormingspogingen van minister Esquilache, een Italiaan in dienst van koning Carlos III van het Huis Bourbon. Deze historische film heeft oppervlakkige aanknopingspunten met de historische gebeurtenissen in het huidige Spanje en is volledig bewerkt voor de tv. Om kijkers te trekken werd ervoor gezorgd dat verschillende van de populairste acteurs en actrices uit de Spaanse cinema in deze film meespelen.

Funcion de noche

1981 | Drama

Spanje 1981. Drama van Josefina Molina. Met o.a. Lola Herrera, Daniel Dicenta, Natalie Dicente-Herrera, Daniel Dicente-Herrera en Luis Rodriguez Olivares.

Ongenietbare, praatzieke vrouwenfilm die zich uiteraard afspeelt in een artistiek/intellectueel milieu, altijd een mooi excuus voor holle woordkramerij en pretentieus gekunstel. De cast is een familie-aangelegenheid en regisseuse Molina beperkt zich tot het registreren van hun oeverloos getater dat voor het grootste gedeelte over volstrekt kunstmatige problemen en/of triviale filosofietjes gaat. Het relatief grote succes van de film in Spanje is dan ook vermoedelijk toe te schrijven aan een geval van massahysterie.

Vera

1972 | Drama

Spanje 1972. Drama van Josefina Molina. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Victor Valverde, Julieta Serrano en José Vivó.

In het Frankrijk van de negentiende eeuw weigert een Spaanse aristocraat de dood van zijn vrouw te aanvaarden. De enige bioscoopfilm van deze regisseuse, zeer langdradig en gebaseerd op een verhaal van de graaf Villiers D'Isle-Adam.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Josefina Molina op televisie komt.

Reageer