Kunihiko Yuyama

Regisseur

Kunihiko Yuyama is regisseur.
Er zijn 5 films gevonden.

Pokémon: The Rise of Darkrai

2008 | Animatie, Actiefilm, Avonturenfilm

Japan/Verenigde Staten 2008. Animatie van Kunihiko Yuyama.

Pokémon 4Ever

2002 | Animatie, Familiefilm

Japan/Verenigde Staten 2002. Animatie van Kunihiko Yuyama en Jim Malone.

Terwijl de jonge Pokémontrainer Ash Ketchum en zijn vrienden door een bos lopen komen ze een vriendelijk ui-achtig wezen tegen, dat door de tijd kan reizen. Maar, zoals meestal in de Pokémonfilms, worden ze ook geconfronteerd met een intens slechte volwassene, ditmaal een man met een superheldenmasker, die Pokémons tot zijn slaven wil maken om ze zijn slechte bevelen te doen opvolgen. Maar uiteindelijk moet hij het toch afleggen tegen de moed, trouw, liefde, opofferingsgezindheid en de natuurbeschermingsdrang van onze helden.

Pokémon 3: The Movie

2001 | Anime, Animatie, Actiefilm, Familiefilm, Fantasy

Japan 2001. Anime van Michael Haigney en Kunihiko Yuyama. Met o.a. Addie Blaustein, Rachael Lillis, Eric Stuart en Veronica Taylor.

De moeder van Ash wordt ontvoerd naar de kristallen toren door de machtige Entei. Ash probeert zowel Mi als zijn moeder te redden en komt daarbij de geheime kracht achter de ongelooflijke gebeurtenissen te weten. Het draait om de meest onbeheersbare Pokémon ooit, de Unknown.

Pokémon 2000 the Movie: The Power of One

2000 | Animatie, Familiefilm, Actiefilm, Avonturenfilm, Sciencefiction, Fantasy, Anime

Japan/Verenigde Staten 2000. Animatie van Michael Haigney en Kunihiko Yuyama. Met o.a. Addie Blaustein, Eric Stuart, Rachael Lillis, Veronica Taylor en Ikue Otani.

In Pokémon:The Movie 2000 moeten Ash, Pikachu en alle andere Pokémon de wereld redden van de ondergang. De drie almachtige Pokémon Zapdos, Articuno en Moltes worden geacht de natuur te beschermen. Dit doen zijn door de elementen vuur, bliksem en ijs te temmen. Het evenwicht dreigt echter verstoord te worden. De chaos kan alleen voorkomen worden als er een mens ingrijpt.

Pokémon: The First Movie

1999 | Animatie, Familiefilm, Actiefilm, Avonturenfilm, Sciencefiction, Anime

Japan/Verenigde Staten 1999. Animatie van Michael Haigney en Kunihiko Yuyama.

De Pokemons begonnen hun avontuurlijke leven als personages in een videospel van Nintendo in 1996. Daarna kwam de merchandising en de immense populariteit, die aansloeg bij zowel jongens als meisjes in de leeftijdsgroep van zes tot twaalf jaar. Zo populair zelfs dat sommige scholen in Amerika het verboden. Dit verbod maakte Pokemon nog gewilder. Toen kwam er een tekenfilmserie op de tv. Redenen genoeg om tegen het einde van de jaren 1990 een bioscoopfilm te maken. En die kwam er. De opbrengsten waren niet gering: ruim 135 miljoen dollar. Snel gingen er nieuwe films in productie. Het totaal is inmiddels een viertal, maar dan slaat het uur om zich terug te trekken naar de eretribune voor de helden uit de stripverhalen, want er zijn dan weer anderen gekomen die hun plaats hebben ingenomen op het speelveld van de genegenheid van de jeugd. Deze eerste film is een soort Monster van Frankenstein-verhaal met heel wat James Bond gadgets en het begin wordt leuker gevonden door jongens dan door meisjes. De inhoud komt er op neer dat Mew gekloond wordt. Zo ontstaat Mewtwo, maar die is helemaal niet blij als 151ste Pokemon, omdat het klonen zonder doel geschied was. Om zich te laten gelden wil hij de wereld aan zich onderwerpen. Dat gaat Ash Ketchum, Pikachu en de andere monstertjes te ver. Het tegenstrijdige scenario dat geweld met geweld bestrijdt, is van Takeshi Shudo naar de personages van Satoshi Tajiri. Het is niet bepaald origineel, maar de film, die begint met een voorfilm van 22 minuten, getiteld PIKACHU`S VACATION, is onderhoudend genoeg. Er gebeurt heel wat en de animatie is getrouw aan zijn oorsprong. In de originele versie met de stemmen van: Veronica Taylor, Philip Bartlett, Rachael Lillis, Addie Blaustein, Eric Stuart, Ikue Otani, Ted Lewis, Amy Birnbaum. Bewerking van de engelse versie: Norman J. Grossfeld, regisseur Haigney en John Touhey, de vertaling is van Paul Taylor. Het camerawerk is van Hisao Shirai. Voor degenen die het nog niet wisten: Pokemon is de verkorte vorm van Pocket Monster. Het vervolg is getiteld: POKETTO MONSUTAA: MABOROSHI NO POKEMON X: LUGIA BAKUDAN (POKEMON 2000 THE MOVIE: THE POWER OF ONE), die minder dan de helft opbracht.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kunihiko Yuyama op televisie komt.

Reageer