Krzysztof Majchrzak

Acteur

Krzysztof Majchrzak is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Yesterday

1985 | Komedie, Muziek

Polen 1985. Komedie van Radosław Piwowarski. Met o.a. Piotr Siwkiewicz, Andrzej Zieli[KA1]nski, Robert Piechota, Waldemar Ignaczak en Anna Ka[KA1]zmierczak.

Een nostalgische komedie over een geval van Beatles-manie in een klein stadje ergens in de Poolse provincie gedurende de jaren zestig. Vier tieners noemen zichzelf naar John, Paul, George en Ringo en proberen de muziek van de Beatles na te spelen. Dit veroorzaakt moeilijkheden op school en maakt Ringo's eerste liefdesverhouding nogal gecompliceerd. Een heel innemend debuut van Piwowarski. Er wordt in geacteerd door Poolse amateurs en er komen vijf Lennon-McCartney songs in voor, die door de Beatles zelf worden uitgevoerd.

Konopielka

1982 | Drama

Polen 1982. Drama van Witold Leszczy[KA1]nski. Met o.a. Krzysztof Majchrzak, Anna Seniuk, Joanna Sienkiewicz, Jerzy Block en Marek Siudym.

De aankomst van een stadse lerares in een afgelegen dorp brengt grote veranderingen teweeg, vooral in het leven van haar gastheer. Leszczy[KA1]nski - bekend geworden door zijn Oscar-nominatie ZYWOT MATEUSZA - geeft met veel warmte, sensibiliteit en humor de confrontatie weer tussen twee verschillende werelden. De opmerkelijk mooie zwart-wit fotografie geeft het verhaal over het 'verloren paradijs' authenticiteit.

Golem

1980 | Sciencefiction

Polen 1980. Sciencefiction van Piotr Szulkin. Met o.a. Marek Walczewski, Krystyna Janda, Joanna Zołkowska, Krzysztof Majchrzak en Mariusz Dmochowski.

Debuutfilm en een van de weinige Poolse SF-films. In een ontwrichte maatschappij, na een atoomoorlog, proberen doktoren verworden mensen om te vormen tot mensen die zij waardevol achten voor de samenleving. Een er van is Pernat, wiens lotgevallen en vooral moeilijke aanpassing het hoofdthema zijn. Niet sensationeel, maar leuk om naar te kijken, o.a. door de mooie fotografie.

Aria dla atlety

1979 | Drama

Polen 1979. Drama van Filip Bajon. Met o.a. Krzysztof Majchrzak, Pola Raksa, Roman Wilhelmi, Bogusz Bilewski en Wojciech Pszoniak.

Een terugblik op het bewogen leven van een worstelaar. In Nederland hoog geprezen debuutfilm van de ook als schrijver bekend staande Bajon. De vormgeving is het meest opmerkelijk, zij roept gelijkenissen op met het werk van Fellini. Het gegeven is door Bajon stijlvol, feestelijk en met een onuitputtelijke fantasie in een waanzinnig mooie aankleding met alle glitter van het kermisleven in beeld gebracht.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Krzysztof Majchrzak op televisie komt.

Reageer