Marcus Winterbauer

Cameraman

Marcus Winterbauer is cameraman.
Er zijn 8 films gevonden.

Autumn Gold

2010 | Documentaire, Biografie, Drama, Sportfilm

Duitsland/Oostenrijk 2010. Documentaire van Jan Tenhaven.

Charmant portret van vijf hoogbejaarde atleten, allemaal ver boven de tachtig, die zich voorbereiden op de WK voor senioren in het Finse Lahti. In de herfst van hun leven strijden ze niet alleen tegen elkaar - al is de Oostenrijkse Alfred de enige deelnemer in de categorie 'mannen boven de honderd jaar' - maar vooral ook tegen de aftakeling. Hun hoge leeftijd blijkt echter maar weinig belemmeringen te vormen. Meermaals bekroond, onder meer door de jeugdjury op het International Documentary Film Festival Amsterdam.

Wenn die Welt uns gehört

2009 | Drama

Duitsland 2009. Drama van Judith Keil en Antje Kruska. Met o.a. Vincent Krüger, Christian Blümel, Willi Gerk en Céci Schmitz-Chuh.

In een Oost-Duits plaatsje raken twee zestienjarige jongens bevriend met de iets oudere, stoerdere Marco, die ze meesleept in zijn fascinatie voor Satan. Terwijl Richy voor het eerst verliefd wordt, gaan de drie steeds meer op in hun eigen duistere rituelen en opvattingen over een andere, duivelse wereld. Maaksters Keil en Kruska, die samen meerdere documentaires op hun naam hebben staan, deden uitgebreid onderzoek en benadrukken dat dit drama minder over satanisme gaat dan over de bevattelijkheid van jonge, doorsnee mensen voor radicale ideologieën.

Rhythm Is It!

2004 | Documentaire, Muziek

Duitsland 2004. Documentaire van Thomas Grube en Enrique Sanchez Lansch.

In Rhythm Is It! doen de Duitse regisseurs Thomas Grube en Enrique Sanchez Lansch verslag van de wijze waarop Simon Rattle en het Berliner Philharmoniker samen met choreograaf Royston Maldoom 250, vaak minder gestelde, schoolkinderen laten dansen op Stravinsky's klassieker Le Sacre du Printemps.

Der Glanz von Berlin

2001 | Documentaire

Duitsland 2001. Documentaire van Antje Kruska en Judith Keil.

Na hun goed ontvangen documentaire AUSFAHRT OST draaiden Kruska en Keil er een over Berlijnse werksters, die op hun manier de nieuwe Duitse hoofdstad van glans voorzien. Ze interviewden een groot aantal vrouwen en kozen er drie uit voor een portret. Twee van hen zijn midden veertig en een is tegen de zestig. Ingeborg is eenzaam en zit al een tijdje zonder werk. Ze probeert zich het hoofd boven water te houden door zorgvuldig naar een baantje te zoeken en ze hoopt evenzeer een partner te vinden om niet meer alleen te hoeven zijn. Het valt niet mee. Gisela, reeds 35 jaar getrouwd, maakt met een ploeg 's nachts een winkelpassage schoon. Ze heeft vrede met haar bestaan. Delia kwam uit Argentinië naar Europa om carrière als schilderes te maken. Ze poetst al twaalf jaar lang met veel vlijt en eer de huizen van mensen die het betalen kunnen. Ondanks de grote desillusie probeert zij haar lot te accepteren. In haar eigen land is de situatie nog veel beroerder. Deze zeer originele documentaire laat zien, dat er in het dagelijkse leven zowel hoogte- als dieptepunten zijn. Je moet proberen deze soms komische of absurde situaties met een korrel zout te nemen. Het scenario is van beide regisseuses. Opgenomen in de reeks Das kleine Fernsehspiel in de serie Deutschland - Dokumentarisch. Het camerawerk is van Marcus Winterbauer.

Ausfahrt Ost

1999 | Drama

Duitsland 1999. Drama van Antje Kruska en Judith.

Wie in de buurt van Magdeburg op de Autobahn de afrit neemt, komt terecht in het gehucht M[KA3]oser en ziet algauw het wegrestaurant Der Hungrige Wolf dat door een echtpaar uitgebaat wordt. De scenarioschrijfsters-regisseuses Kruska en Keil volgen het doen en laten van Nico (Fähse), een gezette werkloze van rond de 35, vanaf de kerst tot in het voorjaar. Hij woont nog steeds bij zijn moeder, en zijn inwonende oma. Nico zou het liefst zelfstandig wonen en trouwen met een vrouw die om hem gaf, maar noch het vinden van werk, noch het vinden van een vrouw lukt. Tegelijkertijd maken we kennis met Lenne, die tegen de veertig loopt en sedert de val van de Muur van Berlijn ook zonder werk zit. Hij doodt de tijd tussen voornoemde uitspanning die rijk aan speel- en gokautomaten is, de disco en het kijken naar goedkope horrorvideo's. We ontmoeten ook Tomcat, die veel werk heeft als timmerman en een lieve vriendin heeft, maar op zoek is naar een kick. Een kijkje achter de coulissen van de nieuwe bondsstaten, waar het dagelijkse leven vervuld is met onzekerheid, angst en eenzaamheid. Wie schrander, moedig of ondernemend is, heeft de kans zich te kunnen meten met de wessis die een voorsprong hebben op de ossis. Een interessant document voor vorsers van Duits- Duitse verhoudingen. De kijker wordt zich bewust van de kloof, die sedert 1949 tussen Oost en West bestond, en tien jaar na de val van de muur in 1989 nog steeds niet is overbrugd. Gedraaid werd in het kader van de prestigieuze serie Das kleine Fernsehspiel. Het camerawerk is van Marcus Winterbauer.

Virtual Vampire

1997 | Thriller

Duitsland 1997. Thriller van Michael Busch. Met o.a. Inga Busch, Armin Dallapiccola, René Hofschneider en Rüdiger Kuhlbrodt.

Merz (Dallapiccola) heeft zijn vrouw bij een auto-ongeluk verloren; hij is labiel, aan de drank en zonder werk. Volgens Dr. August (Kuhlbrodt) zou Merz over occulte fotogenetische krachten beschikken en hij vraagt zijn collega Dr. Andres (Hofschneider) het geval te onderzoeken. Andres denkt dat het om een charlatan gaat en besluit hem aan de kaak te stellen, maar hij ontdekt dat er wellicht toch sprake is van paranomale verschijnselen. Om resultaten te verkrijgen moet Merz in een roes van alcohol gebracht worden en zich in een erotische omgeving bevinden - de onderzoekskamer van Andres is uiteraard onvoldoende. Het bewijs van de gaven van Merz wordt geleverd op polaroidfoto`s van May (Inga Busch), Andres` vriendin en fotografe; op de foto`s is May afgebeeld in een toemkomstige werksituatie in Tokio, maar ook in een erotische toestand. May raakt in verlegenheid en wil niets meer met het project te maken hebben, maar dan raakt Merz in een soort suicidiale coma als diens overleden vrouw hem oproept. May is de enige die Merz verlossen kan. Het scenario van regisseur Busch is zeer origineel, al is zijn film met zijn vrouw in de hoofdrol (wie krijg je anders zo gek?) tamelijk off-beat. Het is zijn tweede lange film na A WAY A LONE A LAST uit 1994. Camerawerk van Marcus Winterbauer. Voor fijnproevers.

Stern II im Plattenbau

1997 | Documentaire

Duitsland 1997. Documentaire van Hanna Blößer en Angi Welz-Rommel.

1977. Acht in Duitsland gezochte leden van de RAF (Rote Armee Fraktion) willen kappen met hun terroristische acties en wijken uit naar Parijs. Ze willen emigreren naar Afrika, maar hun leiders denken er anders over. Via Spanje, Italië en Oostenrijk komen ze terecht in Praag. Zonder al te veel enthousiasme aanvaarden ze zich terug te trekken in het enige land dat hen asiel wil verlenen: Oost-Duitsland. Onder Stasi- toezicht krijgen ze een nieuwe identiteit en worden ze tot modelsocialisten omgevormd. Na de val van de muur in 1989 worden ze toch gearresteerd en moeten ze zich verantwoorden voor het Duitse gerecht. De regisseurs/scenaristen volgen de weg die de ex-terroristen aflegden en laat hen zelf commentaar leveren. Deze meermaals bekroonde documentaire geeft een goed inzicht in de motieven en idealen die het RAF voortstuwde. Tekst wordt gesproken door Armin Hauser en voor de montage werd beroep gedaan op Nina Thomas. Achter de camera stond Marcus Winterbauer.

Herr, Frau, Hund

1996 | Documentaire, Drama

Duitsland 1996. Documentaire van Alice Agneskirchner. Met o.a. Ingeborg M.H., Eva C., Martin v.H., Mariella R. en Otto W..

Portret van zes mensen en hun honden. Meelevend en gevoelig in beeld gebracht door het camerawerk van Marcus Winterbauer. Achter elke hondenliefde ontdekt regisseuse Agneskirchner een interessant levensverhaal. Een dier-mens verslag dat zo goed is dat het een plaats vond in de reeks Das kleine Fernsehspiel.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Marcus Winterbauer op televisie komt.

Reageer