John De Bello

Regisseur, Acteur, Scenarist, Producer

John De Bello is regisseur, acteur, scenarist en producer.
Er zijn 6 films gevonden.

Black Dawn

1997 | Actiefilm, Misdaad

Verenigde Staten 1997. Actiefilm van John De Bello. Met o.a. Lorenzo Lamas, Catherine Lazo, Daniel Zacapa, Marco Rodríguez en Lobo Sebastian.

Smeris Jake Kilkanin (Lamas) krijgt het aan de stok met zijn baas Captain McNichols (St. Esprit) en verlaat de dienst. Er blijft echter nog een onopgeloste zaak van de ontvoering van een bankier. Het scenario van regisseur De Bello is niet alleen afgezaagd, maar ook soms onsamenhangend en brengt deze actiefilm soms volledig tot stilstand. Hij had weinig greep op de rollen, want iedereen voert zijn eigen nummertje op.

Killer Tomatoes Eat France!

1992 | Horror

Verenigde Staten 1992. Horror van John De Bello. Met o.a. Marc Price, John Astin, Angela Visser, Steve Lundquist en Rick Rockwell.

Het derde vervolg op ATTACK OF THE KILLER TOMATOES voegt een verandering in de enscenering aan de satirische formule toe, maar dat is niet genoeg voor een echte opknapbeurt. Bovendien gaan een paar hele leuke grappen verloren. Deze keer heeft de boosaardige professor John Astin het plan om Frankrijk te veroveren met zijn vijandelijke plantaardige creaties, wat tot parodieën leidt op onder meer The Man in the Iron Mask van Dumas. De dodelijke tomaten hebben nu gezichten, nageaapt van een KILLER TOMATOES-tekenfilm voor tv. Leading-lady Visser was vroeger een Miss Universe.

Killer Tomatoes Strike Back!

1991 | Sciencefiction, Komedie

Verenigde Staten 1991. Sciencefiction van John De Bello. Met o.a. Rick Rockwell, Crystal Carson, John Astin, Steve Lundquist en Rock Peace.

Het tweede vervolg op ATTACK OF THE KILLER TOMATOES. Als de grap over de kwade planten een beetje verbleekt nemen de makers van de film nieuwe doelen op de korrel: Astin, de gekke geleerde, gebruikt de stomste tv-programma's om het volk murw te maken voordat de tomaten weer aanvallen. Een uitbundige satire.

Return of the Killer Tomatoes

1988 | Sciencefiction, Komedie

Verenigde Staten 1988. Sciencefiction van John De Bello. Met o.a. Anthony Starke, Karen Mistal, John Astin, Steve Lundquist en George Clooney.

Een vervolg op ATTACK OF THE KILLER TOMATOES en veel beter dan die film. Er worden enige filmtrends op de hak genomen. Een krankzinnige geleerde (Astin) verandert tomaten in RAMBO-achtige krijgers. Zakt naar het eind wat in, maar er valt toch een hoop te lachen. Ook leuk: een van de eerste rollen van George Clooney.

Sour Grapes

1986 | Komedie, Horror, Actiefilm

Verenigde Staten 1986. Komedie van John De Bello. Met o.a. Richard Gilland, Rich Little, Eddie Deezen, James Newell en Debi Gates.

Een ronduit belachelijk verhaal over een wetenschapper die een formule heeft ontwikkeld om een einde aan de honger op aarde te maken. Maar het is ook een prima middel om de smaak van het bier te verbeteren. Twee brouwerijen willen het recept in hun bezit krijgen en huren priv[KA1]-detectives om hun doel te bereiken; die bestrijden elkaar met grove middelen. Routine actie-werkje van de regisseur die het iets betere ATTACK OF THE KILLER TOMATOES maakte; maar dat was wel tien jaar ervoor en het lijkt alsof hij in dat decennium er niets bij heeft geleerd. Ook bekend als HAPPY HOUR.

Attack of the Killer Tomatoes

1978 | Horror, Komedie

Verenigde Staten 1978. Horror van John De Bello. Met o.a. David Miller, George Wilson, Sharon Taylor, Jack Riley en Rock Peace.

Het grappigste van deze low budget persiflage op low budget SF-films zijn de titel en de openingstitels. Verder te weinig goede ideeën en te weinig leuke momenten. Scenario van Constantine Dillon, Steve Peace en de regisseur. Werd gevolgd door RETURN OF THE KILLER TOMATOES, en KILLER TOMATOES STRIKE BACK.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer John De Bello op televisie komt.

Reageer