Martine Chevallier is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

La forêt

2014 | Drama

Frankrijk 2014. Drama van Arnaud Desplechin. Met o.a. Denis Podalydès, Martine Chevallier en Michel Vuillermoz.

Rusland, medio negentiende eeuw. Welgestelde weduwe Raisa Goermyjskaja neemt, niet louter uit mededogen, de berooide jongeling Aleksej op. In het drama dat zich vervolgens ontrolt, verkoopt zij stukje bij beetje de bospercelen van het landgoed dat toekomt aan spoorloze neef Gennadi. Die, verrassing, ineens aanklopt. Fameus theaterstuk van Aleksandr Ostrowski (1823-1886), over het verval van de adel, werd door Desplechin (Trois souvenirs de ma jeunesse) in zijn eerste tv-film vernuftig geënsceneerd als een prikkelende melange van toneel en cinema. De cast van deze Arte-productie in de Théatre-reeks bestaat uit acteurs van de Comédie Française.

La dernière campagne

2013 | Drama

Frankrijk 2013. Drama van Bernard Stora. Met o.a. Bernard Le Coq, Thierry Frémont, Patrick Braoudé, Anne Loiret en Martine Chevallier.

Na La conquête (2011, Xavier Durringer) speelt Le Coq opnieuw de neo-gaullist Jacques Chirac, ex-staatshoofd van Frankrijk. Ditmaal is hij de Chirac die, ziek en aan de politieke zijlijnen, tijdens de presidentsverkiezingen van 2012 een rol wil spelen in de strijd tussen zijn voormalige vazal Nicolas Sarkozy en de socialist François Hollande. In zijn dromen ontmoet Chirac Hollande, in politieke kleur zijn tegenpool. Anderhalf jaar voordat deze met fantasie gemaakte tv-film op France 2 werd uitgezonden was Chirac veroordeeld voor corruptie tijdens zijn Parijse burgemeesterschap (1977-1995).

Les dames du Creusot

1989 | Thriller

Frankrijk 1989. Thriller van Bruno Gantillon. Met o.a. Bernard-Pierre Donnadieu, Martine Chevallier, Aurélien Recoing en Chloé Heyraud.

Getrouwe verfilming van een roman van Charles Exbrayat, verschenen in de beroemde reeks [KL]Le Masque[KLE], waarvoor deze produktieve acteur er maar liefst een stuk of honderd heeft geschreven. Onbeduidende huisarts Pierre (Donnadieu) is na een twaalftal jaren teruggekeerd naar Saint-Etienne. Hij verzorgt de armen en is eenzaam, met een fles wodka binnen handbereik. Dan duikt het verleden op in de gedaante van een meisje, dat hem een geheim toevertrouwt. Bij deze schrijver liggen humor en drama altijd dicht bij elkaar. Goede acteurs, maar de film zou boeiender zijn geweest met een minder kleurloze en saaie regie.