Jesús Tordesillas

Acteur

Jesús Tordesillas is acteur.
Er zijn 25 films gevonden.

La Boda o la vida

1973 | Komedie

Spanje 1973. Komedie van Rafael Romero Marchent. Met o.a. La Polaca, Maruja Díaz, Manolo Codeso, Carlos Romero Marchent en Jesús Tordesillas.

Een stumperd wil tot elke prijs trouwen met een mooi folkloristisch meisje. Een onbelangrijk niemandalletje dat gedragen wordt door het erotische temperament van de danseres La Polaca.

Acompáñame

1966 | Komedie, Musical

Spanje 1966. Komedie van Luis César Amadori. Met o.a. Rocío Dúrcal, Enrique Guzmán, Jesús Tordesillas en Carlos Casaravilla.

De film vertelt over de ontluikende liefde tussen twee beginnende zangers. Ze willen allebei slagen in de wereld van de muziek. Het produkt is alleen gemaakt om te pronken met de te verwaarlozen artistieke en muzikale kwaliteiten van twee idolen uit de tijd, Rocío Dúrcal en Enrique Guzmán.

El Proscrito del Río Colorado

1965 | Western

Spanje 1965. Western van Maury Dexter. Met o.a. George Montgomery, Elisa Montés, José Nieto, Jesús Tordesillas en Miguel del Castillo.

De enige Europese western die Montgomery gemaakt heeft en in feite niet zo'n heel spannende. Veel romantiek is er te vinden en dat gaat ten koste van de actie. Montgomery is de lijfwacht van de plaatselijke gouverneur in Noord-Mexico en krijgt het aan de stok met een bende outlaws die de omgeving onveilig maakt. Ondertussen is zowel hij als zijn baas verliefd op hetzelfde meisje. Hoewel het een puur Spaanse produktie is, kent de film ook een Italiaanse titel. In Amerika werd de film onder de Engelse titel alleen op tv vertoond. Buiten de Zuideuropese landen is de film nergens voor bioscoopvertoning uitgebracht. Ook bekend als DJANGO KILLER PER L'ONORE en THE OUTLAW OF RED RIVER.

Juicio contra un ángel

1964 | Familiefilm, Avonturenfilm

Spanje/Puerto Rico 1964. Familiefilm van Federico Curiel. Met o.a. Pachín, Jesús Tordesillas, Braulio Castillo en Maribella García.

Bij vergissing wordt een kind veroordeeld. De klassieke Spaanse film over een 'wonderkind' uit de jaren 1950-1960.

Cristo negro

1962 | Avonturenfilm

Spanje 1962. Avonturenfilm van Ramón Torrado. Met o.a. René Muñoz, José Bódalo, Jesús Tordesillas, María Silva en Fernando Hilbeck.

Een negerpriester komt terecht in een afgelegen villa. Mislukt probeersel van Ramón Torrado om hetzelfde succes te behalen als met zijn film FRAY ESCOBA.

Mentirosa

1961 | Komedie

Spanje 1961. Komedie van Enrique Cahen Salaberry. Met o.a. Isabel Garcés, Angel Garasa, Jesús Tordesillas en Ismael Merlo.

Een weduwe ziet haar leven in gevaar komen door een erfenis. Een zeer ongelukkige zwarte komedie.

Ella y los veteranos

1961 | Komedie

Spanje 1961. Komedie van Ramón Torrado. Met o.a. María Luz Galicia, Javier Armet, Jesús Tordesillas en Juan Calvo.

Vier oude mannetjes krijgen bezoek van de nicht van een van hen, die voor hen komt zorgen. Een aanstellerige smartlap.

S.O.S. abuelita

1958 | Komedie, Fantasy

Spanje 1958. Komedie van Leon Klimowsky. Met o.a. Paquita Rico, Gustavo Rojo, Jesús Tordesillas en Tómas Blanco.

Aangezien haar echtgenoot na drie maanden huwelijk al niet meer van haar houdt, vraagt een vrouw hulp aan het portret van haar grootmoeder. Een fantastische schelmenkomedie, met de zoals gebruikelijk zwakke regie van Klimowsky.

La Guerra empieza en Cuba

1957 | Drama

Spanje 1957. Drama van Manuel Mur Oti. Met o.a. Emma Penella, Gustavo Rojo, Roberto Rey en Jesús Tordesillas.

Een mooie Cubaanse zangeres gaat naar Spanje om wraak te nemen op haar zuster. Een pretentieuze maar toch af en toe curieuze film van een regisseuer die in de Spaanse cinema van de jaren vijftig zijn hoogtij vierde.

Río Guadalquivir

1956 | Romantiek

Spanje/Italië 1956. Romantiek van Primo Zeglio en Eduardo Manzanos. Met o.a. María Luz Galicia, Massimo Girotti, Jesús Tordesillas en Valentina Cortese.

In Andalusië ontstaat een romance. Een afschuwelijk folkloristisch melodrama.

La Legión del silencio

1955 |

Spanje 1955. José Antonio Nieves Conde en José María Forqueé. Met o.a. Jorge Mistral, Nani Fernández, Rubén Rojo en Jesús Tordesillas.

Tijdens een busreis verwisselt een politiek commissaris, die voor zijn chefs op de vlucht is, zijn legitimatie-papieren met die van een katholieke priester. Een waardeloze Spaanse bijdrage aan het tijdperk van de koude oorlog.

Jeromín

1953 | Historische film

Spanje 1953. Historische film van Luis Lucia. Met o.a. Ana Mariscal, Jaime Blanch, Rafael Durán, Jesús Tordesillas en Adolfo Marsillach.

De geschiedenis van Jeromín, een Spaanse held uit de 17e eeuw. De klassieke historische produktie van 'Cifesa', triomfantelijk en pompeus.

El Andén

1952 | Drama

Spanje 1952. Drama van Eduardo Manzanos. Met o.a. Jesús Tordesillas, José Bódalo, Fernando Rey en José Luis Ozores.

De oude chef van een spoorwegstation gaat met pensioen en dat doet het hele verleden van zijn plaatsgenoten herleven. In dit zedendrama spelen een paar belangrijke Spaanse acteurs.

Neutralidad

1949 | Oorlogsfilm

Spanje 1949. Oorlogsfilm van Eusebio Fernández Ardavín. Met o.a. Adriana Bonetti, Jorge Mistral, Jesús Tordesillas en Manuel Luna.

De avonturen van het Spaanse schip 'Magallanes' op zijn weg naar Amerika in 1944. Een belachelijke film die zo de discutabele 'neutraliteit' van Spanje tijdens de Tweede Wereldoorlog tracht aan te tonen.

El Sótano

1949 | Drama, Oorlogsfilm

Spanje 1949. Drama van Jaime de Mayora. Met o.a. Camilo José Cela, Paola Bárbara, Jesús Tordesillas en María Asquerino.

De minutieuze beschrijving van alles wat er gebeurt in een denkbeeldige stad, die door een bombardement geteisterd wordt. Een zeer vreemde doch lofwaardige film, waarvoor de grote Spaanse schrijver Camilo José Cela het scenario schreef en de hoofdrol speelde.

Jalisco canta en Sevilla

1948 | Komedie

Mexico/Spanje 1948. Komedie van Fernando de Fuentes. Met o.a. Jorge Negrete, Carmen Sevilla en Jesús Tordesillas.

Twee Mexicanen gaan naar de Spaanse stad Sevilla om een erfenis in ontvangst te nemen. Dit is de eerste Spaans-Mexicaanse co- produktie en de overeenkomst tussen het Mexicaanse en Andalusische temperament wordt nogal opgehemeld. Een zeer middelmatige film.

Leyenda de Navidad

1947 | Familiefilm

Spanje 1947. Familiefilm van Manuel Tamayo Castro. Met o.a. Jesús Tordesillas, Lina Yegros, Ramón Martori en Angel Picazo.

Rond Kerstmis begint de woekeraar Scrooge aan zinsbegoocheling te lijden. Een ongebruikelijke en weinig bekende Spaanse verfilming van het verhaal A Christmas Carol van Dickens.

Un Drama nuevo

1946 | Drama

Spanje 1946. Drama van Juan de Orduña. Met o.a. María Cañete, Irasema Dillián, Roberto Font, Manuel Luna en Jesús Tordesillas.

Tijdens een toneelrepetitie begint de werkelijkheid zich met de fantasie te verwarren. Een zwakke verfilming van een toneelstuk van de destijds zeer gezaghebbende Tamayo y Baus.

El Crimen de Pepe Conde

1946 | Komedie

Spanje 1946. Komedie van José López Rubio. Met o.a. Antoñita Colomé, Miguel Ligero, Jesús Tordesillas en María Marín.

De ongelukkige Pepe Conde wordt bedrogen door een goochelaar, die betaald wordt om zich te vermommen als de duivel. De tweede en laatste komedie met de figuur Pepe Conde in de hoofdrol, net zo aardig als de eerste film: PEPE CONDE.

Pepe Conde

1941 | Komedie

Spanje 1941. Komedie van José López Rubio. Met o.a. Miguel Ligero, Pastora Peña, Antonio Casal en Jesús Tordesillas.

De knecht van een aristocratische familie moet ook voor een aristocraat doorgaan, teneinde zijn baas te ontdoen van een ongunstige huwelijksafspraak. Dit aardige blijspel haalde zelfs zo'n groot commercieel succes dat er een vervolg op kwam: EL CRIMEN DE PEPE CONDE.

La Marquesona

1940 | Musical

Spanje 1940. Musical van Eusebio Fernández Ardavín. Met o.a. Pastora Imperio, Luchy Soto, Jesús Tordesillas en Mari de Río.

De ondergang en de herrijzenis van een beroemde vedette van de flamenco op middelbare leeftijd. Een van de meest populaire folkloristische films uit de Spaanse cinema.

La Malquerida

1940 | Drama

Spanje 1940. Drama van José López Rubio. Met o.a. Társila Criado, Jesús Tordesillas, Luchy Soto en Julio Peña.

De tweede versie van het populaire verhaal, deze keer veel minder geslaagd.

La Florista de la reina

1940 | Drama

Spanje 1940. Drama van Eusebio Fernández Ardavín. Met o.a. María Guerrero, Alfredo Mayo, Ana Mariscal en Jesús Tordesillas.

In het Madrid van de 19e eeuw laat een jonge auteur zijn vrouw, een eenvoudige bloemenverkoopster, in de steek om ervandoor te gaan met de belangrijkste actrice... Het stereotiepe stichtelijke melodrama.

Madrid se divorcia

1934 | Komedie

Spanje 1934. Komedie van Alfonso Benavides en Arlequín Miller. Met o.a. Rosita Lacasa, José María Linares en Jesús Tordesillas.

Nadat de Echtscheidingswet goedgekeurd is bezint een getrouwde vrouw zich om van haar man weg te lopen. Een komedie gemaakt in het republikeinse Spanje om tijdsgebonden motieven, die nu een historische waarde bezitten.

Currito de la cruz

1925 | Drama

Spanje 1925. Drama van Alejandro Pérez Lugín en Fernando Delgado. Met o.a. Elisa Ruiz Romero, Jesús Tordesillas, Antonio Calvache en Manuel González.

Een naïeve stierenvechter is op een jonge vrouw verliefd die door zijn grootste concurrent in de arena verleid wordt. Verfilming van een zeer populaire roman, door de auteur Alejandro Pérez Lugín zélf geregisseerd samen met Fernando Delgado. Een wreed melodrama dat bij het publiek veel succes oogstte en door andere versies vervolgd werd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jesús Tordesillas op televisie komt.

Reageer