Emerald Fennell

Acteur, Scenarist

Emerald Fennell is acteur en scenarist.
Er zijn 2 films en 1 serie gevonden.

Kiling Eve

2018 | Thriller

Verenigde Staten 2018. Thriller van Phoebe Waller-Bridge. Met o.a. Sandra Oh, Jodie Comer, Fiona Shaw, Owen McDonnell en Kim Bodnia.

De thrillerserie Killing Eve draait om twee vrouwen: Eve (Sandra Oh) is een pientere maar verveelde beveiligingsbeambte van de MI5, wiens kantoorbaan haar stoute dromen van het spionnenleven niet vervult. Villanelle (Jodie Comer) is een impulsieve maar vooral getalenteerde huurmoordenaar die zich vasthoudt aan de luxe die haar gewelddadige baan met zich mee brengt. De serie Killing Eve heeft humor, speelt met onze verwachtingen en beschikt over twee intrigerende hoofdpersonages die we nog niet eerder tegenkwamen op televisie. Killing Eve is de ideale serie voor het #MeToo- en #TimesUp-tijdperk.

The Danish Girl

2015 | Biografie, Drama, Romantiek

Verenigd Koninkrijk/Duitsland/Verenigde Staten 2015. Biografie van Tom Hooper. Met o.a. Eddie Redmayne, Amber Heard, Alicia Vikander, Matthias Schoenaerts en Tusse Silberg.

Begin jaren twintig van de vorige eeuw poseert de Deense schilder Einar Wegener (Redmayne) op verzoek van zijn eveneens schilderende vrouw Gerda (Vikander) als vrouw. Diep van binnen heeft ie altijd geweten dat hij een vrouw was, maar na het poseren komt die vrouw eindelijk naar buiten. Ze heet Lili en zal niet meer weg gaan. Dit sensitieve portret van een van de eerste transgendervrouwen uit de geschiedenis is gebaseerd op ware gebeurtenissen en werd in handen van regisseur Tom Hooper (The King's Speech) een overtuigend en oprecht verhaal over onvoorwaardelijke liefde.

Murder on the Home Front

2013 | Misdaad, Thriller

Verenigd Koninkrijk 2013. Misdaad van Geoffrey Sax. Met o.a. Patrick Kennedy, Tamzin Merchant en Emerald Fennell.

Londen, 1940, op het hoogtepunt van de Blitz. Dr. Lennox Collins is een jonge, ambitieuze patholoog. Omdat Collins de modernste forensische onderzoekstechnieken aanhangt, krijgt hij het vaak aan de stok met zijn oversten en de gewone wijkagenten. Samen met zijn intelligente assistente Molly Cooper, een ex-journaliste, begint hij te vermoeden dat de politie een verkeerde verdachte heeft in de meervoudige, rituele moordzaak op enkele jonge vrouwen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Emerald Fennell op televisie komt.

Reageer