Lily Weiding

Acteur

Lily Weiding is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

De grønne slagtere

2003 | Komedie, Horror, Fantasy, Drama

Denemarken 2003. Komedie van Anders Thomas Jensen. Met o.a. Nikolaj Lie Kaas, Mads Mikkelsen, Ole Thestrup, Line Kruse en Bodil Jørgensen.

Broers Svend (Mikkelsen) en Bjarne (Kaas) hebben nog maar net hun eigen slagerij geopend of het succes lacht ze tegemoet - met mensenvlees. Met zijn prima acteurs (Mikkelsen is leuk als de broer die hardnekkig zijn marinade probeert te perfectioneren) maakt scenarist-regisseur Jensen een onderhoudende, absurdistische horrorkomedie die uiteindelijk toch een beetje lijst mist. Hij boekte vooruitgang met zijn latere Adam's Apples en Men & Chicken. De film heeft - uiteraard - bloedige momenten. Bekroond op het Amsterdam Fantastic Film Festival.

Dén sommer ved havet

1994 | Drama, Familiefilm

Denemarken 1994. Drama van Frans Bauhaus. Met o.a. Josephine Nörring, Jesper Christensen, Hanne Winfeld-Lund en Lily Weiding.

Op de vooravond van haar twaalfde verjaardag in de zomer van 1958, brengt een lelijk eendje een saaie vakantie door aan zee in een verlaten pensionnetje met haar zeurende zwangere moeder en een oude, verzuurde pensionhoudster. Het meisje rebelleert, gaat dwars liggen en bij gebrek aan actie, avontuur en jongens in haar omgeving verzint zij die, en beleeft met hen gefantaseerde romances. Tot een man van middelbare leeftijd voor enkele dagen in het pension komt logeren. Hij doet moeite om naar haar te luisteren en met haar te praten. Hij wordt haar held. Als hij vertrekt komt het meisje er gelouterd uit. Zelfs haar jeugdpuistjes zijn verdwenen... Poëtische evocatie van volwassen worden op een romantische manier, knap gefotografeerd. De sfeerschepping van de jaren 1950 is bijzonder geslaagd.

Ingen tid til kaertegn

1957 | Familiefilm

Denemarken 1957. Familiefilm van Annelise Hovmond. Met o.a. Eva Cohn, Lily Weiding, Hans Kurt, Jørgen Reeberg en Yvonne Petersen.

Het dochtertje van een drukbezette actrice en een zakenman loopt van huis weg en vindt aanhankelijkheid bij een zwerfhond. Haar contact met andere gezinnen resulteert in een beter begrip voor en van haar eigen ouders. Het scenario, zonder vals sentiment en met goed psychologisch inzicht, is bij vlagen ontoereikend gefilmd, waardoor een aantal scènes onecht aandoet. In het geheel is het echter een sympathieke poging.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lily Weiding op televisie komt.

Reageer