Lily Weiding

Acteur

Lily Weiding is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

De Grønne slagtere

2003 | Komedie, Horror, Fantasy, Drama

Denemarken 2003. Komedie van Anders Thomas Jensen. Met o.a. Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Line Kruse, Bodil Jørgensen en Ole Thestrup.

'Geïnspireerde dialogen, uitstekende acteurs en een bizar gevoel voor lyriek,' jubelde de Internationale jury afgelopen april na afloop van het Amsterdamse festival van de fantastische film. Na een zegetocht langs zeven verwante Europese festivals, werd De grønne slagtere in Amsterdam uitgeroepen tot de Beste Europese Fantastische Film van het jaar. Regisseur Jensen, scenarist van onder meer Mifune's Last Song, The King is Alive en Open Hearts, greep voor zijn inzending terug op de beproefde horrortraditie van de creatieve slagers. Vleesvrienden Svend en Bjarne (Mikkelsen en Kaas) zijn de titelhelden die middenin het barbecueseizoen een nieuwe slagerij openen. De concurrentie is moordend maar als Svend na een onfortuinlijk incident met een 'nieuw product' op de markt komt staan de klanten rijendik voor de toonbank. Bjarne is onthutst over de herkomst van (en de jacht op!) het scharrelproduct totdat hij ontdekt dat de continuïteit van de bloeiende onderneming verband houdt met zijn comateuze tweelingbroer. Een excentrieke, intelligente film over zelfrespect, de hang naar erkenning en mals vlees.

Dén sommer ved havet

1994 | Drama, Familiefilm

Denemarken 1994. Drama van Frans Bauhaus. Met o.a. Josephine Nörring, Jesper Christensen, Hanne Winfeld-Lund en Lily Weiding.

Op de vooravond van haar twaalfde verjaardag in de zomer van 1958, brengt een lelijk eendje een saaie vakantie door aan zee in een verlaten pensionnetje met haar zeurende zwangere moeder en een oude, verzuurde pensionhoudster. Het meisje rebelleert, gaat dwars liggen en bij gebrek aan actie, avontuur en jongens in haar omgeving verzint zij die, en beleeft met hen gefantaseerde romances. Tot een man van middelbare leeftijd voor enkele dagen in het pension komt logeren. Hij doet moeite om naar haar te luisteren en met haar te praten. Hij wordt haar held. Als hij vertrekt komt het meisje er gelouterd uit. Zelfs haar jeugdpuistjes zijn verdwenen... Poëtische evocatie van volwassen worden op een romantische manier, knap gefotografeerd. De sfeerschepping van de jaren 1950 is bijzonder geslaagd.

Ingen tid til kaertegn

1957 | Familiefilm

Denemarken 1957. Familiefilm van Annelise Hovmond. Met o.a. Eva Cohn, Lily Weiding, Hans Kurt, Jørgen Reeberg en Yvonne Petersen.

Het dochtertje van een drukbezette actrice en een zakenman loopt van huis weg en vindt aanhankelijkheid bij een zwerfhond. Haar contact met andere gezinnen resulteert in een beter begrip voor en van haar eigen ouders. Het scenario, zonder vals sentiment en met goed psychologisch inzicht, is bij vlagen ontoereikend gefilmd, waardoor een aantal scènes onecht aandoet. In het geheel is het echter een sympathieke poging.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lily Weiding op televisie komt.

Reageer