Fritz Schediwy

Acteur

Fritz Schediwy is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Malina

1991 | Drama, Romantiek

Oostenrijk/Duitsland 1991. Drama van Werner Schroeter. Met o.a. Isabelle Huppert, Mathieu Carrière, Can Togay, Fritz Schediwy en Isolde Barth.

Een vrouw, van wie we de naam niet te weten komen, staat tussen twee mannen: ze leeft samen met de verstandelijke Malina, maar haar hart gaat uit naar de oppervlakkige Ivan. Beide verhoudingen zijn voor haar niet leefbaar en tenslotte gaat zij ten onder aan de discrepantie tussen haar wensdromen en de realiteit. Een moeilijke, maar bezienswaardige film, naar de gelijknamige roman van Ingeborg Bachmann. Het draaiboek werd geschreven door de omstreden Oostenrijkse schrijfster Elfriede Jelinek. Camerawerk van Elfi Mikesch.

Der achte Tag

1990 | Mysterie, Thriller

Duitsland 1990. Mysterie van Reinhard Münster. Met o.a. Katharina Thalbach, Hans-Christian Blech, Hannelore Elsner, Ulrich Pleitgen en Peter Simonischek.

Als de jonge, geëngageerde journaliste Vera probeert achter de motieven voor de zelfmoord van een geleerde te komen, werkt ze zich behoorlijk in de nesten. De betreffende arts was betrokken bij proeven met genetische manipulatie. Met alle middelen tracht men te verhinderen dat zijn illegale praktijken aan het licht komen. Spannende thriller met een actueel onderwerp. Axel Block verwierf de Bayerischer Filmpreis 1990 voor zijn camerawerk.

Edvige Scimitt

1986 | Biografie, Drama

Duitsland/Zwitserland 1986. Biografie van Matthias Zschokke. Met o.a. Ingrid Kaiser, Fritz Schediwy, Wolfgang Michael, Klaus Volker en Miriam Spoerri.

In zijn eerste speelfilm toont Matthias Zschokke het leven van Hedwig Schmitt, een vrouw die er door haar sociale status nooit in slaagt dat te bereiken waarnaar ze verlangt. Doordat de handeling niet chronologisch maar in fragmenten wordt verteld stijgt het verhaal boven het niveau van een goedkoop melodrama uit.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Fritz Schediwy op televisie komt.

Reageer