Eitaro Ozawa

Acteur

Eitaro Ozawa is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Yoru no Mesu-inu

1966 | Drama

Japan 1966. Drama van Shinji Murayama. Met o.a. Tatsuo Umemiya, Mako Midori, Reiko Ohara en Eitaro Ozawa.

Een jonge amorele verleider voorziet in zijn onderhoud door jonge onschuldige meisjes uit de provincie tot prostitutie te drijven. Een zeer middelmatige film, over een onderwerp dat tot vervelens toe behandeld is in de film van toen.

Kemonomichi

1966 | Drama

Japan 1966. Drama van Eizo Sugawa. Met o.a. Junko Ikeuchi, Keiju Kobayashi, Ryo Ikebe en Eitaro Ozawa.

Het ongelukkige leven van een serveerster in een hotel wordt nog tragischer als haar man overlijdt. Een melodrama dat door alle ellende steeds vervalt in sentimentaliteit en bovendien erg langdradig is.

Akuto

1966 | Drama

Japan 1966. Drama van Kaneto Shindo. Met o.a. Kyoko Kishida, Eitaro Ozawa, Nobuko Otowa en Isao Kimura.

Een wrede en geile heer in een topfunctie wenst hoe dan ook de echtgenote van een van zijn ondergeschikten te bezitten. Gebaseerd op eem verhaal van Junichiro Tanizaki, bewerkt voor de film en geregisseerd door Shindo zelf. Zij zijn ieder specialist op het gebied van rauwe en perverse drama's. Het resultaat is voor zijn genre opmerkelijk, en dat mocht men wel van hen verwachten.

Ansatsu

1965 | Avonturenfilm

Japan 1965. Avonturenfilm van Masahiro Shinoda. Met o.a. Tetsurô Tamba, Shima Iwashita, Isao Kimura, Eitaro Ozawa en Eiji Okada.

Door een onverwachte amnestie wordt een samoerai vrijgelaten; hem wordt een gevaarlijke missie toevertrouwd. Eén van de succesvolste films die de Japanse cinema uit de jaren 1960-1970 over het verschijnsel samoerai heeft gemaakt. Gebaseerd op de roman van Ryotaro Shiba.

Ningen no joken I

1959 | Historische film, Drama

Japan 1959. Historische film van Masaki Kobayashi. Met o.a. Tatsuya Nakadai, Michiyo Aratama, Sô Yamamura en Eitaro Ozawa.

Het ongeluk dat Kaji, werknemer bij de Manchurian Steel Company, in het jaar 1943 treft. Bewerking van de roman van Jumpei Gomikawa, boordevol met sociale onrust en geweld. Een film die door zijn lengte is opgesplitst in drie aanzienlijk kortere delen.

Ukikusa Nikki

1955 | Drama

Japan 1955. Drama van Satsuo Yamamoto. Met o.a. Keiko Tsushima, Eijirô Tono, Kenji Sugawara, Eitaro Ozawa en Noboru Nakaya.

Een rondreizend toneelgezelschap ziet zich verplicht zijn optreden in een mijnwerkersdorp te annuleren omdat daar een staking aan de gang is. Als een van de acteurs met de kas aan de haal gaat, lijkt het erop dat het gezelschap zal moeten worden ontbonden, maar de mijnwerkersgemeenschap kan hen overhalen toch een nieuw stuk op te voeren. Ook bekend als THE TRAVELLING PLAYERS.

Waga koi wa moenu

1949 | Drama, Historische film

Japan 1949. Drama van Kenji Mizoguchi. Met o.a. Kinuyo Tanaka, Ichirô Sugai, Eitaro Ozawa, Koreya Senda en Eijirô Tono.

Een interessante film geïnspireerd op het leven van Eiko Kageyama, een vrouw die aan het einde van de 19de eeuw streed voor stemrecht en gelijkberechtiging van vrouwen in Japan. Haar politieke triomf betekent meteen ook het einde van haar huwelijk met een vooraanstaand politicus, waarvan ze ondervindt dat hij haar privé autoritair behandelt. Compact verteld, sociaal- historisch relevant en schitterend vertolkt door Tanaka in de hoofdrol. Engelse titel: MY LOVE HAS BEEN BURNING.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Eitaro Ozawa op televisie komt.

Reageer