José Luis Garci is regisseur.
Er zijn 7 films gevonden.

Asignatura aprobada

1987 | Drama

Spanje 1987. Drama van José Luis Garci. Met o.a. Jesús Puente, Victoria Vera, Teresa Gimpera en Eduardo Hoyo.

Een toneelschrijver van een jaar of vijftig, die aan een depressie lijdt, breekt met zijn oude bestaan en vertrekt naar een provincieplaatsje, maar zijn misstappen uit het verleden dienen zich opnieuw bij hem aan. Een mislukte film van de man die in 1982 een Oscar ontving voor VOLVER A EMPEZAR. Een intiem werk, waarin Vera totaal onverdraaglijk is, maar met een goede vertolking van Puente.

El Crack II

1983 | Mysterie, Thriller

Spanje 1983. Mysterie van José Luis Garci. Met o.a. Alfredo Landa, María Casanova, Manuel Tejada, Arturo Fernández en Miguel Angel Rellán.

De detective Arete biedt het hoofd aan een corrupte zakenman. Het tweede avontuur van deze detective uit Madrid - de hoofdrolspeler uit EL CRACK. Deze film is nog erger dan de vorige.

Volver a empezar

1982 | Drama, Romantiek

Spanje 1982. Drama van José Luis Garci en José Luís Garci. Met o.a. Antonio Ferrandis, Encarna Paso, Augustin Gonzáles, Pablo Hoyo en Agustin Gonzalez.

Antonio Albajara (Ferrandis), een schrijver, die op de nominatie staat voor de Nobelprijs, keert na veertig jaar in de V.S. te hebben geleefd, voor twee dagen terug naar zijn geboorteplaats Gijon. Hij ontmoet er Elena (Paso), een oude vriendin met wie hij herinneringen ophaalt. Deze film is een gevoelig vertolkt portret, sentimenteel zonder melodramatisch te worden, van een man die, alvorens te sterven, nog één keer zijn geboortestad wil bezoeken. Eenerzijds een beetje langdradig, maar anderzijds met voldoende mooie momenten om te blijven boeien. Gonzáles scoort hoog in een schitterende bijrol als een kruiperige hoteleigenaar Gervasio Losada. De film kreeg een Oscar als Beste Buitenlands Film. Het scenario is van Ángel Llorente, regsissuer Garci, Jaime Camino en Román Gubern - de laatste twee staan niet op de aftiteling vermeld. Het camerawerk is van Manuel Rojas. Mono.

El Crack

1981 | Mysterie, Thriller

Spanje 1981. Mysterie van José Luis Garci. Met o.a. Alfredo Landa, María Casanova, Manuel Tejada, José Bódalo en Miguel Angel Rellán.

Een detective uit Madrid krijgt de opdracht om een verdwenen meisje terug te vinden. Mislukte poging om een film noir op zijn Spaans te maken. Desondanks viel de film dermate in de smaak bij het publiek dat er een hele serie van gemaakt werd.

Las Verdes praderas

1979 | Komedie

Spanje 1979. Komedie van José Luis Garci. Met o.a. Alfredo Landa, Maria Casanova, Carlos Larrañaga en Angel Picazo.

Een manager van lage komaf heeft genoeg van de ontelbare verwikkelingen die het bezit van een chalet in de 'sierra' met zich meebrengt. Een komedie met vage kritische kenmerken, waarmee Carci nog een keer zijn onbetwistbaar inlevingsvermogen in de volkssmaak bewijst.

Solos en la madrugada

1978 | Romantiek

Spanje 1978. Romantiek van José Luis Garci. Met o.a. José Sacristán, Fiorella Faltoyano, Emma Cohen, María Casanova en Palomo Linares.

De liefdescrisis van een omroeper op leeftijd. Een masochistische smartlap, evenals de andere films van deze regisseur.

Asignatura pendiente

1977 | Komedie

Spanje 1977. Komedie van José Luis Garci. Met o.a. José Sacristán, Fiorella Faltoyano, Antonio Gamero, Silvia Tortosa en Héctor Alterio.

Twee vroegere minnaars ontmoeten elkaar na jaren opnieuw. Beiden zijn dan met een ander getrouwd. Ze besluiten opnieuw een relatie aan te gaan in dit melodrama met politieke achtergrond. Ondanks het zwakke verhaal werd het een enorm commercieel succes in het Spanje van ná Franco. 'Opera Prima' van deze regisseur.