Jean-Pierre Lefèbvre

Regisseur

Jean-Pierre Lefèbvre is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Les Dernières fiançailles

1973 | Drama

Canada 1973. Drama van Jean-Pierre Lefèbvre. Met o.a. Marthe Nadeau, Jean Léo Gagnon en Marcel Dabourin.

Poëtische film over een getrouwd stel in de herfst van hun leven. Wanneer op het einde de man sterft, geeft de vrouw haar wil tot leven op en gaat ook dood. Te zamen worden ze door engeltjes naar de hemel gevoerd.

La Chambre blanche

1969 | Experimenteel

Canada 1969. Experimenteel van Jean-Pierre Lefèbvre en Jean Pierre Lefebvre. Met o.a. Michèle Magny, Marcel Sabourin en Michéle Magny.

Een cinematografische reflectie over het idee van de relativiteit, geïnspireerd door de confrontatie van tegengestelden, vat de maker behulpzaam zelf samen. In de verwarde jaren 1960-1970 werden wel meer van dit soort reflecties gemaakt en ze zijn zonder uitzondering niet om aan te zien. Een vreselijke film.

Il ne faut pas mourir comme ça

1967 | Komedie, Drama

Canada 1967. Komedie van Jean-Pierre Lefèbvre. Met o.a. Marcel Sabourin, Monique Champagne, Suzanna Grossman en Claudine Monfette.

De eerste film op 35 mm van deze Frans-Canadese regisseur. Het is een minimalistisch werkje geworden - veel verhaal zit er niet in. Maar gevoel voor humor heeft Lef[KA2]ebvre des te meer. Hij levert kritiek op de maatschappij in het algemeen en op man- vrouw verhoudingen in het bijzonder aan de hand van de volslagen maffe en onaangepaste hoofdfiguur Abel (Sabourin). Abel bewaart zijn boeken in de koelkast en zijn modelvliegtuigjes in kooien. Verder heeft hij iets moois met drie vrouwen: zijn moeder, die op sterven ligt (Champagne), een blonde en een donkere vriendin. De titel van de film is ontleend aan een liedje van George Brassens.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jean-Pierre Lefèbvre op televisie komt.

Reageer