Bruno Devoldère

Acteur

Bruno Devoldère is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Le front dans les nuages

1990 | Komedie

Frankrijk 1990. Komedie van Paul Vecchiali. Met o.a. Dannielle Darrieux, Annie Girardot en Bruno Devoldère.

De bewerking van de roman van Henry Troyat van de Académie Française. Eerst gaat het om een studiovoorstelling voor twee personen. Twee oude vrijsters, die hoewel ze elkaars tegenpool vormen vriendinnen zijn, bewonen een groot appartement. Vervolgens zijn er drie personages, wanneer een van de kamers aan een verleidelijke jongeman is verhuurd. Vanaf dan verandert de enigszins satirische komedie zoetjes aan in een drama. Een prima aanpak van deze bedompte, bijna muffe geschiedenis van de cineast Vecchiali. Het is hem tevens gelukt te voorkomen dat Girardot zich aanstelt, voorwaar geen geringe prestatie.

Les héroïques

1983 | Sportfilm, Komedie

Frankrijk 1983. Sportfilm van Joël Santoni. Met o.a. Bruno Devoldère, Betty Berr, Guy Marchand, André Pousse en Caroline Cellier.

Een degelijke adaptatie van de roman van Guy Lagroce (Prijs Cazes 1979) door Jean Curtelin, die drie verhalen samenbrengt met als gemeenschappelijk thema de concurrentie in de sport. Deze schets van contrastrijke en zeer boeiende personages werd op onrustige en levendige wijze verfilmd. Santoni, die immers reeds de opmerkelijke bioscoopfilm LA COURSE EN TETE over de wielrenner Eddy Merckx maakte, voelt zich duidelijk thuis in dit wereldje.

Les demoiselles d'Angoulême

1980 | Historische film, Drama

Frankrijk 1980. Historische film van Jacques Doniol-Valcroze. Met o.a. Yolande Folliot, Claude Giraud, Michel Vitold, Madelon Violla en Jacques Duby.

De beschrijving van de geleidelijk aan opbloeiende hartstocht van een adellijke cavaleriekolonel voor de dochter van een voormalig lid van de nationale conventie, bij wie hij in 1809 is gelegerd. Hoewel het speciaal voor deze film gemaakte plot magertjes lijkt, is Jacques Doniol-Valcroze (1920-1989) een van de zeldzame filmregisseurs van zijn tijd, die niet op de televisie neerkeek. Vandaar de uiterste zorg die is besteed aan de karaktertekening, de sfeer en de aandachtige wijze waarop de lichtgevoeligheid van die periode is weergegeven, die romantiek ging heten. Voeg hier aan toe een knap, bijna exact aanvoelen van hoe lang iets mag duren. Ook bekend als LES FIANCÉES DE L'EMPIRE en LES HAUTEURS DE WAGRAM.

Tapage nocturne

1979 | Drama, Erotiek

Frankrijk 1979. Drama van Catherine Breillat. Met o.a. Dominique Laffin, Joe Dallesandro, Bertrand Bonvoisin, Marie-Hélène Breillat en Bruno Devoldère.

Een getrouwde filmregisseuse verzamelt in hoog tempo eenmalige veroveringen tot ze haars ondanks verliefd wordt op een collega die haar na een verhouding vol spelletjes en rituelen zelf de bons geeft. De regisseuse schreef vanaf haar zeventiende jaar schandaalromans, werkte als actrice en scenarioschrijfster. De film loopt vast in clichés die weliswaar worden omgekeerd maar cliché's blijven. De hoofdrol zonder enige terughoudendheid van Laffin verdient een betere context, zoals ook bij andere rollen Breillats duidelijkste talent spelregie lijkt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Bruno Devoldère op televisie komt.

Reageer