Benedek Fliegauf

Regisseur, Scenarist, Producer, Componist

Benedek Fliegauf is regisseur, scenarist, producer en componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Lily Lane

2016 | Drama

Hongarije/Duitsland/Frankrijk 2016. Drama van Benedek Fliegauf. Met o.a. Angéla Stefanovics, Bálint Sótonyi, Miklós B. Székely en Mária Gindert.

Nadat ze te horen heeft gekregen dat haar moeder plotseling is overleden, bezoekt Rebeka met haar zoontje Dani de plaatsen van haar jeugd en vertelt hem verhalen over geboren worden en sterven, verhalen die soms een magische twist krijgen.

Just the Wind

2012 | Drama

Hongarije/Duitsland/Frankrijk 2012. Drama van Benedek Fliegauf. Met o.a. Katalin Toldi, Gyöngyi Lendvai, Lajos Sárkány en György Toldi.

Een doodseskader. Dat was in 2008 het antwoord van een aantal Hongaren op hun frustraties over een groep Roma-zigeuners die buiten het dorp woonden. Daar kun je een heftig sociaal-realistisch drama van maken, maar dat is niet de stijl van de 39-jarige Hongaar Benedek Fliegauf, die liever laat voelen dan zien. In minimale stijl, zonder de daders in beeld te brengen, presenteert hij de existentiële horror achter de gebeurtenissen: de haat van de groep die buitenstaanders dwingt onzichtbaar te worden.

Milky Way

2007 |

Hongarije 2007. Benedek Fliegauf. Met o.a. Pèter Balázs, Barbara Balogh en Sándor Balogh.

Een ‘ambient film’ noemt de Hongaarse regisseur Fliegauf het experimentele Milky Way, refererend aan de muziekstijl die werd geïntroduceerd door Brian Eno. In negen zorgvuldig vormgegeven, onafhankelijke scènes, alle gefilmd vanuit een vast camerastandpunt, legt Fliegauf kleine, onbeduidende taferelen vast. Een paar mountainbikers op een berg stenen, zwemmers in een bad, dansende kinderen. Er komt geen gesproken woord aan te pas, en het effect – hypnotiserend, rustgevend, slaapverwekkend – is afhankelijk van de gemoedstoestand van de kijker. De geluidsband, die uiteraard een belangrijke rol speelt, bereikt de meeste zeggingskracht in de twee laatste, volledig abstracte scènes.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Benedek Fliegauf op televisie komt.

Reageer