Christos Kalavrouzos

Acteur

Christos Kalavrouzos is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Metechmio

1993 | Drama

België/Griekenland/Verenigd Koninkrijk/Duitsland 1993. Drama van Panos Karkanevatos. Met o.a. Aris Lebossopoulos, Christos Kalavrouzos, Stavros Zalmas, Yannis Stathis en Yannis Bofilios.

Yannis (Lebossopoulos) verafgoodt zijn oudere broer Stelios (Zalmas) die sinds hun moeder overleden is en hun vader blind geworden is, voor hem zorgt. Op een dag echter verdwijnt de rebelse Stelios spoorloos en wordt hij naderhand dood verklaard. Jaren later komt Yannis die politieman werd, in het bezit van een foto waarop zijn broer staat. De foto is lang na diens zogenaamde verdwijning gemaakt. Yannis gaat op zoek naar Stelios. Gevoelig gefilmd drama over twee totaal verschillende broers in een door machtsstrijd verscheurd land. Een scenario boordevol symboliek, geschreven door Karkanevatos, Yannis Xanthopoulos en Clare Downs. Achter de camera werd plaatsgenomen door Andreas Sinanos. Regisseur Karkanevatos leerde het vak o.a. bij Volker Schloendorf en G. Panousssopoulos. Internationale titel: BORDERLINE.

Mathe Pedi Mou Gramata

1982 | Drama

Griekenland 1982. Drama van Theodoros Marangos. Met o.a. Vassilis Diamandopoulos, Anna Manzourani, Nikos Kalogeropoulos en Christos Kalavrouzos.

Het verhaal van een een crisis in een dorpsschool, waarbij de leerlingen uit het dorp de lessen niet meer volgen. Het dorp houdt herdenkingsbijeenkomsten voor degenen die door de Duitsers werden geëxecuteerd. Op de lijst ontbreekt een socialist uit het dorp. De zoon van de bovenmeester protesteert hiertegen, hetgeen tot een confrontatie met zijn vader leidt, die liegt uit naam van de vervolging. Een film vol emoties. USA-titel: GO TO SCHOOL, SON.

Meres tou 36

1972 |

Griekenland 1972. Theodoros Angelopoulos. Met o.a. Thanos Grammenos, Christos Kalavrouzos, Toula Stathopoulou, Petros Hoidas en C. Himaras.

Een sterk politiek drama dat de smerige gevolgen van intrige, verraad en geweld toont. Engelse titel: DAYS OF '36.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Christos Kalavrouzos op televisie komt.

Reageer