Julio Rojas

Scenarist

Julio Rojas is scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

The Memory of Water

2015 | Drama, Romantiek

Chili/Spanje/Argentinië/Duitsland 2015. Drama van Matías Bize. Met o.a. Elena Anaya, Benjamín Vicuña, Néstor Cantillana en Sergio Hernández.

Nadat hun vierjarige zoontje Pedro is verdronken in hun zwembad, besluit het Spaanse stel Amanda en Javier voor onbepaalde tijd uit elkaar te gaan. Zij kan niet meer naar hem kijken, hij doet haar te veel aan Pedro denken. Is er nog hoop dat de liefde ooit weer opbloeit? The Memory of Water (La memoria del agua) is een sympathiek melodrama, niet vrij van filmhuisclichés en overdadige symboliek, maar voldoende smaakvol en oprecht, met sterk acteerwerk en fraaie Catalaanse locaties. Wrang detail: Chileense hoofdrolspeler Vicuna kent de thematiek van dichtbij, hij verloor zelf een zesjarige dochter.

La vida de los peces

2010 | Drama

Chili/Frankrijk 2010. Drama van Matías Bize. Met o.a. Santiago Cabrera, Blanca Lewin, Antonia Zegers, Victor Montero en Sebastián Layseca.

Drama van Matías Bize over geëmigreerde Chileen die na jaren terugkeert naar zijn geboorteland.

Sábado, una película en tiempo real

2003 | Drama

Chili 2003. Drama van Matías Bize. Met o.a. Blanca Lewin, Antonia Zegers, Diego Munoz, Victor Montero en Sebastián Layseca.

De debuutfilm van de 24 jaar jonge Bize, vers afgestudeerd van de Escuela de Cine de Chile, was volgens eigen zeggen 'más Dogma que las mismas películas Dogma', oftwel Dogmatischer dan de Deense Dogma-films zelfs. Bize laat de digitaal opgenomen actie 65 minuten aaneengesloten doorlopen, gebruikt geen kunstmatig licht en andere trucs. Zoals dat vaker gebeurt bij jonge filmmakers zijn vooral de budgettaire beperkingen van belang geweest; Bize filmde 'onbewust Dogma'. Het ging hem erom onderhoudend vertier met goed acteerwerk te brengen. Daarin is hij geslaagd. Sábado is in zijn neurotische spanning vaak komisch, alhoewel de tweede helft enkele dode momenten kent. Bize voert een jongeman (Muñoz) met een videocamera op, die door de heetgebakerde Antonia (Zegers) wordt meegenomen om haar confrontatie met Blanca (Lewin) te filmen. Blanca staat op het punt te trouwen met Victor (Montero), maar Antonia is zwanger van hem. Op deze mededeling 'leent' Blanca de cameraman om Victor onder de douche de waarheid in te peperen. Bize wist voor Sábado in Chili bekende jonge acteurs te strikken en met zijn goedkope dramaturgische oefening via Duitsland de Europese markt te bereiken.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Julio Rojas op televisie komt.

Reageer