Arno Paulsen: cast.
Er zijn 16 films gevonden.

Robert und Bertram

1961 | Komedie

Duitsland 1961. Komedie van Hans Deppe. Met o.a. Willy Millowitsch, Vico Torriani, Trude Herr, Marlies Behrens en Hubert von Meyerinck.

Robert Ziegel verlaat zijn vrouw Klara omdat zij hem financieel teveel beperkt. Hij doet vervolgens mee aan een reclameactie voor de schoenfabriek van Yvonne Berger door een voettocht op een nieuw model wandelschoen te ondernemen. Zijn reisgezel is de echtgenoot van Yvonne, Bertram Weiler, die wat goed te maken heeft bij zijn vrouw. De twee gaan fluitend op stap.

Banktresor 713

1957 | Misdaad, Drama

Duitsland 1957. Misdaad van Werner Klingler. Met o.a. Martin Held, Hardy Krüger, Hildegard Grethe, Nadja Tiller en Helga Martin.

Herbert Burkhardt (Held) keert terug van een lange frontdienst en zes jaar krijgsgevangenschap, maar hij kan geen werk krijgen, zijn vrouw verlaat hem en hij heeft zijn nieuwe vriendin niets te bieden. Hij haalt zijn broertje Klaus (Krüger) over om vanuit een belendend pand een ondergrondse gang te graven naar de kluisruimte van een Berlijnse bank en daar te nemen 'wat de maatschappij hem schuldig' is. Klaus krijgt halverwege de kraak bedenkingen; hij kruipt terug. Herbert raakt ondertussen in problemen in de kluis. Een onderhoudend krimi-drama, gebaseerd op een waargebeurde Berlijnse bankkraak uit 1929.

Liane, das Mädchen aus dem Urwald

1956 |

Duitsland 1956. Eduard von Borsody. Met o.a. Marion Michael, Hardy Krüger, Rudolf Forster, Peter Mosbacher en Irene Galter.

De charme van de Amerikaanse junglefilms uit de jaren 1940-50 wordt niet gehaald, maar de Liane-films waren populair bioscoopvoer. Een 'blanke godin' van een moordlustige Afrikaanse stam blijkt de verloren dochter van een rijke Hamburgse reder te zijn.

Der Stern von Afrika

1956 | Oorlogsfilm

Duitsland 1956. Oorlogsfilm van Alfred Weidenmann. Met o.a. Marianne Koch, Joachim Hansen, Hansjörg Felmy, Horst Frank en Erich Ponto.

Piloot Marseille wordt als jachtvlieger in Afrika ingezet om Rommels troepen te ondersteunen. Een regelrechte verheerlijking van het krijgshaftige oorlogsgedoe. Ongelooflijk dat naziregisseurs na de oorlog dit soort films nog mochten maken.

Der Onkel aus Amerika

1952 | Komedie, Muziek

Duitsland 1952. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Georg Thomalla, Hans Moser, Grethe Weiser, Waltraud Haas en Arno Paulsen.

Ondernemer Hermann Hartung (Paulsen) heeft zijn gehele vermogen gestoken in een oliewinningsproject dat door bankdirecteur Brenner (St[KA3]ockel) was aanbevolen. De aandelen blijken waardeloos, Hartung dreigt het faillissement, zijn vrouw Gertrud (Weiser) is met stomheid geslagen en zijn dochter Elisabeth (Haas) kan een huwelijk met een goede partij op haar buik schrijven. Ook de bank dreigt eraan kapot te gaan. Op dat moment komt het bericht in Groditzkirchen dat oom Thomas Theodor Hoffmann (Moser) uit Amerika terugkeert en het gerucht gaat dat hij aan de overkant van de grote plas miljonair geworden is en zijn geld in Groditzkirchen gaat investeren, hetgeen de redding van Brenners handelsbank zou betekenen. Oom Thomas Theodor heeft in Amerika helemaal niet het grote fortuin gemaakt, maar is teruggekeerd naar de heimat met slechts enkele luttele dollars op zak. Niettemin besluit Bodo Schmidt (Thomalla), een bankbediende, oom Thomas Theodor over te halen zich als miljonair uit te geven, waardoor het vertrouwen in de bank wordt teruggewonnen zodat andere beleggers er hun geld inleggen. Dat gaat goed, zelfs zo goed dat Bodo Elisabeth voor zich kan inpalmen, totdat oom Thomas Theodor met de waarheid voor de dag wil komen. Het wordt dan nog eventjes heel spannend voordat de goede afloop zijn beloop kan krijgen. Er zijn mensen, die zich hebben afgevraagd waarom Boese zijn behoorlijk gemaakte en succesvolle film uit 1931 MAN BRAUCHT KEIN GELD zonodig opnieuw moest maken. Hij had gebrek aan een behoorlijk draaiboek en meende met een aanpassing op de 'huidige' tijd, het na-oorlogse Duitsland, dat hij weer een slag kon slaan. Het is helaas niet gelukt, want deze film is beslist minder dan de vorige, waarin de ongeslagen Heinz Rühmann de rol van Bodo met verve speelde. Het zijn vooral de flauwe satire en de misvattingen vol clichés over Amerika die de film de das om doen. De grappen zijn niet leuk en de parodieën zijn nog erger. Vijftig jaar na dato digitaliseerde omroep ZDF de oorspronkelijke prent zodat de vertoning op tv er heel goed uitziet, maar helaas is de inhoud even slecht gebleven. Het scenario is van Curth Flatow en Peter Paulsen naar het toneelklucht Man braucht kein Geld van Ferdinand Altenkirch. Het camerawerk is van Albert Benitz.

Torreani

1951 | Misdaad

Duitsland 1951. Misdaad van Gustav Fröhlich. Met o.a. Gustav Fröhlich, René Deltgen, Inge Landgut, Lisa Stammer en Willy Rose.

Een variet[KA1]e-artiest (Deltgen als Torreani) uit het circus belandt in Zuid-Amerika achter de tralies. Een collega zet zijn nummer voort met succes. Als hij terugkeert blijkt ook een danseres, die hij ooit aan de rand van de afgrond bracht aanwezig te zijn. Bevreesd voor de hernieuwde verleiding van haar dochter schiet haar moeder Deltgen neer. Zijn collega wordt verdacht. Gedateerde, houterige krimi, die enigszins traag verloopt. Scenario van Curt Johannes Braun.

Johannes und die 13 Schönheitsköniginnen

1951 | Muziek, Komedie, Musical

Duitsland 1951. Muziek van Alfred Stöger. Met o.a. Sonja Ziemann, Rudolf Prack, Hans Richter, Grethe Weiser en Walter Müller.

Een niemendalletje over hoofdredacteur Prack, die de oplage van 'Weltmagazin' wil stimuleren met miss-verkiezingen in Nice tijdens het carnaval. Als ze met de trein het operettestaatje Candorra doorgaan, koppelt kolonel Breuer de wagon af om de dames het hof te maken. Simonis is Miss Holland en Lingen Miss Spanje, die elkaar de loef proberen af te steken om de gunst van Prack, terwijl hij Ziemans vriendin is. Weinig grappen en veel geleuter. Scenario van B.E. Lüthge. Camerawerk van Kurt Schulz.

Hilfe, ich bin unsichtbar!

1951 | Komedie

Duitsland 1951. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Theo Lingen, Inge Landgut, Fita Benkhoff, Grethe Weiser en Hubert von Meyerinck.

Een domme verzekeringsagent brengt met zijn experimenteerdrift zijn vrouw tot wanhoop. Van zijn laatste geld ontwikkelt hij een machine, die zogenaamd onzichtbaar maakt. In een heilzame droom beleeft hij de gevolgen van deze onzichtbaarheid en wordt vanaf dan een beter mens. Een nietszeggende komedie, geheel afgestemd op Lingen.

Blaubart

1951 | Avonturenfilm, Komedie, Fantasy, Familiefilm

Duitsland​/​​Frankrijk 1951. Avonturenfilm van Christian-Jaque. Met o.a. Hans Albers, Cécile Aubry, Fritz Kortner, Arno Paulsen en Lina Carstens.

Filmbewerking naar het beroemde gelijknamige verhaal van Charles Perrault (1628-1703), uit zijn verzameling [KL]Sprookjes van Moeder de Gans[KLE], die tegelijk een Franse en een Duitse versie kreeg. Albers als `Was weisst du denn schon von mir` is bepaald geen afschrikwekkende vrouwenmoordenaar, maar iemand die ze wel weet te versieren. Het scenario werd geschreven door een compleet Frans-Duits team: Andr[KA1]e-Paul Antoine, Jean Bernard- Luc (die ook medewerkte aan de decors), Henri Jeanson, regisseur Christian-Jaque, E. Kröhnke, Hans J. Rehfisch en Boris von Borresholm. Het camerawerk is van Christian Matras. Gevacolor, Mono.

Die Dritte von rechts

1950 | Komedie, Musical, Muziek

Duitsland 1950. Komedie van Géza von Cziffra. Met o.a. Vera Mollnar, Grethe Weiser, Peter van Eyck, Robert Lindner en Marianne Wischmann.

Een prototypische revuefilm over een dansgroep. Een van de meisjes blijkt verdwenen en een financier probeert de zaak op te lichten. Het zijn slechts voorwendsels voor een film vol zang en dans. Charmant en lichtvoetig. Het scenario is van regisseur Von Cziffra. Het camerawerk is van Willy Winterstein. Mono.

Martina

1949 | Drama, Mysterie

Duitsland 1949. Drama van Arthur Maria Rabenalt. Met o.a. Jeanette Schultze, Cornell Borchers, Siegmar Schneider, Albert Hehn en Werner Hinz.

Melodrama uit de tijd vlak na WO II toen alles in puin lag. Een jong meisje dat door de wanorde van de oorlog labiel geworden is, woont na haar vlucht uit het jeugdtehuis bij haar zus, die neurologe is. Wanneer ze verliefd wordt op de vriend van haar zus, gaat ze vrijwillig terug naar het tehuis. Nadat ze hieruit ontslagen is, raakt ze in slechte kringen verzeild. Dit enigszins irritante verhaal verhaal wordt door de prestaties van de acteurs en de beschrijving van de tijdsgeest goedgemaakt.

Die Brücke

1949 | Drama

Oost Duitsland 1949. Drama van Arthur Pohl. Met o.a. Fritz Wagner, Arno Paulsen, Ilse Steppat en Steffi Spira.

Een groep rondzwervende mensen komt in een stadje waar de oorlog aan voorbij gegaan is, en botst met de lokale bevolking. Wederzijds begrip ontstaat bij het gezamelijk werken aan een brug.

Die seltsamen Abenteuer des Herrn Fridolin B.

1948 | Komedie, Mysterie

Duitsland 1948. Komedie van Wolfgang Staudte. Met o.a. Ursula Kriegk, Axel von Ambesser, Ruth Lommel, Joachim Teege en Franz Stein.

Fridolin Biedermann, een keurige provinciaal, wordt in de grote stad door een schurk beroofd van zijn geld, pas en identiteit. Van nu af moet hij strijden met de instanties om zijn identiteit te bewijzen. Staudte's tweede naoorlogse film, die het bekijken waard is, bevat heerlijke uitvallen tegen de Duitse bureaucratie en enkele originele plaatjes. Scenario van de regisseur en camerawerk van Friedl Behn-Grund.

Affäre Blum

1948 |

Oost Duitsland​/​​Duitsland 1948. Erich Engel en Erich Engels. Met o.a. Hans Christian Blech, Gisela Trowe, Maly Delschaft, Arno Paulsen en Blandine Ebinger.

In de UFA-studio's van de Berlijnse wijk Babelsberg begon de latere DDR-staatsfirma DEFA aan een serie hoogst interessante films, die in die jaren beter waren dan het gros dat uit West- Duitsland kwam. DIE MÖRDER SIND UNTER UNS en AFFÄRE BLUM zijn daar knappe voorbeelden van. Dr. Jakob Blum wordt omstreeks 1925 van moord beschuldigd en wegens het heersende antisemitisme staat zijn schuld bij voorbaat vast. Goed scenario van Robert A. Stemmle, prima acteurs zelfs in de bijfiguren, en soms schitterend camerawerk van Friedl Behn-Grund en Karl Plintzner. Een klassieke DEFA-produktie.

Woyzeck

1947 | Drama

Oost Duitsland 1947. Drama van Georg C. Klaren. Met o.a. Kurt Meisel, Helga Zülch, Max Eckardt, Paul Henckels en Arno Paulsen.

Een zeer vakkundige, treffende verfilming van Georg Büchners toneelstuk over fuselier Woyzeck die moest hangen omdat de autoriteiten dit nu eenmaal wilden, met een indrukwekkende rol van Meisel. Herzog verfilmde in 1979 met Klaus Kinski een geheel eigen versie.

Die Mörder sind unter uns

1946 | Drama

Oost Duitsland 1946. Drama van Wolfgang Staudte. Met o.a. Wilhelm Borchert, Hildegard Knef, Arno Paulsen, Erna Sellmer en Michael Günther.

Voormalig legerchirurg Mertens leeft na de nazicapitulatie in een zwaargehavend Berlijns appartementsgebouw. Daar ontmoet de aspirant-alcoholist concentratiekampoverlevende Susanne, de eigenlijke huurster. Dan duikt ook Mertens' vroegere commandant Brückner op, een gewetenloze oorlogsmisdadiger en opportunist. Eerste Duitse productie na WO II werd onder geallieerde scenariocensuur van eigenrichtingfinale ontdaan. Gedraaid op de surreëel ogende krijgspuinhopen, en daarom bekend als 'Trümmerfilm'. Staudte, die een bijrolletje speelde in Jud Süss, rehabiliteerde zich met dit drama en zou nog prachtige films als Kirmes (1960) regisseren.