Nando Paone

Acteur

Nando Paone is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Reality

2012 | Drama

Italië/Frankrijk 2012. Drama van Matteo Garrone. Met o.a. Aniello Arena, Loredana Simioli, Nando Paone, Claudia Gerini en Paola Minaccioni.

Na de harde maffiafilm Gomorra komt regisseur Garrone met het komische drama Reality, waarin visverkoper Luciano er heilig in gelooft dat hij uitverkoren is om in het Big Brother-huis terecht te komen. Intelligente kijk op de aantrekkingskracht van reality-tv op de 'gewone man'. Minpuntje: de blijmoedige domheid van Luciano is hoe langer de film duurt steeds moeilijker te verdragen. Luciano wordt overigens gespeeld door de gedetineerde misdadiger Arena, die speciaal voor de opnames overdag de gevangenis uit mocht. Grote Juryprijs in Cannes.

Vai avanti tu che mi vien da ridere

1982 | Komedie

Italië 1982. Komedie van Giulio Capitani. Met o.a. Lino Banfi, Agostina Belli, Nando Paone en Chris Avram.

Een politiecommissaris valt het leven zwaar. Zijn vrouw verlaat hem en hij heeft de pech dat hij zijn verblijf moet delen met een travestiet die getuige is geweest van een moord en dus bescherming behoeft. Af en toe stevig lachen, maar veel bijzonders is er niet te zien, afgezien van Belli.

Lo chiamavano Bulldozer

1978 | Komedie, Actiefilm

Duitsland/Italië 1978. Komedie van Michele Lupo. Met o.a. Bud Spencer, Raimund Harmstorf, Reinhard Kolldehoff, Nando Paone en Gigi Bonos.

Een prof-speler van American Football komt terug uit Amerika naar zijn geboorteland Italië, en is in de haven al getuige van gevechten tussen G.I.'s van een legerbasis en werkloze jongeren die zich met kruimeldiefstallen bezighouden. De sergeant stelt een American Football match voor tussen beide partijen, en de held neemt zijn landgenoten in training. Het scenario heeft als voornaamste opzet om logische aanleidingen voor spectaculaire knokpartijen te presenteren, waarvoor behalve kolos Spencer een hele reeks stuntmannen in het geweer komen. Wie nooit eerder Spencer-films volgens hetzelfde stramien heeft gezien, is er ook halverwege al volledig op uitgekeken. Ook bekend als THEY CALL HIM BULLDOZER.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Nando Paone op televisie komt.

Reageer