Gunnar Hansen

Acteur

Gunnar Hansen is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

The Fearmakers: Tobe Hooper - Master of Redneck Menace

1996 | Documentaire, Biografie

Verenigde Staten 1996. Documentaire van Wynn Wynberg. Met o.a. Ron Borst, Marilyn Burns, John Carpenter, Stuart Gordon en Gunnar Hansen.

Tobe Hooper (1943) is een product van het Amerikaanse zuiden, dat steeds een belangrijke rol speelde in zijn films. Met zijn regie-debuut, THE TEXAS CHAIN SAW MASSACRE (1974) veranderde hij het gezicht van de griezelfilm. Evenals PSYCHO van Hitchcock, naar een roman van Robert Bloch, was ook zijn film gebaseerd op de zaak Ed Gein, een seriemoordenaar die heel wat sensatie verwekte eind jaren 1950. Hooper mengde gruwel met zwarte humor op een wijze die nog nooit voordien gezien was. De film kende heel wat tegenkanting van de conservatieve Amerikanen, maar gemaakt voor amper 250.000 dollar bracht hij toch meer dan drie miljoen op. Akteurs uit die film, Burns, Hansen (die Leatherface speelde) en Siedow getuigen over de barre omstandigheden waarin ze moesten werken. Heel het eerste deel van deze bio-documentaire is aan de beruchte film gewijd. In deel twee wordt aandacht besteed aan Hoopers verdere carri[KA2]ere, met hoogtepunten als POLTERGEIST (1982), de remake van INVADERS FROM MARS (1986), SPONTANEOUS COMBUSTION (1989) en de vervolgen op TEXAS CHAIN SAW. Het scenario werd geschreven door regisseur Winberg, die tevens de fotografie verzorgde. Gastheer is zoals steeds auteur John McCarty.

Mosquito

1995 | Sciencefiction, Horror

Verenigde Staten 1995. Sciencefiction van Gary Jones. Met o.a. Gunnar Hansen, Ron Asheton, Steve Dixon, Rachel Loiselle en Tim Lovelace.

VV.

Campfire Tales

1991 | Horror

Verenigde Staten 1991. Horror van William Cooke en Paul Talbot. Met o.a. Gunnar Hansen, Robin Roberts, Tres Holton, Courtney Ballard en Laura Podell.

Jongens die in de vakantie gaan kamperen, krijgen gezelschap van een zwerver (Hansen uit THE TEXAS CHAINSAW MASSACRE zonder zijn gelooide gelaat), die hen een viertal met bloed doordrenkte geschiedenissen vertelt.

Hollywood chainsaw hookers

1987 |

Verenigde Staten 1987. Met o.a. Michelle Bauer, Jay Richardson, Linnea Quigley en Gunnar Hansen.

Jongens die in de vakantie gaan kamperen, krijgen gezelschap van een zwerver (Hansen uit THE TEXAS CHAINSAW MASSACRE zonder zijn gelooide gelaat), die hen een viertal met bloed doordrenkte geschiedenissen vertelt.

The Demon Lover

1976 | Horror

Verenigde Staten 1976. Horror van Donald G. Jackson en Jerry Younkins. Met o.a. Christmas Robbins, Val Mayerick, Gunnar Hansen, Tom Hutton en Dave Howard.

De leider van een satanistische sekte neemt wraak op zijn volgelingen, die hem in de steek lieten door een duivels wezen op hen af te sturen. Goedkoop gemaakt en niet zo best geacteerd, maar de dialogen bevatten enkele aardige fragmenten.

The Texas Chain Saw Massacre

1974 | Horror, Thriller

Verenigde Staten 1974. Horror van Tobe Hooper. Met o.a. Marilyn Burns, Allen Danziger, Gunnar Hansen, Paul A. Partain en William Vail.

Sally (Burns) reist met een groep vrienden in een busje door het Amerikaanse achterland. Ze nemen een lifter mee, die zich vreemd en gewelddadig gedraagt. Het is een voorbode voor wat ze verder nog mee zullen maken. Opperpsychopaat Leatherface is gebaseerd op de echte seriemoordenaar Ed Gein, die de akelige gewoonte erop nahield om zich in mensenhuid te hullen, die overigens nooit zo'n lawaaierige kettingzaag gebruikte voor zijn sinistere doeleinden. De film laat niemand onberoerd, of je vindt hem walgelijk, of zenuwslopend eng. Voor een prikkie gemaakt, waarbij de acteurs het tijdens de draaidagen vreselijk zwaar te verduren hadden. Torenhoge cultstatus.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gunnar Hansen op televisie komt.

Reageer