Tom Denoyette is editor.
Er zijn 4 films gevonden.

Sakawa

2018 | Documentaire

België/Nederland 2018. Documentaire van Ben Asamoah.

Documentaire over Anna die internetoplichter wil worden. Een ervaren zwendelaar probeert haar de kneepjes van het vak te leren, maar Anna heeft weinig talent. ‘One Dollar’ daarentegen is een meesteroplichter. Met een nepaccount weet hij zijn slachtoffers te verleiden.

Cargo

2017 | Drama

België 2017. Drama van Gilles Coulier. Met o.a. Sam Louwyck, Wim Willaert, Sebastien Dewaele, Josse De Pauw en Roland Van Campenhout.

Vrouwen komen niet voor in het eenzame universum van dit Vlaamse drama, alleen stugge mannen met doorleefde koppen en woeste baarden. De broers Jean, William en Francis zijn vissers in Oostende. Wanneer hun vader verongelukt, ontdekken ze dat het familiebedrijf al jaren verlies draait. Ze zullen de boot moeten verkopen, maar wat blijft er dan van hen over? Cargo is meer sfeer- en karakterschets dan verhaal, maar dat hindert niet. Debuterend regisseur Coulier registreert met poëzie en mededogen. Belgische weemoed van de bovenste plank.

Tussen 10 en 12

2014 | Drama

Nederland/België/Frankrijk 2014. Drama van Peter Hoogendoorn. Met o.a. Ko Zandvliet, Elise van 't Laar, Raymond Thiry, Olga Louzgina en Cynthia Abma.

De leden van een gezin krijgen een voor een slecht nieuws te horen, terwijl om hen heen het alledaagse leven vol trivialiteiten gewoon doorgaat. Peter Hoogendoorn verheft in dit deels autobiografische drama met tragikomische ondertoon stilte en leegte tot kunst. Terwijl een politieauto zich vult met personages en leed, blijven frames leeg achter. Het acteerwerk is over de hele linie sterk, maar vooral Elise van 't Laar en Raymond Thiry weten met slechts hun mimiek en lichaamshouding de kijker moeiteloos te boeien. Prijs van de Nederlandse filmkritiek op het NFF.

Drift

2013 | Drama

België/Roemenië 2013. Drama van Benny Vandendriessche. Met o.a. Dirk Hendrikx, Lieve Meeussen, Constantin Cojocaru en Vlad Gliga.

Intuïtief, theatraal-filmisch treurlied van een man (performancekunstenaar Dirk Hendrikx) die na het verlies van zijn lief (Lieve Meeussen) zichzelf lijkt te verliezen in een weerbarstig landschap. Hij verplaatst stenen. Huilt op de bodem van een zwembad. Flashbacks verwijzen naar zijn laatste dagen met haar samen. Gedurfd, onconventioneel speelfilmdebuut dat soms irritant pretentieus aandoet met zijn fysieke verbeelding van gemis, maar de geduldige kijker gaandeweg voor zich wint met een ontwapenend poëtische ode aan de liefde.