Shawn Smith is acteur en componist.
Er zijn 4 films gevonden.

In God's Hands

1998 | Actiefilm, Sportfilm, Drama

Verenigde Staten 1998. Actiefilm van Zalman King. Met o.a. Partick Shane Dorian, Matt George, Matty Liu, Shaun Thompson en Maylin Pultar.

Regisseur King maakte naam met zwoele erotica als Wild Orchid, maar blijkt ook van sport en avontuur te houden. Hij bracht drie topsurfers bijeen voor deze film over... drie topsurfers. Zij reizen de hele wereld over op zoek naar de ultieme golf. Nauwelijks drama of spanning, maar spectaculaire golven, mooie zonsondergangen, fraaie stunts en gebronsde surferslichamen die zich overleveren aan 'Gods handen' zijn natuurlijk ook wat waard.

The River Rat

1984 | Drama, Misdaad, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1984. Drama van Thomas Rickman. Met o.a. Tommy Lee Jones, Nancy Lee Owen, Brian Dennehy, Martha Plimpton en Shawn Smith.

Jones, die ten onrechte veroordeeld werd wegens roofmoord, komt na dertien jaar cel weer thuis. Hij treft zijn twaalf-jarige dochter (Plimpton) aan en stelt vast dat zij bezig is op te groeien tot een jonge onafhankelijke vrouw, die hij meer nodig heeft dan zij hem. De film observeert haarscherp deze psychologische situatie, maar ontspoort totaal als het verhaal overschakelt naar de speurtocht van de verborgen buit. Het regiedebuut van scenarioschrijver Rickman (COAL MINER'S DAUGHTER).

It! The Terror from Beyond Space

1958 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1958. Sciencefiction van Edward L. Cahn en Edward Cahn. Met o.a. Marshall Thompson, Shawn Smith, Kim Spalding en Ann Doran.

Milde SF over een ruimteschip dat naar de aarde terugkeert met een uiterst onwelkom monster, dat onopgemerkt aan boord gekomen is. Dit was de inspiratiebron voor ALIEN.

The Land Unknown

1957 | Sciencefiction, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1957. Sciencefiction van Virgil W. Vogel. Met o.a. Jock Mahoney, Shawn Smith, Henry Brandon en Douglas Kennedy.

Mahoney leidt een expeditie die op zoek is naar een vermiste echtgenoot en komt dan bij prehistorische monsters in Antarctica terecht. Adequate speciale effecten.