Anne-Laure Guégan

Editor

Anne-Laure Guégan is editor.
Er zijn 5 films gevonden.

Alléluia

2014 | Drama, Thriller

België/Frankrijk 2014. Drama van Fabrice Du Welz. Met o.a. Lola Dueñas, Laurent Lucas, Héléna Noguerra, Edith Le Merdy en Anne-Marie Loop.

Avanti

2012 | Drama

Zwitserland/België 2012. Drama van Met o.a. Nina Meurisse, Hanna Schygulla, Miou-Miou, Jean-Pierre Gos en Christophe Dimitri Réveille.

Moeder-dochterdrama rond de vraag wie voor wie zorgt, als de dochter worstelt met depressie en de moeder met geheugenverlies. Het blijft gissen, in debuterend regisseur/scenarist Emmanuelle Antille's uitlegschuwe debuutfilm. De Zwitserse maatschappij dicteert opname, voor beide vrouwen, maar dochter Léa (28) verkiest een bescheiden roadtrip om de weerbaarheid van haar moeder, en van haarzelf, te bewijzen. Een goedkoop gedraaide eersteling, die het bij gebrek aan complexe personages moet hebben van de non-verbale onderlinge dynamiek, de charmante locaties rond het meer van Genève, en de veelzeggende flashbacks (in korrelig Super8).

Panique au village

2009 | Animatie, Avonturenfilm, Komedie

België/Frankrijk/Frankrijk 2009. Animatie van Stéphane Aubier en Vincent Patar.

Twintig afleveringen van de maffe stop motion-reeks Panique au village (2002/'03) ontsnapten aan het tweekoppig brein Aubier-Patar. Met deze bioscoopfilm over dezelfde plasticfiguurtjes Cowboy, Indiaan en Paard doen de avontuurlijk animerende Walen er nog een schep krankjorem bovenop. Premisse: een verjaardagscadeau voor Paard gaat op grandioze wijze de mist in en de drie onwaarschijnlijke helden buitelen van de ene wereld in de andere. Resultaat: een aanstekelijk jolige aaneenschakeling van gags in allerfleurigste knutseldecors. Aubier en Patar coregisseerden in 2012 met Benjamin Renner het aandoenlijke Ernest et Célestine.

Paniek in het dorp

2009 | Animatie, Komedie

België/Frankrijk/Luxemburg 2009. Animatie van Stéphane Aubier en Vincent Patar.

Absurdistische animatiefilm van Vincent Patar en Stéphane Aubier over Paard, Indiaan en Cowboy, drie speelgoedpoppetjes.

Aaltra

2004 | Komedie, Drama

België/Frankrijk 2004. Komedie van Gustave de Kervern en Benoît Delépine. Met o.a. Gustave de Kervern, Benoît Delépine, Aki Kaurismäki en Benoît Poelvoorde.

Droogkomische roadmovie over twee onervaren rolstoelers. De twee, gespeeld door de regisseurs, zijn tijdens een vechtpartij op het Noord-Franse platteland onder een landbouwapparaat van het merk Aaltra terecht gekomen. Ruziënd reizen ze naar Finland, om bij de Aaltra-fabriek vergoeding te eisen. De reis is gefilmd op grof zwartwitmateriaal, en heeft een ruwe, ongepolijste stijl. Ongemakkelijke stiltes, geklungel met vervoer en lompheid zorgen voor zwartgallige humor in een film die geen medelijden voor invaliden vraagt. 'Jullie zijn het soort gehandicapten dat ervoor zorgt dat gehandicapten een slechte naam hebben!'

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Anne-Laure Guégan op televisie komt.

Reageer