Saverio Vallone is acteur.
Er zijn 10 films gevonden.

Cinecittà...Cinecittà

1992 | Komedie

Italië 1992. Komedie van Vincenzo Badolisani. Met o.a. Amanda Sandrelli, Corso Salani, Massimo Wertmüller, Fabio Traversa en Saverio Vallone.

Deze film werd opgenomen in een legendarische Italiaanse studio, namelijk op en rond de set van de film IL VIAGGIO DI CAPITAN FRACASSA (1990) van regisseur Ettore Scola. Corso Salani speelt een ambitieuze scenarioschrijver die zijn eerste script naar een producent heeft opgestuurd. Te vergeefs wacht hij vele dagen op een reactie. Amanda Sandrelli is een chaotische, jonge moeder die als actrice wil doorbreken. Badolisani maakt van de gebeurtenissen - er is geen sprake van een verhaal - een bitterzoet geheel, samengesteld uit compromissen, desillusies en een klein beetje optimisme. Het slechte scenario werd door tien man geschreven, waardoor een potentieel intrigerend idee om zeep werd geholpen. Weinig realistische komedie waarin de humor ontbreekt.

Provocazione fatale

1990 |

Italië 1990. Nini Grassia. Met o.a. Carlo Mucari, Deborah Cali, Saverio Vallone, Anna Maria Clementi en Lucia Mortato.

Marine officier Mucari begint tijdens zijn vakantie een verhouding met de eigenares van het hotel. Dan komt ook haar knappe en verleidelijke dochter aan de beurt, die hij niet kan weerstaan. Tenslotte beleeft hij met de aantrekkelijke dochter van een visser een hartstochtelijke romance. Hij zal nu een keuze moeten maken tussen de drie vrouwen. De regisseur, die ook het scenario schreef, heeft hetzelfde thema al eerder gebruikt.

Amore inquieto di Maria

1988 | Romantiek, Erotiek

Italië 1988. Romantiek van Met o.a. Sergio Pastore, Saverio Vallone, Michela Miti, Jeannette Le Pen en Emy Valentino.

Maria vertelt haar levensverhaal aan een journalist die op bezoek is in het ziekenhuis. Tijdens de Russische invasie ontvluchtte ze Tsjecho-Slowakije. In Rome ontmoette ze een actrice die bevriend was met haar vader. Ze werd verliefd op een schrijver die haar in de steek liet. Vanaf dat moment had ze nog slechts een doel in haar leven: haar vader vinden. Een zwakke film met vrij openhartige seksscènes.

Mosca addio

1987 | Biografie

Italië 1987. Biografie van Mauro Bolognini. Met o.a. Liv Ullmann, Daniel Olbrychski, Aurore Clément, Francesca Ciardi en Carmen Scarpitta.

Een huiveringwekkende film over het vreselijke leven van Ida Nudel, een joodse wetenschapsvrouw die in 1987 een visum kreeg om naar Israel te mogen emigreren. Ze wordt gevangen gezet na een demonstratie en de tweede keer wordt ze naar Siberië gestuurd. Bolognini en ster Ullmann zetten een krachtige en ontroerende aanklacht neer tegen het antisemitische Russische immigratiebeleid en tegen de werkkampen. De acteurs overtuigen niet als Russen. Scenario van Marcello Andrei en Enrico Roseo. Camerawerk van Ennio Guarnieri. Ook bekend als MOSCOW FAREWELL.

Il fascino sottile del peccato

1987 | Drama, Erotiek

Italië 1987. Drama van Nini Grassia. Met o.a. Claudia Cavalcanti, Saverio Vallone, Alessandra Delli Colli, Daniela Trebbi en Vito Fornari.

Geheime verhoudingen, hartstocht en losbandigheid in de rijke en machtige, volkomen gedegenereerde familie van een industrieel. Er is slechts één opwindende sequentie van een liefdesscènes met Cavalcanti en Vallone en verder is het een oninteressante en slecht geregisseerde film.

Vacanze d'estate

1985 | Romantiek, Komedie

Italië 1985. Romantiek van Ninì Grassia. Met o.a. Enzo Cannavale, Bombolo, Patrizia Pellegrino en Saverio Vallone.

Een van de vele Italiaanse vakantiekomedies. Rijke industrieel pikt op weg naar zijn vakantiebestemming een liftster op, die zorgt voor een drastische wijziging van zijn vakantieplannen.

La cage aux folles III

1985 | Komedie

Frankrijk 1985. Komedie van Georges Lautner. Met o.a. Michel Serrault, Antonella Interlenghi, Saverio Vallone, Stéphane Audran en Michel Galabru.

Naar het toneelstuk van Jean Poiret. Albin (Serrault) erft van een suikertantetje. Hiervoor moet hij helemaal naar Schotland. Als hij de erfenis wil bemachtigen moet hij binnen twee jaar getrouwd en vader zijn. Neef Mortimer (Vallone) die zijn seksuele voorkeur kent, ligt op de loer! Voor de derde keer worden zowel de psychologie als het gedrag van homoseksuelen volledig verbasterd door middel van grove karikaturen die de modale Fransman aan het lachen zouden maken. Volledig fantasieloos, niets nieuws onder de zon. Zelfs de vertolkers lijken er niet in te geloven en vervelen zich evenveel als de kijkers. Ook bekend als ELLES SE MARIENT. De fotografie is van Luciano Tovoli. Aan het scenario werd heel wat geschreven door Christine Carère, Marcello Danon en Philippe Nicaud en vervolgens werd dat weer omgezet door Michel Audiard, Jacques Audiard, Marcello Danon, Gérard Lomballe en regisseur Lautner.

Fotografando Patrizia

1984 | Erotiek

Italië 1984. Erotiek van Salvatore Samperi. Met o.a. Monica Guerritore, Lorenzo Lenza en Saverio Vallone.

De fotografie maakt nog iets goed in deze vervelende film over incest; zelfs de licht erotische liefdesscènes leveren geen greintje opwinding op.

Il sommergibile più pazzo del mondo

1982 | Drama, Komedie

Italië 1982. Drama van Mariano Laurenti. Met o.a. Anna Maria Rizzoli, Enzo Cannavale, Bombolo, Roberto Caporati en Saverio Vallone.

Vlootexercities en rivaliteit in de Middellandse Zee tussen de Italiaanse en Amerikaanse marine: de inzet is een oud wrak van een Italiaanse onderzeeër waar de Amerikanen vanaf willen. De onderzeeër wordt per ongeluk geselecteerd door een computer die verliefd is op een rekenaar en alles gaat mis. Een verschrikkelijke en niet erg grappige komedie. Scenario van Gino Cappone en Francesco Milizia.

Passione d'amore

1981 | Drama, Historische film, Experimenteel

Frankrijk/Italië 1981. Drama van Ettore Scola. Met o.a. Valeria D'Obici, Bernard Giraudeau, Jean-Louis Trintignant, Bernard Blier en Massimo Girotti.

Een jonge militair (Giraudeau) wordt in 1862 naar een garnizoen in een grensplaats overgeplaatst, waar de ongewoon lelijke en ziekelijke nicht (D'Obici) van zijn kolonel hem achtervolgt met een geobsedeerde verliefdheid. Haar hardnekkige passie slaat op hem over en leidt tot een tragedie. Een stijlvolle historische verpakking zet Scola's filmische pleidooi voor de eigenwaarde van minderheden voort, in dit geval discriminatie op esthetische gronden. Waar de roman van Tarchetti voedsel aan de verbeelding gaf, werken visualisering en spel - ondanks alle kwaliteiten - soms averechts. Deze intrigerende variant op BEAUTY AND THE BEAST kan niet helemaal overtuigen en behoort zeker niet tot Scola's beste werk. Scenario van regisseur Scola en Ruggero Maccari. Camerawerk van Claudio Ragona. Ook bekend als PASSION OF LOVE.