Walmor Chagas

Acteur

Walmor Chagas is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Parahyba mulher macho

1985 | Misdaad

Brazilië 1985. Misdaad van Tizuka Yamasaki. Met o.a. Tania Alves, Claudio Marzo, Walmor Chagas en Jose Dumont.

Een onderwijzeres wordt verliefd op een advocaat-journalist die verwikkeld is geraakt in politieke problemen. Zijn tegenstander chanteert hem met erotische foto's van de twee geliefden. Dit schandaal leidt er toe dat de advocaat gedwongen wordt het land te verlaten. Gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. Tweede film van deze regisseuse, die tevens de scenarioschrijfster en maakster van de decors is. Erg goede reconstructie van die tijd.

Memorias do medo

1981 |

Brazilië 1981. Alberto Graça. Met o.a. Xuxa López, Walmor Chagas, Claudio Marzo en Marcos Fayad.

In 1979 staat de Braziliaanse regering de vorming van nieuwe partijen toe. Een groep politici richt een partij op die oppositie voert tegen het militaire regime en een heftig protest tegen de multinationals ontketent. Bespiegeling op de effecten van een historisch proces dat vervat ligt in de periode van de dictatuur die Brazilië van 1965 tot 1978 kende.

Xica da Silva

1976 | Avonturenfilm, Erotiek, Komedie

Brazilië 1976. Avonturenfilm van Carlos Diegues. Met o.a. Zézé Motta, Walmor Chagas, Altair Lima, José Wilker en Elke Maraviha.

Een onevenwichtige, kleurrijke film die begint als een soort sociaal-historisch drama maar dan overschakelt naar boertige volkskomedie. Centraal staat Francesca da Silva, een negerin die in het midden van de 18de eeuw als eerste het juk van de slavernij afwierp en een soort volksheldin werd. Diegues, maker van o.a. het schitterende BYE BYE BRAZIL, heeft duidelijk filmische flair maar wil in dit geval té veel kanten tegelijk uit en raakt verstrikt in z'n eigen ambities. Scenario van Carlos Diegues en João Felicio Dos Santos. Camerawerk van José Medeiros.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Walmor Chagas op televisie komt.

Reageer