Gloria Pires

Acteur

Gloria Pires is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

O quatrilho

1995 | Romantiek

Brazilië 1995. Romantiek van Fábio Barreto. Met o.a. Gloria Pires, Patricia Pillar, Bruno Campos, Alexandre Paternost en Gianfrancesco Guarnieri.

Charmante sage over de liefdes en levens van Italiaanse immigranten in Brazili[KA3]e, beginnend rond 1910. Centraal staan twee jonge koppels: Teresa (Pillar) en Angelo (Paternost) naast Pierina (Pires) en Massimo (Campos). Tijdens hun dagelijkse strijd om te overleven in landelijk Brazilië groeit een onverwachte passie tussen Massimo en Teresa. Snakkend naar liefde komen zij in opstand tegen culturele en familiale conventies van die tijd, laten hun resp. partners in de steek en vertrekken samen op zoek naar wat echt geluk. Titel verwijst naar bekend kaartspel quatrilho waarbij deelnemers hun partners moeten misleiden om te kunnen winnen. Scenario van Leopoldo Serran, gebaseerd op gelijknamige roman van Jose Clemente Pozenat, muziek van bekende Braziliaanse zanger-liedjesschrijver Caetano Veloso. Vierde speelfilm van Fabio Barreto, tweede zoon van bekend Braziliaans filmproducentenechtpaar Lucy & Luiz Carlos Barreto.

Jorge um brasileiro

1988 | Drama

Brazilië 1988. Drama van Paulo Thiago. Met o.a. Carlos Alberto Riccelli, Dean Stockwell en Gloria Pires.

Over de verschillende relaties tussen werknemers en hun chefs. Deze film is de geschiedenis ingegaan als het meesterwerk van de avantgardistische regisseur Thiago, maar is niet erg interessant.

Memorias do carcere

1984 | Biografie

Brazilië 1984. Biografie van Nelson Pereira dos Santos. Met o.a. Carlos Vereza, Gloria Pires, Jofre Solares en Hildo Parente.

Door zijn rol in de opstand tegen de Braziliaanse dictatuur van Getulio Vargas in de periode 1930-1940, moet een man het grootste deel van zijn leven slijten in gevangenissen. Een goede afspiegeling van de maatschappij van destijds; goede regie en spel. Gebaseerd op een autobiografische roman van Graciliano Ramos.

India, a filha do sol

1982 | Drama, Historische film

Brazilië 1982. Drama van Fábio Barreto. Met o.a. Gloria Pires, Nuno Leal Maia, Ruy Polanah, Lutero Luiz en Pedro Paulo Rangel.

Een soldaat trekt de aandacht van een jong meisje. Ze ziet in hem niet de corrupte, harteloze en meedogenloze man die hij is. Als hij genoeg van haar heeft, vermoordt hij haar. Dit verhaal vormt de nogal ongelukkig gekozen ruggegraat voor een verder eerder nadrukkelijk maatschappij-kritisch drama over corrupte legerofficieren, uitbuiting van de Indianen en de roofbouw op de jungle. Ongetwijfeld goed bedoeld, maar ongeloofwaardig en vaak stuntelig.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gloria Pires op televisie komt.

Reageer