R.D. Burman

Componist

R.D. Burman is componist.
Er zijn 5 films gevonden.

Sholay

1977 | Actiefilm, Drama

India 1977. Actiefilm van Ramesh Sippy. Met o.a. Dharmendra, Sanjeev Kumar, Hema Malini, Amitabh Bachchan en Amjad Khan.

De oorspronkelijke versie van deze zeer populaire film uit Bollywood (zo noemt men de Indiase producties) is ruim drie uur, maar de Engelse omroep Channel Four bracht hem terug tot westerse proporties: 80m! Het is een actiefilm over twee avonturiers, Veeru (Dharmendra) en Jai ((Bachchan) die het leven redden van een politieman toen ze door hem gearresteerd waren. De smeris laat ze daarop vrij en als ze elkaar later tegenkomen vraagt hij hen om hem te helpen een gevaarlijke bandiet, Gabbar Singh (Kahn) gevangen te nemen. Hij laat Veeru en Jai bij hem thuis logeren, waar zijn schone dochter Radha (Bhaduri) verliefd wordt op Jai, terwijl Veeru zich vermaakt in de buurt. Als Gabbar Singh komt aanzetten met zijn bende, is er knallende actie. Voor de Europese kijker die niet gewend is Indiase films te zien, valt deze rolprent het beste te vergelijken met een western, die met curry gekruid is. Wordt aanbevolen om uw filmkundige niveau op te vijzelen en is daarbij heel onderhoudend. Het scenario is van Salim Javed en de fotografie is van Dwarka Divecha.

Seeta Aur Geeta

1973 | Komedie

India 1973. Komedie van Ramesh Sippy. Met o.a. Dharmendra, Hema Malini, Sanjeev Kumar, Manorama en Protima Devi.

In deze film speelt Malini de dubbelrol van Seeta en Geeta. Seeta is een eenvoudig, oprecht, timide en lijdzaam meisje en Geeta is een opvallende zigeunerartieste. Het is vermaak op de Indiase wijze.

Parichay

1973 | Drama

India 1973. Drama van Gulzar. Met o.a. Jeetendra, Jaya Bhaduri, Sanjeev Kumar, Pran en A.K. Mangal.

Dit is een Indiase versie van THE SOUND OF MUSIC. De film gaat over een bescheiden en menselijke onderwijzer die orde op zaken stelt in een door conflicten verscheurde familie.

Raampur Ka Lakshman

1972 | Komedie

India 1972. Komedie van Manmohan Desai. Met o.a. Randhir Kapoor, Rekha, Shatrughan Sinha, Faryal en Roopesh Kumar.

Liefde, humor, muziek, beminnelijke personages en zelfs een aardige schurk zijn rondgestrooid door de hele film. Dit is het soort verhaal dat de bevolking van India naar de bioscoop lokt.

Jawani Diwani

1972 | Drama, Romantiek

India 1972. Drama van Narender Bedi. Met o.a. Randhir Kapoor, Jaya Bhaduri, Nirupa Roy en Balraj Sahni.

Deze Hindoestaanse film concentreert zich op de generatiekloof en het onvermogen van ouders om de behoeften aan romantiek van hun kinderen te begrijpen, en op het consequente gebrek aan sympathie voor hun allesbehalve redelijke daden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer R.D. Burman op televisie komt.

Reageer