Rafael Moreno Alba

Regisseur

Rafael Moreno Alba is regisseur.
Er zijn 5 films gevonden.

Pasos largos

1986 | Drama

Spanje 1986. Drama van Rafael Moreno Alba. Met o.a. Tony Isbert, Marina Sauro, Eusebio Lázaro en Raúl Freire.

Een verarmde, uitgezogen boer, die zijn situatie niet langer kan aanzien, besluit struikrover te worden. Een redelijke, niet te versmaden film, die het vroeger door de Spaanse film veelvuldig beoefende struikroverthema weer oppakt.

Pepita Jiménez

1975 | Romantiek

Spanje 1975. Romantiek van Rafael Moreno Alba. Met o.a. Sarah Miles, Stanley Baker en Pedro Díez del Corral.

In de negentiende eeuw houdt de Andalusische dame Pepita Jiménez van een priester. Een esthetische en uiterst vervelende verfilming van de roman van Juan Valera.

Triángulo

1972 | Drama

Spanje/Portugal 1972. Drama van Rafael Moreno Alba. Met o.a. Nuria Espert, Américo Coimbra, Máximo Valverde en Frank Braña.

Een vrouw op rijpere leeftijd bedriegt haar echtgenoot met een jongeman. Een hoogst pretentieus, hoogdravend melodrama, zelfs een beetje belachelijk.

Las Melancolicas

1971 | Horror, Historische film

Spanje 1971. Horror van Rafael Moreno Alba. Met o.a. Analia Gade, Espartaco Santoni, Francisco Rabal, Maria Asquerino en Jose Vivo.

Een arts wordt de nieuwe directeur van een 19e-eeuwse psychiatrische inrichting, waar het personeel sadistische en seksuele instincten op de pati[KA3]entes blijkt bot te vieren. Pogingen tot hervormingen en het invoeren van nieuwe therapie[KA3]en - waarmee hij door hypnose probeert een vrouw van haar jeugdtrauma te bevrijden - lijken ondanks alle tegenwerking te gaan slagen, tot hij van hogerhand wordt overgeplaatst. De poging om via deze ogenschijnlijke horrorfilm met duidelijke, aan `De duivels van Loudun` geleende elementen, kritiek te leveren op de Franco-bougeoisie is vanuit het inmiddels historisch perspectief interessant, maar valt tussen te veel verschillende stoelen in om als film echt te overtuigen en de al te voorbeeldige heldenrol van de geneesheer-directeur (die de regisseur-schrijver zijn eigen naam heeft gegeven) wordt nergens aannemelijk.

Gallos de pelea

1969 | Avonturenfilm

Tunesië/Spanje 1969. Avonturenfilm van Rafael Moreno Alba. Met o.a. Simón Andreu, Karin Meier, Luis Induni en Silvie Feit.

Een groep huurlingen onderneemt een reis dwars door de Afrikaanse woestijn. Een grove en stereotiepe film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Rafael Moreno Alba op televisie komt.

Reageer