Marcello Ciorciolini

Regisseur, Scenarist

Marcello Ciorciolini is regisseur en scenarist.
Er zijn 8 films gevonden.

Meo Patacca

1972 | Komedie

Italië 1972. Komedie van Marcello Ciorciolini. Met o.a. Gigi Proietti, Marilù Tolo, Enzo Cerusico en Francesco Mulè.

Het Rome van 1865 is het decor voor deze leuke, goed gespeelde en knotsgekke film. Meo Patacca (Proiette) is een bullebak en een opgeblazen snoever, maar gemeen is hij niet. Hij staat bekend als de bonte hond en zijn roem bereikt het hoogtepunt als hij in de strijd om een vrouw zijn tegenstander behoorlijk in het stof doet bijten. Maar helaas, het gaat allemaal mis als hij wordt ingeschakeld om het garnizoen van Rome te hervormen.

Indovina chi viene a merenda?

1969 | Oorlogsfilm, Komedie

Italië 1969. Oorlogsfilm van Marcello Ciorciolini. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia en Mimmo Palmara.

Deze film speelt zich af in 1943 in Sicilië. Twee herders proberen onder hun militaire dienst uit te komen door zich in de bergen te verstoppen. Op een nacht worden hun kleren gestolen door een stel Amerikaanse soldaten die hun Amerikaanse militaire uniformen achterlaten. De twee herders trekken de Amerikaanse uniformen aan en worden door de Duitsers voor Amerikaanse soldaten aangezien. Ze worden als gevangenen naar Duitsland gestuurd, maar slagen erin de oorlog te overleven en beleven vele komische avonturen. Deze komedie is vrij grappig, hoewel soms ook zeer belachelijk.

Franco e Ciccio ladro e guardia

1969 | Komedie, Misdaad

Italië 1969. Komedie van Marcello Ciorciolini. Met o.a. Franco Franchi en Ciccio Ingrassia.

Een nonsensikale misdaadkomedie met Franchi als dief, die tijdens zijn vlucht over de daken achternagezeten wordt door politieman Ingrassia. Samen vallen ze in een kamer, waar net een moord gepleegd is, en ze worden meteen verdacht. Om hun huid te redden moeten ze de ware moordenaar vinden. In deze zwakke film is ons komisch duo uit Italië leuk tot de dood erop volgt.

I nipoti di Zorro

1968 | Animatie, Komedie, Avonturenfilm

Italië 1968. Animatie van Marcello Ciorciolini. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia en Dean Reed.

Hét populaire komische duo van Italië in een parodie op Zorro. Franchi en Ingrassia gaan goud zoeken in Californië. Met hun geklungel en onhandig gedoe maken ze het Zorro knap lastig. Een middelmatige situatie-komedie met slechts enkele werkelijk leuke scènes.

Ciccio perdona ... io no

1968 | Western, Komedie

Italië 1968. Western van Marcello Ciorciolini. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia en Fernando Sancho.

De zoveelste parodie op de populaire film DIO PERDONA...IO NO met Terence Hill. Ditmaal zijn de twee komieken de helden. Deze vrolijke western gaat over El Diabolo, een kwaadaardige bandiet (Sancho), die een wagen gebouwd heeft waarin het goud verstopt zit dat hij van een regiment soldaten gestolen heeft. Twee paardendieven, Franchi en Ingrassia, krijgen de kostbare wagen in handen, zonder de waarde ervan te beseffen. Intussen denkt iedereen dat El Diabolo dood is en de twee worden aangezien voor de gouddieven. We hebben het allemaal al zo vaak gezien van dit komiekenpaar, en ze voegen er hier niets nieuws aan toe.

I due figli di Ringo

1967 | Western, Komedie

Italië 1967. Western van Giorgio Simonelli. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia, Gloria Paul, George Hilton en Ignazio Spalla.

Het komische en in Italië uiterst populaire duo Franchi/Ingrassia geven zich uit voor de zonen Django en Gringo van de zojuist gestorven revolverheld Ringo. In zijn testament geeft hij hen opdracht de gevaarlijke bandiet Indio te vangen en de premie op te strijken. Westernfans zullen er geen genoegen aan beleven en de grappen zijn zo oubollig dat ook liefhebbers van komische films weinig zullen lachen. Het scenario is van Marcello Ciorciolini, Roberto Gianviti, Amedeo Sollazzo en Dino Verde. Het camerawerk is van Tino Santoni.

I barbieri di Sicilia

1967 | Komedie, Oorlogsfilm

Italië 1967. Komedie van Marcello Ciorciolini. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia en Georgia Moll.

Sicilië, 1943. In het slaperige stadje Santa Rosalia zijn twee kappers: Franchi, de herenkapper en Ingrassia, de dameskapper. Zij hebben het dikwijls met elkaar aan de stok over een vrouw, waar ze beiden een oogje op hebben. Maar boven hun hoofd hangt de dreiging van een Amerikaanse landing - de Duitse troepen bereiden zich voor op een zware strijd. Een bloedeloze en overdreven kluchtige satire.

Robin Hood e i pirati

1960 | Avonturenfilm

Italië 1960. Avonturenfilm van Giorgio Simonelli. Met o.a. Lex Barker, Rossana Rory, Jackie Lane, Mario Scaccia en Walter Barnes.

Alleen fans die bereid zijn het geklungel te aanvaarden kunnen vrede hebben met dit flauwe aftreksel van de vroegere Robin Hood-films.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Marcello Ciorciolini op televisie komt.

Reageer