Jason Momoa is regisseur, acteur en producer.
Er zijn 8 films gevonden.

Aquaman

2018 | Actie, Avonturenfilm

Australië/Verenigde Staten 2018. Actie van James Wan. Met o.a. Jason Momoa, Amber Heard, Dolph Lundgren, Nicole Kidman en Julie Andrews.

Het filmuniversum van DC, dat in 2013 begon met Man of Steel, wil maar niet floreren zoals dat van concurrent Marvel, maar dit op zichzelf staande verhaal over Atlantiër Aquaman springt er best positief uit. Dat hoofdrolspeler Momoa het uiterlijk heeft van een showworstelaar is toepasselijk, want de film is één groot kitschfestijn, compleet met glitterpakjes, soapdialogen en overdadig vuurwerk. Hinderen doet dat nauwelijks, omdat de makers verder niets pretenderen. De exotische locaties en manische actiescènes getuigen van creatief vernuft, en de plot is een geinige mix van Star Wars, Indiana Jones en De kleine zeemeermin.

Justice League

2017 | Actie, Avonturenfilm

Verenigde Staten 2017. Actie van Zack Snyder. Met o.a. Ben Affleck, Henry Cavill, Gal Gadot, Ezra Miller en Ciarán Hinds.

Na de dood van Superman in Batman v Superman: Dawn of Justice (2016) is de aarde behoorlijk kwetsbaar geworden voor een buitenaardse aanval. Reden genoeg voor Batman om een team van superhelden te formeren, maar voordat hij zo ver is staat de demonische schurk Steppenwolf al op de stoep om het einde der tijden in te luiden. Slappe poging van stripfabriek DC om het succes van Marvels The Avengers te evenaren, inclusief rommelig plot en matige special effects. Spaarzame lichtpuntjes: The Flash als komische noot en Wonder Woman die het aanvoerderschap van de Justice League opeist.

The Bad Batch

2016 | Drama, Horror, Romantiek, Sciencefiction

Verenigde Staten 2016. Drama van Ana Lily Amirpour. Met o.a. Suki Waterhouse, Jason Momoa, Jayda Fink, Keanu Reeves en Jim Carrey.

Een jonge vrouw wordt verbannen naar een wildernis van ongewenste mensen. Ze probeert te overleven in een woestijncommune vol drugs en een enclave met kannibalen.

Wolves

2014 | Actiefilm, Horror

Canada/Frankrijk 2014. Actiefilm van David Hayter. Met o.a. Lucas Till, Jason Momoa, Merritt Patterson en Stephen McHattie.

Een jonge vrouw wordt verbannen naar een wildernis van ongewenste mensen. Ze probeert te overleven in een woestijncommune vol drugs en een enclave met kannibalen.

Road to Paloma

2014 | Drama

Verenigde Staten 2014. Drama van Jason Momoa. Met o.a. Jason Momoa, Tye Alexander en Lisa Bonet.

Regiedebuut van de Hawaiiaanse acteur Momoa, beter bekend als krijgsheer Khal Drogo in Game of Thrones. Hij speelt zelf de hoofdrol als Robert Wolf, een man die op de vlucht is geslagen nadat hij zijn moeders moordenaar om het leven heeft gebracht. Rijdend op zijn motor zwerft hij door het woeste Amerikaanse landschap, waar hij nieuwe vriendschappen sluit en een prachtige vrouw ontmoet (Bonet, Momoa's echtgenote). Stijlvolle roadmovie, maar het melodramatische script dwaalt net zo doelloos rond als het hoofdpersonage.

Bullet to the Head

2012 | Actiefilm, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 2012. Actiefilm van Walter Hill. Met o.a. Sylvester Stallone, Sung Kang, Adewale Akinnouye-Agbaje, Jason Momoa en Christian Slater.

'Als ik je mening wil, koop ik wel een stel hersens voor je,' snauwt de schurk in deze verfilming van Matz & Wilsons stripboek Du plomb dans la tête. Dat zijn ideale teksten voor een productie met eeuwige spierbundel Sylvester Stallone, de acteur die op de respectabele leeftijd van 66 jaar laat zien dat hij nog best kan meekomen als actieheld. Stallone speelt z'n favoriete personage, de geweldenaar met een kort lontje en een goed hart. Als huurmoordenaar op een laatste wraakmissie wordt hij bijgestaan door een detective met een soortgelijke dadendrang. Ongegeneerd stripvermaak.

Conan the Barbarian

2011 | Avonturenfilm, Actiefilm, Fantasy

Verenigde Staten 2011. Avonturenfilm van Marcus Nispel. Met o.a. Jason Momoa, Stephen Lang, Rachel Nichols, Ron Perlman en Rose McGowan.

In 1982 reeg Arnold Schwarzenegger als cultheld Conan al allerlei gespuis aan zijn zwaard. Bijna dertig jaar later is er een nieuwe barbaar, gebaseerd op het bronmateriaal van pulpauteur Robert E. Howard. Helaas mist deze Conan de ironie van de voorganger, al heeft ook hij zijn oneliners: 'I live, I love, I slay, and I am content'. Voor wie de lat niet te hoog legt, is de film het aankijken best waard, er is niet beknibbeld op decors en special effects en Rose McGowan is een heel leuke akelige heks. Maar Momoa is vergeleken met Schwarzenegger wel een tikje aan de schriele kant, natuurlijk.

Tempted

2003 | Romantisch drama

Verenigde Staten 2003. Romantisch drama van Maggie Greenwald. Met o.a. Virginia Madsen, Jason Momoa en Lainie Kazan.

Emma Burke heeft een veeleisende baan als jurist, kinderen en een saai huwelijk. Haar leven verandert volledig als ze hoort dat Lily, de vrouw die haar heeft opgevoed, is overleden. Lily's laatste wens is dat Emma haar as naar Lily's geboorteplaats op Hawaii brengt. Op het eiland wordt Emma opgewacht door haar neef en een vriend. Ze vragen haar om hen te helpen in de strijd tegen een projectontwikkelaar die met zijn plannen de natuur zal verwoesten.