Makram Khouri

Acteur

Makram Khouri is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Le conte des trois diamants

1995 | Fantasy, Drama

België/Israël/Verenigd Koninkrijk 1995. Fantasy van Michel Khleifi. Met o.a. Mohammad Nahhal, Hanna 'Ne'meh, Ghassan Abu Libda, Makram Khouri en Bushra Qaraman.

Nahhal speelt de 12-jarige Palestijn Youssef, een kind van de Intifada. Zijn vader zit in de gevangenis en zijn broer wordt door het Isra[KA3]elische leger gezocht. Hij woont met zijn moeder en zus in een vluchtelingenkamp. Hij slaagt erin aan de harde realiteit te ontsnappen door tijdens zijn tochten op het dorre land van de Gazastrip in dagdromen te vervallen. Hij wordt verliefd op de jonge zigeunerin, Aida (Hana'Ne'meh).

Double Edge

1993 |

Israël 1993. Amos Kollek. Met o.a. Faye Dunaway, Amos Kollek, Mohammed Bakri, Makram Khouri en Michael Schneider.

De New Yorkse journaliste Dunaway wordt door haar krant naar Jeruzalem gestuurd om een reportage te maken over het conflict tussen de Israëli en de Palestijnen. Ze ontmoet twee mannen, uit elk kamp één: Kollek, een joodse schrijver, en Khouri, een Palestijnse leider. Haar sympathie voor beide mannen brengt haar in een gewetenscrisis. Aan welke kant staat ze? Moet ze wel partij kiezen? Een film die politiek, fictie en authentieke feiten mengt tot een spannend geheel over een brandend actueel onderwerp. In zijn scenario toont Kollek, die de zoon is van de voormakige burgemeester van Jeruzalem en zichzelf speelt in de film, de zinloosheid van al het bloedvergieten. De acteurs spelen met volle overgave. Uitstekende fotografie van Amnon Salomon. Helemaal opgenomen in Israël. Ook bekend als THREE WEEKS IN JERUSALEM.

Cantique des pierres

1989 | Drama

Israël/België 1989. Drama van Michel Khleifi. Met o.a. Bushra Karaman en Makram Khouri.

Een Palestijnse keert terug naar Jeruzalem na vijftien jaar in de Verenigde Staten te hebben gewoond en een onderzoek te hebben geleid naar de opofferingsgezindheid bij de Intifada. Hij is ook Palestijn, heeft zestien jaar in een Israëlische gevangenis doorgebracht en werkt nu bij een hulporganisatie voor boeren. Ze vinden elkaar na 'eerst' de liefde te hebben bedreven. Een scenario van de cineast zelf, slechts in elkaar gezet om het dagelijks leven in de bezette gebieden te kunnen laten zien. Een film die dicht bij de werkelijkheid staat en doet denken aan de 'cinéma-vérité' met de bedoeling een getuigenis van een feitelijke toestand af te leggen. Geen uitgebalanceerd geheel maar met onwaarschijnlijk echt aandoend spel van de acteurs en van al die anonieme dorpelingen.

Noce en Galilée

1987 | Drama

Verenigd Koninkrijk/België/Duitsland/Frankrijk 1987. Drama van Michel Khleifi. Met o.a. Ali M. El Akili, Bushra Karaman, Makram Khouri, Youssef Abou Warda en Anna Achdian.

De cineast van Palestijnse afkomst woont sinds 1970 in België. Op zeer trefzekere en niet minder virtuoze wijze beschrijft hij een bruiloft die plaatsvindt in de zeer gespannen sfeer van een door Israëliërs bezet Arabisch dorp, waar voor 24 uur het standrecht is ingesteld, omdat de Israëlische gouverneur en zijn officieren de ceremonie bijwonen. Ondanks deze explosieve situatie gebeurt er niets ernstigs. Maar de film beschrijft wel heel wat andere conflicten terwijl hij bijna tastbaar een ritueel analyseert, dat op ons ouderwets overkomt. Behalve dat de beelden ontroerend mooi zijn, hebben ze ook een sensuele lading. Bovendien is er tussen de regels door sprake van een les in verdraagzaamheid. Achter de camera stond Walter Van Den Ende en het scenario is van regisseur Khleifi.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Makram Khouri op televisie komt.

Reageer