Óscar Figueroa

Editor

Óscar Figueroa is editor.
Er zijn 3 films gevonden.

Workers

2013 | Drama

Mexico/Duitsland 2013. Drama van Jose Luis Valle. Met o.a. Jesus Padilla, Susana Salazar en Barbara Perrin Rivemar.

Tragikomedie waarin schoonmaker Rafael en huishoudster Lidia op wraak zinnen nadat ze door hun werkgevers van hun pensioen beroofd dreigen te worden. De liefhebbers van slow cinema krijgen een slapstickvariant van het genre voorgeschoteld waarin vooral opvalt wat er allemaal niet te zien is. Regisseur Valle illustreert daarmee mooi dat dit mensen zijn die onzichtbare levens leiden. De schoonmaker en de huishoudster schuifelen langs en groeten onhoorbaar, omdat ze zichzelf getraind hebben om niet op te vallen. Dat is hun tragedie en die wordt hier heel even zichtbaar.

Año Bisiesto

2010 | Drama

Mexico 2010. Drama van Michael J. Rowe. Met o.a. Mónica del Carmen, Gustavo Sánchez Parra en Armando Hernández.

De 25-jarige Laura veinst naar de buitenwereld toe gelukkig te zijn, met al haar niet bestaande vrienden en haar goedlopende freelance-baan. Maar de kijker weet wel beter. Año Bisiesto - Spaans voor schrikkeljaar - volgt haar gedurende een maand in haar appartement, voornamelijk tijdens haar meest eenzame of intieme momenten. We zien haar al masturberend gluren naar de buren, en kijken toe hoe haar sadomasochistische relatie met een man alsmaar gewelddadiger wordt. Rauw en ijzingwekkend debuut van Australiër Rowe, bekroond op het filmfestival van Cannes.

Niñas Mal

2007 | Komedie

Mexico 2007. Komedie van Fernando Sariñana. Met o.a. Martha Higareda, Blanca Guerra, Camilla Sodi en Daniel Berlanga.

Met haar tatoeages, piercings en rebellerende gedrag is Adela (Higareda) een grote plaag voor haar vader, die met elk publiek schandaal zijn kans op het gouverneurschap ziet slinken. En dus stuurt hij haar naar een speciale meisjesschool in Mexico City om haar voor eens en altijd om te laten toveren tot een beschaafde huisvrouw, maar al snel drijft ze ook de strenge schoolmeesteres tot waanzin. Clichématig bakvissencinema met autowassende adonissen en giebelende meisjes, al zorgde de hoeveelheid bloot in Amerika ervoor dat de film in de R-rated categorie terecht kwam.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Óscar Figueroa op televisie komt.

Reageer