Stanley Silverman

Componist

Stanley Silverman is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Eyewitness

1981 | Thriller

Verenigde Staten 1981. Thriller van Peter Yates. Met o.a. William Hurt, Sigourney Weaver, Christopher Plummer, James Woods en Irene Worth.

Vietnam-veteraan Hurt heeft betere tijden gekend. Tegen zijn zin werkt hij als nachtwaker in een kantoorgebouw. Tijdens een van zijn rondes ontdekt hij het lijk van een vermoorde Vietnamese zakenman. Om indruk te maken op tv-journaliste Weaver, voor wie hij grote bewondering heeft, beweert hij meer te weten over deze moord. Door dit verzinsel, opent hij zelf de jacht op zijn eigen persoon. Met veel gevoel voor detail gedraaide thriller, waarin handig gebruik wordt gemaakt van sociale en raciale tegenstellingen om de spanning op te drijven. Scenarist Steve Tesich speelt werkelijk met zijn personages en zet ons voortdurend op het verkeerde been. Matthew F. Leonetti tekende voor de fotografie. Ook bekend als THE JANITOR en SUDDEN TERROR.

Nanook of the North

1922 | Documentaire, Zwijgende film

Verenigde Staten/Frankrijk 1922. Documentaire van Robert J. Flaherty. Met o.a. Allakariallak, Nyla en Cunayou.

Een van de allereerste documentaires portretteert een Inuit, zijn vrouwen en kinderen in de dagelijkse worsteling om te overleven in de omgeving van de barre Hudsonbaai in Canada. Hij wordt gefilmd tijdens de jacht, terwijl hij een iglo bouwt en als hij met rendiermos een vuurtje stookt. Flaherty smokkelde een beetje: Inuit gebruikten bijvoorbeeld al vuurwapens tijdens de jacht, maar de regisseur vroeg hen te jagen zoals hun voorouders dat deden. Dat doet echter niets af aan dit documentaire monument. Treurig detail: twee jaar na de film verdwaalde de hoofdrolspeler in een sneeuwstorm, en overleed.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Stanley Silverman op televisie komt.

Reageer