Ivan Perestiani

Regisseur

Ivan Perestiani is regisseur.
Er zijn 5 films gevonden.

Anush

1931 | Drama

SU 1931. Drama van Ivan Perestiani. Met o.a. N. Arzumanian, L. Isaakian, L. Aristagesian en N. Manucharian.

Filmversie van een romantisch gedicht van Ovanes Tumanian. Rond 1865 wordt Anush, erfgename van een rijk geslacht, verliefd op de arme herdersjongen Saro. De twee kunnen elkaar echter niet ontmoeten, omdat de familieleden van Anush haar constant in de gaten houden. Als Saro ruzie krijgt met haar broer, verdedigt ze haar geliefde, waarop haar broer haar genadeloos slaat en haar in een kerker smijt. Zodra het donker is, duikt Saro echter op om Anush te bevrijden en haar mee te nemen naar de bergen.

Krasnye diavoliata - Savur-mogila

1926 | Avonturenfilm

SU 1926. Avonturenfilm van Ivan Perestiani. Met o.a. P. Yesikovski, S. Zhozeffi en Kador Ben-Salim.

Vervolg op KRASNYE DIAVOLIATA. De helden van de film brengen kozakkenleider Makhno naar het revolutionaire Moskou. Laatstgenoemde slaagt er echter in te ontsnappen, maar de beroemde anarchist wordt achtervolgd en opnieuw gevangen genomen. Een van de helden geeft zichzelf vervolgens uit voor Makhno om in de clan van Makhno`s vrouwelijke bondgenoot Marushka te infiltreren. Dankzij deze actie slaagt de cavalerie erin de clan te verslaan. De film is het eerste deel van een serial over de `Krasnye diavoliata` (de rode duivels), die tussen 1920 en 1930 een enorme populariteit genoot.

Krasnye diavoliata - Prestuplenie kniazhny Shirvanskoi

1926 | Avonturenfilm

SU 1926. Avonturenfilm van Ivan Perestiani. Met o.a. M. Shirai, P. Yesikovski, S. Zhozeffi, Kador Ben-Salim en A. Shirai.

Derde deel van de serial KRASNYE DIAVOLIATA. Deze keer speelt het verhaal zich af in Bakoe en Parijs. Een groep emigranten die na de oktoberrevolutie uit Rusland naar Frankrijk ontsnapt is, bereidt een interventie in Rusland voor. De ge[KA3]emigreerde prinses Shrvanskaia en haar trawanten (de uitvinder van een dodelijk gas en een huurmoordenaar) gaan als circusacteurs terug naar Rusland. Daar besluit de prinses de olievelden van Bakoe, die eens van haar waren, in brand te steken. De olievelden gaan op in vlammen, maar de saboteurs slagen erin te ontsnappen.

Krasnye diavoliata - Nakazanie kniazhny Shirvanskoi

1926 | Avonturenfilm

SU 1926. Avonturenfilm van Ivan Perestiani. Met o.a. A. Shirai, M. Shirai, P. Yesikivski, S. Zhozeffi en Kador Ben-Salim.

Vierde deel van de serial KRASNYE DIAVOLIATA dat als vervolg van PRESTUPLENIE KNIAZHNY SHIRVANSKOI fungeert. Prinses Shirvanskaia, haar minaar Rumanesku en de criminele ingenieur McLean wagen zich weer in Rusland om het ontwerp van een uiterst belangrijke militaire vinding van een van de 'rode duivels' te stelen. Rumanesku slaagt erin de rode duivels hun geheim te ontfutselen, maar ze achtervolgen hem en wanneer de saboteurs Rusland proberen te verlaten, komen ze in een aardverschuiving in de bergen van de Kaukasus om het leven.

Krasnye diavoliata - Illan Dilli

1926 | Avonturenfilm

SU 1926. Avonturenfilm van Ivan Perestiani. Met o.a. S. Zhozeffi, P. Yesikovski, S. Luks en Kador Ben-Salim.

Vijfde en laatste episode van de serial KRASNYE DIAVOLIATA. De helden van het verhaal besluiten met pensioen te gaan, maar zelfs nu laat het verleden hen niet met rust. Ze horen over een zeer geheime harem en ze besluiten de dames in kwestie te bevrijden. De eigenaar van de harem neemt echter twee van de helden gevangen en brengt ze naar een onbewoond eiland, waar ze geacht worden van honger en dorst te sterven. Ondertussen bevrijden de andere helden de meisjes met behulp van een grenspatrouille. Aan het einde van het verhaal zorgt een dubbele bruiloft voor een goede afloop.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ivan Perestiani op televisie komt.

Reageer