Delia Casanova

Acteur

Delia Casanova is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Sobrenatural

1995 | Horror

Mexico 1995. Horror van Daniel Gruener. Met o.a. Susana Zabaleta, Alejandro Tommasi, Delia Casanova, Ricardo Blume en Zaide Silvia Gutierez.

Vanaf het ogenblik dat het lijk van een buurvrouw gevonden werd, in een oud gebouw in Mexico-City, verandert het leven van de mooie Dolores (Zabaleta) in een nachtmerrie. Andres (Tommasi) haar echtgenoot begint zich vreemd te gedragen. Wat later komt Dolores in het bezit van een brief met een vreemd poeder en het visitekaartje van een gebedsgenezeres. Ze gaat deze opzoeken en komt terecht in een draaikolk van hekserij en vervloeking die haar op het randje van de waanzin brengt. Haar echtgenoot is bij dit alles duidelijk betrokken. Eerste speelfilm van videoclip- specialist Gruener, wat duidelijk te merken is aan de snelle montage en de visuele stijl. De film is een kruising tussen ROSEMARY'S BABY en de wereld van David Lynch, maar de cineast is duidelijk nog niet rijp genoeg om zijn fantastisch verhaal aanvaardbaar in te kleden. Het scenario van Gruener en Gabriel Gonzalez Melendez zit vol onwaarschijnlijkheden, maar is voorzien van een sterke climax. Mooie fotografie van Rodrigo Prieto. Internationale titel: ALL OF THEM WITCHES.

Mentiras piadosas

1988 | Drama

Mexico 1988. Drama van Arturo Ripstein. Met o.a. Alonso Echanove, Delia Casanova, Ernesto Yañez, Luisa Huertas en Frenando Palavicini.

Een ploeterende huisvader (Echanova) - kruidenhandelaar, magnetiseur en koffiedikkijker uit het oude centrum van Mexico City - en zijn jeugdvriend (Ya[KA6]nez) - een homoseksuele arbeider met de bijnaam `Matilde` - willen zich zich losmaken uit hun ellendige bestaan. Samen werken ze al jaren aan een bizarre sculptuur van een een mytholgische voorstelling uit de Aztekencultuur over twee koningskinderen en hun onbeantwoorde liefde. Ze hopen hun werk aan een museum in de V.S. te verkopen om zo uit de zorgen te raken. Als ze een jonge - ongelukkig getrouwde - inspectrice (Casanova) van de volksgezondheid op de proppenkomt, meent Echanove de juiste bemiddelaarster te hebben gevonden voor de verkoop van hun werk. Hij versiert haar om haar in te palmen, maar zij worden op elkaar verliefd en ze besluiten allebei hun families te verlaten en samen te gaan wonen. Dan slaat het geluk om in schuldgevoel, wantrouwen en jaloezie, dat 'Matlilde' als derde wiel aan de wagen van nabij meemaakt. Een goede film met typisch Mexicaanse trekjes van een van de meest vooraanstaande hedendaagse regisseurs van dat land. Het scenario is van Paz Alicia Garciadiego en het camearwerk is van Angel Goded.

Esperanza

1988 | Drama

Mexico/SU 1988. Drama van Sergio Olhovich. Met o.a. Dimitri Jaratian, José Carlos Ruíz, Delia Casanova en Boris Tokarev.

De geschiedenis van een Russische jongen die tijdens de burgeroorlog zijn land werd uitgezet en naar Mexico kwam waar hij een belangrijk ingenieur in de olie-industrie werd. Tijdens zijn leven ontmoet hij andere mensen die net als hij hun moederland verlaten hebben en in Mexico wonen. Een van hen is Trotsky.

Los motivos de Luz

1985 | Drama

Mexico 1985. Drama van Felipe Cazals. Met o.a. Patricia Reyes Spíndola, Delia Casanova, Martha Aura, Ana Ofelia Murguía en Alfonso Echanove.

Aan de hand van het onderzoek naar een misdaad, toont de film ons het leven van de mensen die buiten de maatschappij zijn gevallen: de kern van hun problemen, hun loze pogingen om tot legendarische volkshelden te worden en het net van uitbuiting dat hen gevangen houdt. Een enigszins primitieve film, maar van een zeker belang.

El día que murió Pedro Infante

1983 | Biografie

Mexico 1983. Biografie van Claudio Isaac. Met o.a. Humberto Zurita, Delia Casanova, Chela Braniff en Luz María Jerez.

Het leven van de jonge schrijver en artiest Pablo Rueda (geboren op de dag dat een van de grootste figuren uit de Mexicaanse film- en muziekwereld, Pedro Infante, stierf) en zijn belevenissen in de maatschappij; het komt in zijn werk tot uiting. Tweede film van deze regisseur, goed geproduceerd en uitstekend gespeeld. De aanwezigheid van Pedro Armendáriz verdient speciale vermelding.

Alsino y el Condor

1982 | Drama, Avonturenfilm

Cuba/Costa Rica/Mexico/Nicaragua 1982. Drama van Miguel Littin. Met o.a. Dean Stockwell, Alan Esquivel, Carmen Bumster, Alejandro Parodi en Delia Casanova.

Een idealistische jonge boer (Esquivel) springt uit een boom in de hoop te kunnen vliegen; hij wordt mismaakt, maar leert zich te weren wanneer hij zich aansluit bij guerrilla's die ergens in Centraal Amerika strijd voeren. Deze zeker niet subtiele, maar in geen geval oninteressante allegorie werd gefilmd in Nicaragua.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Delia Casanova op televisie komt.

Reageer