Milton Rosen

Componist

Milton Rosen is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Yankee Pasha

1954 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1954. Avonturenfilm van Joseph Pevney. Met o.a. Jeff Chandler, Rhonda Fleming, Mamie Van Doren, Hal March en Philip Van Zandt.

Vlot verlopende kostuumfilm, gesitueerd in de 19e eeuw, waarin Chandler de oceaan oversteekt naar Frankrijk op zoek naar zijn door piraten gevangen ware liefde. Reason staat op de credits vermeld onder het pseudoniem Bart Roberts. Het scenario is van Joseph Hoffman, die de roman Edison Marshall bewerkte. Carl Guthrie stond achter de camera. De acht oogstrelende haremvrouwen zijn de acht finalistes van de Miss Universe 1953- verkiezingen.

Sherlock Holmes: Terror By Night

1946 | Mysterie, Thriller

Verenigde Staten 1946. Mysterie van Roy William Neill. Met o.a. Basil Rathbone, Nigel Bruce, Alan Mowbray, Dennis Hoey en Renee Godfrey.

De voorlaatste Holmes-aflevering met Rathbone is een mindere uit deze, evenwel uitstekende, serie en heeft meer elementen van Agatha Christie dan van Arthur Conan Doyle. Holmes wordt ingehuurd om een onbetaalbare diamant, de Ster van Rhodesi[KA3]e te bewaken tijdens een treinrit van Londen naar Edinburgh. Natuurlijk wordt het gestolen en de eigenaar blijft dood achter. Alle passagiers die een couchette in de slaapwagen hebben, zijn verdacht, maar Holmes zal de ware dief (na nog een reeks andere moorden) ontmaskeren. Het scenario van Frank Gruber geeft Bruce, als Dr. Watson, eindelijk eens een kans om zijn personage verder te ontwikkelen. Wordt ook in een ingekleurde versie op de tv vertoond.

Zorro's Black Whip

1944 | Western, Mysterie, Avonturenfilm, Familiefilm

Verenigde Staten 1944. Western van Spencer Bennet, Wallace Grissell en Yakima Canutt. Met o.a. George J. Lewis, Linda Stirling, Lucien Littlefield, Francis McDonald en Hal Taliaferro.

Serial in twaalf hoofdstukken. Californië, 1889. De bevolking staat voor de keus om via verkiezingen aansluiting van hun gebied te verkrijgen bij de USA. Tegenstanders oefenen een ware terreur uit tegen iedereen die vóór aansluiting is. Mager gedaan, met een misleidende titel want Zorro komt er helemaal niet in voor. Stirling is de gemaskerde heldin Barbara Meredith alias The Black Whip, geholpen door Lewis. Yakima Canutt regisseerde de actiescènes maar het totaal was met te weinig budget gemaakt om de aandacht van dit alle leeftijden-gedoe vast te houden. Het camerawerk is van Bud Thackery. Ronald Davidson de producent voor Republic. De in 1904 geboren Lewis, die Vic Gordon in de film is, speelde vanaf begin jaren 1940-50 in dozijnen westerns, maar bijna altijd bandietenrollen. Dat deed hij twintig jaar later nog. Het scenario is van Basil Dickey, Jesse Duffey, Grant Nelson en Joseph Poland naar de personages van Jonhston McCulley. Regisseur Bennet staat bekend bij de burgerlijke stand als Spencer Gordon Bennet. Voor tv-gebruik werd een verkorte versie in de jaren 1960 gemaakt. Mono, RCA Sound System.

op televisie
2 uitzendingen

Sherlock Holmes: Terror By Night (1946) is deze week tweemaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
donderdag 27 december
ONS
20:30 - 21:30
maandag 31 december
ONS
04:30 - 05:29

Reageer