Noé Murayama

Acteur

Noé Murayama is acteur.
Er zijn 12 films gevonden.

Asalto en Tijuana

1984 | Actiefilm

Verenigde Staten/Mexico 1984. Actiefilm van Alfredo Gurrola. Met o.a. Mario Almada, Rosenda Bernal en Noé Murayama.

Als zijn zoon wordt ontvoerd, wordt een Koreaanse oorlogsveteraan gedwongen op zijn beurt een renpaard ontvoeren. Om het plan tot uitvoer te brengen, wendt hij zich tot twee van zijn oude vrienden. Een low-budget film waarin beelden van diverse Mexicaanse plaatsen overheersen.

La seducción

1981 | Drama

Mexico 1981. Drama van Arturo Ripstein. Met o.a. Katy Jurado, Gonzalo Vega, Viridiana Alatriste en Noé Murayama.

Een vrouw wordt zich bewust van het onrecht dat in haar land begaan wordt en sluit zich aan bij de rebellen. Zoiets als MAT van Poedovkin, gebaseerd op een Duits verhaal uit de 19e eeuw; zeer slecht 'overgezet' naar Mexico van 1981.

El Comandante Furia

1965 | Western

Mexico 1965. Western van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Luis Aguilar, Sonia Infante, 'El Chicote' en Noé Murayama.

Een man met de bijnaam 'El Comandante Furia' gaat naar een dorp om de veedieven te ontmaskeren die zijn broer hebben vermoord. Voor de zoveelste keer een verhaal in de trant van Zorro, alleen draagt de held deze keer geen masker.

El robo al tren correo

1964 | Western

Mexico 1964. Western van Chano Urueta. Met o.a. Noé Murayama, Julissa en Berta Moss.

De boekhouder van een spoorwegstation overvalt een sneltrein samen met een bende veedieven en beschuldigt vervolgens een vreemdeling ervan. Dan vermoordt hij de andere treinrovers, zodat hij de buit niet hoeft te delen. Een redelijke western. De maker heeft ongetwijfeld Edwin S. Porters [KL]The Great Train Robbery[KLE] gezien, de eerste (korte) western.

El rifle implacable

1964 | Western

Mexico 1964. Western van Miguel M. Delgado. Met o.a. Antonio Aguilar, Flor Silvestre, Noé Murayama en Olivia Michel.

Na de dood van hun vader erven twee zusjes zijn ranch. Ze beheren de ranch goed, totdat een groep bandieten hun vee steelt. Om zich tegen de dieven te beschermen roepen de gezusters de hulp in van een revolverheld op wie ze beiden verliefd worden. Veel gewelddadige actiescènes in deze nogal curieuze film.

Cinco asesinos esperan

1964 | Western

Mexico 1964. Western van Chano Urueta. Met o.a. Carlos Cortez, Jorge Martínez de Hoyos, Noé Murayama en Sonia Infante.

Twee politieagenten arresteren twee leden van een bende bankrovers. Ze blijken de zoons te zijn van een moordenaar die pas is ontsnapt uit de gevangenis. Een redelijke film, maar de poging om een 'wrede western' te maken, zoals in die tijd in Hollywood in de mode, is mislukt.

Las dos galleras

1963 | Avonturenfilm

Mexico 1963. Avonturenfilm van Federico Curiel. Met o.a. Kitty de Hoyos, Dacia González, Dagoberto Rodríguez en Noé Murayama.

Twee zusters willen de dood van hun vader wreken. De eerste aflevering van een serie van drie, gewijd aan deze twee zusters, die de dochters van Zorro blijken te zijn. De film bestaat uit drie episoden en is nogal ingewikkeld, en toch dom, uitgevallen. Het vervolg heet LAS HIJAS DEL ZORRO.

Juan Guerrero

1963 | Avonturenfilm

Mexico 1963. Avonturenfilm van Miguel Morayta. Met o.a. Manuel Capetillo, Olivia Michel, María Duval en Noé Murayama.

Een delegatie van de regering arriveert in een dorpje om een boerderij in te nemen die door een vrouw is bezet. De actie ontwikkelt zich tussen geweerschoten, vuistslagen en wat liedjes. Doorsnee Mexicaanse komedie.

División narcóticos

1963 | Thriller

Mexico 1963. Thriller van Alberto Mariscal. Met o.a. Julio Aldama, Olivia Michel, Noé Murayama en David Silva.

Twee detectives die verschillende methioden hanteren, proberen een netwerk van drughandelaren bloot te leggen. De film bestaat uit drie episoden: División narcóticos, Cadena mortal en El último eslabón. Het is de eerste van twee films over hetzelfde onderwerp; de volgende heet EL MUNDO DE LAS DROGAS. Een middelmatige film.

Rutilo el forastero

1962 | Avonturenfilm

Mexico 1962. Avonturenfilm van Miguel Morayta. Met o.a. Manuel Capetillo, Lola Casanova, Silvia Fournier en Noé Murayama.

De zoveelste Zorro-variant; de gemaskerde hoofdrolpeler doet recht zegevieren over bandieten die boerderijen overvallen en terreur uitoefenen. Niets bijzonders.

Paloma herida

1962 | Drama

Mexico/Guatemala 1962. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. Patricia Conde, Emilio Fernández, Andrés Soler en Noé Murayama.

Een vrouw, net als vele anderen in haar dorp uitgebuit en verkracht door de plaatselijke machthebber, wordt berecht voor de moord op hem. De film behandelt het thema 'macht' en de uitbuiting van de indianen, maar op een nogal primitieve manier, met soms nogal belachelijke dialogen. Ondanks alles zijn er mooie scènes, zoals gebruikelijk in films van 'Indio' Fernandez.

La venganza del resucitado

1961 | Western

Mexico 1961. Western van Federico Curiel. Met o.a. Ana Bertha Lepe, Julio Alemán, Noé Murayama en Raúl Meraz.

Vervolg op LOS ENCAPUCHADOS DEL INFIERNO, waarin een van hen, vermoedelijk de goede, tegen twee andere gemaskerden vecht, de schat vindt én trouwt. De film bestaat net als zijn voorganger uit drie episoden: La venganza del resucitado, La recompensa mortal en La serpiente asesina.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Noé Murayama op televisie komt.

Reageer