William Reynolds (1910-1997): cast en montage.
Er zijn 33 films gevonden.

20th Century Fox: The First 50 Years

1997 | Documentaire

Verenigde Staten 1997. Documentaire van Kevin Burns. Met o.a. James Coburn, Julie Andrews, David Brown, Red Buttons en Alice Faye.

Carpool

1996 | Komedie

Verenigde Staten 1996. Komedie van Arthur Hiller. Met o.a. Tom Arnold, David Paymer, Rhea Perlman, Rod Steiger en Kim Coates.

Precies op de dag dat Daniel Miller (Paymer) een belangrijke presentatie moet houden op zijn werk is zijn vrouw ziek en moet hij de kinderen naar school brengen. Niet alleen zijn eigen kroost, maar ook hun klasgenootjes: de Millers zijn aan de beurt in de carpool-regeling. En als dan zijn MPV vol kinderen zit, worden ze ook nog eens gegijzeld door een sukkelige bankrover (Arnold). Arnold kreeg een Razzie, voor zijn rol in deze matige komedie en voor zijn andere films uit 1996.

Newsies

1992 | Musical

Verenigde Staten 1992. Musical van Kenny Ortega. Met o.a. Robert Duvall, Ann-Margret, Christian Bale, David Moscow en Luke Edwards.

Ouderwetse musical, gesitueerd in New York rond 1899 over krantenmagnaat Pulitzer (van de literaire prijs). Hij besluit de commissie van de krantenjongens te verlagen. Het gevolg: de knulletjes gaan in staking. Ook bekend als THE NEWS BOYS.

Taking Care of Business

1990 | Komedie

Verenigde Staten 1990. Komedie van Arthur Hiller. Met o.a. James Belushi, Charles Grodin, Anne De Salvo, Loryn Locklin en Veronica Hamel.

De aimabele, voortvluchtige autodief Jimmy Dworski (Belushi) krijgt de organizer - inclusief creditcards & huissleutel - in handen van zakenman Spencer Barnes (Grodin). En jawel, dat blijkt een opgelegde kans om vrijblijvend te snuffelen aan een andere lifestyle. De meeste grappen in deze comedy over een persoonsverwisseling zijn al eens eerder vertoond, maar door de perfecte timing van Hiller ogen ze fris. Destijds een van de laatste succesvolle films van de in 2016 overleden regisseur Hiller, die ondanks diverse geslaagde komedies (The Lonely Guy, Silver Streak) toch vooral wordt herinnerd vanwege het melodramatische Love Story.

A New Life

1988 | Komedie

Verenigde Staten 1988. Komedie van Alan Alda. Met o.a. Alan Alda, Ann-Margret, Hal Linden, Veronica Hamel en John Shea.

Na twintig jaar huwelijk besluiten Alda en Ann-Margret uit elkaar te gaan. Onmiddellijk na de scheiding wordt de jacht weer geopend en lang duurt het niet of ze beginnen beiden een nieuw leven met een partner die vijftien jaar jonger is als zijzelf. Moraliserende satire over huwelijk, samenhokken en ouder worden. Alda zag er duidelijk zijn persoonlijk hoogtepunt in, want hij speelt niet alleen de hoofdrol, maar schreef ook het scenario en voerde de regie. Niet iedereen heeft de kans om zijn mid-life crisis op die manier van zich af te schrijven natuurlijk. Het is allemaal wel vermakelijk, maar toch nogal licht verteerbaar, dus vlug vergeten, ondanks de flitsende dialogen. Achter de camera stond Kelvin Pike.

Pirates

1986 | Avonturenfilm, Komedie

Frankrijk​/​​Tunesië​/​​Verenigde Staten 1986. Avonturenfilm van Roman Polanski. Met o.a. Walter Matthau, Chris Campion, Damien Thomas, Olu Jacobs en Ferdy Mayne.

Zeven jaar al had cineast Polanski geen film meer gemaakt. Pirates moest van de geldschieters een grote, spannende actiefilm worden, maar Polanski maakte er een parodie van. Komiek Matthau ziet er ook zonder houten poot, baard en zwaard al als piraat uit en speelt hier de morsige kapitein Red. Hij komt samen met scheepsmaat Frog (Campion) op een Spaans galjoen terecht dat een schat vervoert. Polanski had waarschijnlijk het soort succes voor ogen dat de recente piratenparodie Pirates of the Caribbean oogstte, maar Pirates werd gekielhaald aan de kassa omdat de spotternij nergens duidelijk of grappig is. Polanski waagde zich nooit meer aan komedie.

The Lonely Guy

1984 | Komedie

Verenigde Staten 1984. Komedie van Arthur Hiller. Met o.a. Steve Martin, Charles Grodin, Judith Ivey, Robyn Douglass en Steve Lawrence.

Larry (Martin) is schrijver voor een wenskaartenbedrijf. In korte tijd verliest hij zijn vriendin, huis en baan; hij wordt de lonely guy, de eenzame man. Maar dan blijkt hij bepaald niet de enige eenzame man te zijn. Larry schrijft een Lonely Guy Gids en wordt een voorbeeld voor zijn lotgenoten. Sommige scènes in de film zijn briljant, soms is de film wat stroperig. Martin maakte The Lonely Guy in een zeer productieve periode met onder meer Dead Men Don't Wear Plaid, All of Me en Little Shop of Horrors. Populaire films waartussen The Lonely Guy een weinig opgemerkt, eenzaam bestaan leidde.

Heaven's Gate

1980 | Western, Historische film, Drama

Verenigde Staten 1980. Western van Michael Cimino. Met o.a. Kris Kristofferson, Isabelle Huppert, Christopher Walken, John Hurt en Sam Waterston.

Wat meteen opvalt aan western Heaven's Gate is het uiterlijk: het oog voor historisch detail en de fraaie beelden. De kijker heeft ruim drie uur om het allemaal in zich op te nemen. Aan de andere kant is het script soms weinig richtinggevend. Heaven's Gate visualiseert de waargebeurde, akelige 'Johnson County War' en voegt romantisch drama toe. Kristofferson speelt de hoogopgeleide county marshal Averill, die het aan de stok krijgt met liefdesconcurrent Champion (Walken) en een oud-studiegenoot die immigranten wil vermoorden. Deze epische film werd een historische flop en een carrièrebreker voor regisseur Cimino, maar verdient vernieuwde aandacht.

Le tournant de la vie

1977 | Drama

Verenigde Staten 1977. Drama van Herbert Ross. Met o.a. Mikhail Baryshnikov, Anne Bancroft en Shirley MacLaine.

Wat meteen opvalt aan western Heaven's Gate is het uiterlijk: het oog voor historisch detail en de fraaie beelden. De kijker heeft ruim drie uur om het allemaal in zich op te nemen. Aan de andere kant is het script soms weinig richtinggevend. Heaven's Gate visualiseert de waargebeurde, akelige 'Johnson County War' en voegt romantisch drama toe. Kristofferson speelt de hoogopgeleide county marshal Averill, die het aan de stok krijgt met liefdesconcurrent Champion (Walken) en een oud-studiegenoot die immigranten wil vermoorden. Deze epische film werd een historische flop en een carrièrebreker voor regisseur Cimino, maar verdient vernieuwde aandacht.

The Great Waldo Pepper

1975 | Komedie, Biografie, Drama

Verenigde Staten 1975. Komedie van George Roy Hill. Met o.a. Robert Redford, Bo Svenson, Bo Brundin, Susan Sarandon en Geoffrey Lewis.

Commercieel gezien een teleurstellend product van de hand van de regisseur van BUTCH CASSIDY AND THE SUNDANCE KID en THE STING. Het is een persoonlijke film over een tweetal luchtvaart-pioniers en hij tracht het midden te houden tussen slapstick en drama. Overigens op briljante wijze gefilmd door Robert Surtees. Best het bekijken waard. Scenario van William Goldman naar een verhaal van George Roy Hill.

The Sting

1973 | Misdaad, Komedie

Verenigde Staten 1973. Misdaad van George Roy Hill. Met o.a. Paul Newman, Robert Redford, Robert Shaw, Charles Durning en Ray Walston.

Na het complete succes van de sterk geromantiseerde cowboyfilm Butch Cassidy and the Sundance Kid (1969), kwamen regisseur George Roy Hill en hoofdrolspelers Paul Newman en Robert Redford vier jaar later opnieuw samen voor het al even succesvolle The sting, een sterk geromantiseerde misdaadkomedie. The Sting is in wezen een moderne variant op het verhaal van David en Goliath. Kleine zwendelaars (Newman en Redford) nemen het op tegen een grote schurk (Shaw). De film die destijds wegliep met zeven Oscars (op 10 nominaties), deed wonderen voor de ragtime-muziek van Scott Joplin, die voor de film bewerkt was door Marvin Hamlisch. Joplins 'The Entertainer' werd zowaar een pophit.

The Godfather

1972 | Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1972. Misdaad van Francis Ford Coppola. Met o.a. Marlon Brando, Al Pacino, James Caan, Robert Duvall en Richard S. Castellano.

Destijds hadden de studiobonzen weinig fiducie in deze grimmige verfilming van Mario Puzo's maffia-epos, toch werd dit eerste deel in de inmiddels klassieke Godfather-trilogie een enorm succes. Marlon Brando maakte in zijn rol van godfather Don Vito Corleone een droom-comeback. Don Vito staat aan het hoofd van een machtige maffiafamilie en verbiedt een concurrerende familie heroïne te dealen in New York. Dit heeft een maffiaoorlog tot gevolg, waarin brave zoon Michael Corleone meegesleurd wordt. De film werd onderscheiden met drie Oscars, waaronder een voor Brando.

Hello, Dolly!

1969 | Musical, Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1969. Musical van Gene Kelly. Met o.a. Barbra Streisand, Walter Matthau, Michael Crawford, E.J. Peaker en Louis Armstrong.

Uiterst luxueuze musical gebaseerd op het toneelstuk The Matchmaker van Thornton Wilder, met een 27-jarige Barbra Streisand in de hoofdrol als koppelaarster Dolly. Ze probeert de rijke weduwnaar Vandergelder (Matthau) aan de vrouw te helpen maar hoopt ondertussen stiekem zelf in zijn gratie te vallen. Een luchtig verhaal dat geforceerd overkomt door gebrek aan chemie tussen het stel (naar verluidt hadden ze een grondige hekel aan elkaar). In de herfst van 2008 constateerde een Britse dvd-keten een enorme stijging in de verkoop van de film, zonder twijfel kwam dat omdat de film prominent figureert in Pixars animatieklapper Wall-E.

The Sand Pebbles

1966 | Oorlogsfilm, Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten 1966. Oorlogsfilm van Robert Wise. Met o.a. Steve McQueen, Richard Attenborough, Richard Crenna, Candice Berger en Simon Oakland.

In 1926 is China in volle beroering. Op de Yangtse Kiang liggen talrijke buitenlandse schepen om hun landgenoten tijdig te kunnen evacueren. Zeeman McQueen van de USS San Pablo is niet erg geliefd bij zijn kapitein Crenna en de rest van de bemanning. Met zijn enige vriend (Attenborough) gaat hij aan de wal stappen. In een bordeel leren ze een beeldschone Chinese kennen. Zo belanden zij in heel wat moeilijkheden. Langdradig oorlogsepos met veel verwijzingen naar Vietnam. Er was duidelijk een gigantisch budget en Wise kreeg een fantastische cast, maar hij slaagde er niet in het scenario van Robert Anderson, naar een roman van Richard McKenna, als film boeiend te maken. McQueen is zeer goed en hield er een Oscarnominatie aan over, evenals cameraman Joseph MacDonald en componist Jerry Goldsmith. Een kortere speelduur en wat minder ambitie hadden beslist een betere film opgeleverd.

The Sound of Music

1965 | Musical, Familiefilm, Biografie

Verenigde Staten 1965. Musical van Robert Wise. Met o.a. Julie Andrews, Christopher Plummer, Eleanor Parker, Peggy Wood en Richard Haydn.

‘De heuvels gonzen met het geluid van muziek, met liedjes die ze al duizend jaar zingen.’ Het gezang van Julie Andrews raakte een snaar bij publiek en critici. Toen, nu, en waarschijnlijk nog tot diep in de toekomst. De zomerse weiden, heuvels en bergen rond Salzburg stonden garant voor een prettig ogend spektakel dat daarom ook prima werkt zonder geluid. En vanwege de evenzo prettige muziek werkt de film ook zonder beeld. Dat is het plus- en minpunt van deze met Oscars beladen productie: de overdaad van de beeld-geluidcombinatie.

A Distant Trumpet

1964 | Western

Verenigde Staten 1964. Western van Raoul Walsh. Met o.a. Troy Donahue, Suzanne Pleshette, Diane McBain, James Gregory en William Reynolds.

Een luitenant in desolaat Arizona belooft een opgejaagde indianenstam een veilig reservaat ter plaatse. Als zijn commandant de indianen naar Florida dirigeert, vertrekt de luitenant naar Washington om te vechten voor zijn belofte. Acteur Troy Donahue is met zijn enigszins sullige voorkomen bijzonder geschikt als de goedhartige soldaat. De maagdelijk dorre landschappen zijn adembenemend en de lome montage en regie passen perfect bij het kalm meanderende verhaal. Sommige critici werden onrustig van het lage tempo maar A Distant Trumpet is bij uitstek een western waarin het meesterschap schuilt in de leegte. Laatste film van Raoul Walsh (1887-1980).

Kings of the Sun

1963 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1963. Avonturenfilm van J. Lee Thompson. Met o.a. Yul Brynner, Shirley Anne Field, Richard Basehart, Brad Dexter en George Chakiris.

Een oppervlakkig spektakelstuk, slecht van rolbezetting, met een vertelsel over een leider van de Maya's die naar Amerika komt met zijn overlevende stamgenoten, en tegen wilde Indianen oploopt. Gefilmd in Mexico. Scenario van Elliott Arnold en James R. Webb. Camerawerk van Joseph MacDonald.

Taras Bulba

1962 | Avonturenfilm, Drama, Actiefilm

Verenigde Staten​/​​Joegoslavië 1962. Avonturenfilm van J. Lee Thompson. Met o.a. Tony Curtis, Yul Brynner, Christine Kaufmann, Sam Wanamaker en Brad Dexter.

Brynner is aanvoerder der Kozakken, die heilig gezworen heeft dat een goede Pool, een dode Pool is. Als het leven van zijn zoon Curtis door een jonge Poolse schone (Kaufmann) gered wordt en hij verliefd wordt op haar, is Brynner consequent: hij moet hem doden als verrader. Deze prent volgt de traditie van de Italiaanse spektakelfilms, inclusief de bordkartonnen decors, maar is opgenomen in Argentinië door Joe MacDonald. Gesitueerd in de Oekraïne in de 16e eeuw. Al eerder gefilmd in 1936 in Frankrijk als TARASS BOULBA en in 1939 in Engeland als THE REBEL SON. Scenario van Waldo Salt en Karl Tunberg vrij bewerkt naar de roman van Nikolai Gogol. Camerawerk van Joseph MacDonald. Gedraaid in Panavision.

Wild River

1960 | Drama

Verenigde Staten 1960. Drama van Elia Kazan. Met o.a. Montgomery Clift, Jo Van Fleet, Lee Remick, Albert Salmi en Jay C. Flippen.

Traditie knokt tegen vooruitgang in Wild River. In 1933 bezoekt de overheid in de persoon van Chuck Glover (Clift) de Tennessee Valley met het doel tachtiger Ella Garth (Van Fleet) van haar eillandje te praten ten faveure van dammen in de rivier. Wild River sloeg niet aan in 1960, maar achteraf is goed te zien dat het drama een hartsproject was van regisseur Kazan; hij maakte wonderschone beelden van de Tennessee Valley, smeedde uit twee romans een goed, tragisch script en haalde uit de veertiger Van Fleet - die gespecialiseerd was in het vertolken van ouderen - haar beste acteerprestatie ooit.

The Thing That Couldn't Die

1958 | Horror

Verenigde Staten 1958. Horror van Will Cowan. Met o.a. Andra Martin, William Reynolds, Carolyn Kearney, Jeffrey Stone en Robin Hughes.

Je weet maar nooit wat je met een wichelroede vindt. In deze thriller blijkt dat het nog steeds levende, afgehakte hoofd van een Spaanse tovenaar te zijn die op zoek is naar zijn lichaam. Goedkoop en daar ziet het ook naar uit, maar Hughes is goed in de titelrol.

The Big Beat

1958 | Romantiek, Muziek

Verenigde Staten 1958. Romantiek van Will Cowen en Will Cowan. Met o.a. William Reynolds, Andra Martin, Gogi Grant, Rose Marie en Hans Conried.

Reynolds is een platenbons, Martin zijn secretaresse. De Grote Verveling, met uitzondering van de perfecte prestaties van Domino en consorten.

There's Always Tomorrow

1956 | Drama

Verenigde Staten 1956. Drama van Douglas Sirk. Met o.a. Barbara Stanwyck, Fred MacMurray, Joan Bennett, Pat Crowley en William Reynolds.

Plichtsgetrouwe en hardwerkende huisvader MacMurray raakt helemaal in de war wanneer een een oude vlam, femme fatale Stanwyck opduikt. Zij geeft aan de verwaarloosde echtgenoot van Bennett wat fleur aan zijn liefdeloze bestaan. Drie ex-filmgoden doen hun uiterste best om wat leven te brengen in de brouwerij van een drakerig damesdrama naar een verhaal van Ursula Parrott dat door Bernard Schoenfeld tot scenario bewerkt werd, maar te sterk herinnert aan BRIEF ENCOUNTER. Werd al eerder in 1934 verfilmd.

All That Heaven Allows

1955 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1955. Drama van Douglas Sirk. Met o.a. Jane Wyman, Rock Hudson, Agnes Moorehead, Gloria Talbot en Virginia Grey.

Melodrama van Douglas Sirk (Detlef Sierck), die in 1937 voor de nazi's naar de VS vluchtte en daar in de jaren 50 furore maakte. Gefortuneerde weduwe Cary Scott (Wyman) legt het aan met jongere tuinman Ron Kirby (Hudson) en roept daarmee de afkeer van familie en vrienden over zich af. All That Heaven Allows zal niet iedereen bekoren, maar de sociaal verstikkende omgeving van de twee gelieven wordt goed neergezet. Prima bijrol van debuterende Gloria Talbott als Wymans dochter. In 1995 werd de film opgenomen in de National Film Registry, de monumentenzorg voor film in de VS.

Désirée

1954 | Historische film, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1954. Historische film van Henry Koster. Met o.a. Marlon Brando, Jean Simmons, Merle Oberon, Michael Rennie en Cameron Mitchell.

Zwaar aangelengd historisch drama met Marlon Brando als Napoleon, een man die wordt neergezet als een speelbal van zijn op hol geslagen testosteronspiegel. Opkomst en ondergang van de kleine grote veldheer liggen in handen van de bekoorlijke tiener Désirée (Jean Simmons) die hij omwille van zijn carrière verlaat en die hem jaren later overhaalt om de boel de boel te laten en te vertrekken naar St. Helena. Een visueel fraaie film gebaseerd op de roman van Annemarie Selinko.

The Mississippi Gambler

1953 | Western

Verenigde Staten 1953. Western van Rudolph Maté. Met o.a. Tyrone Power, Piper Laurie, Julie Adams, John McIntire en John Baer.

Maté had problemen met het scenario van Seton Miller, dat enerzijds actie biedt door Power zowel degen- als vuistgevechten te laten leveren in zijn strijd om een gok- koninkrijk op te bouwen, en dat anderzijds een teveel aan romantiek bevat door toedoen van twee vrouwen, Laurie en Adams. De film gaat daaraan mank en blijft daarom middelmatig. Wel mooi is het camerawerk van Irving Glassberg. Weaver en Roosevelt hadden bijrolletjes, evenals Anita Ekberg en George Hamilton.

Gunsmoke

1953 | Western

Verenigde Staten 1953. Western van Nathan Juran. Met o.a. Audie Murphy, Susan Cabot, Paul Kelly, Charles Drake en Jack Kelly.

Compacte western, waarin Murphy op het rechte pad probeert te blijven door op een ranch te gaan werken en te trouwen met de dochter van zijn baas. Scenario van D.D. Beauchamp naar de roman Roughshod van Norman A. Fox. Camerawerk van Charles P. Boyle.

Beneath the 12-Mile reef

1953 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1953. Avonturenfilm van Robert D. Webb. Met o.a. Richard Boone, J. Carrol Naish, Gilbert Roland, Terry Moore en Robert Wagner.

Compacte western, waarin Murphy op het rechte pad probeert te blijven door op een ranch te gaan werken en te trouwen met de dochter van zijn baas. Scenario van D.D. Beauchamp naar de roman Roughshod van Norman A. Fox. Camerawerk van Charles P. Boyle.

The Raiders

1952 | Western

Verenigde Staten 1952. Western van Lesley Selander. Met o.a. Richard Conte, Viveca Lindfors, Barbara Britton, Hugh O'Brien en Richard Martin.

Hier en daar aandacht opeisende western over een rechter die tijdens de periode van de goudkoorts in Californië een bende landrovers aanvoert. Hertiteld: RIDERS OF VENGEANCE.

Son of Ali Baba

1952 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1952. Avonturenfilm van Kurt Neumann. Met o.a. Tony Curtis, Piper Laurie, Susan Cabot, Victor Jory en Hugh O'Brian.

Een kalief maakt gebruik van prinses Laurie om de schat van Ali Baba op te sporen. Nadat vader gevangen is gezet, verschijnt de zoon en wint het hart van de prinses. Goede decors, redelijk spel. Scenario van Gerald Drayson Adams. Camerawerk van Maury Gertsman.

Francis Goes to West Point

1952 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1952. Komedie van Arthur Lubin. Met o.a. Donald O'Connor, Lori Nelson, Alice Kelley, William Reynolds en Palmer Lee.

Francis helpt O'Connor in en uit de problemen tijdens diens basisopleiding aan de militaire school. Let op Leonard Nimoy en Paul Burke als cadetten. Zie ook: 'Francis'-serie.

The Day the Earth Stood Still

1951 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1951. Sciencefiction van Robert Wise. Met o.a. Michael Rennie, Patricia Neal, Hugh Marlowe, Sam Jaffe en Frances Bavier.

Klassieke sf-parabel met een nobele boodschap. Sinds er in Washington een vliegende schotel is geland gebeuren er rare dingen. Zomaar opeens valt de stroom overal ter wereld een half uur uit. Er rijden geen auto´s meer, treinen ook niet, maar er vallen geen vliegtuigen uit de lucht en in de ziekenhuizen kan men rustig door opereren. Waaruit mag blijken dat de buitenaardse bezoekers misschien een beetje onhandig zijn maar het niet echt slecht met de wereld voor hebben. Toch raakt het Amerikaanse opperbevel in paniek, net als bij de komst van E.T. De 'marsman´ in het verhaal (Rennie) heeft het vertrouwenwekkende uiterlijk van een ascetische zakenman. 'Plak ´m een baard op en het is Christus,´ zei regisseur Wise in een interview.

The Cimarron Kid

1951 | Western

Verenigde Staten 1951. Western van Budd Boetticher. Met o.a. Audie Murphy, Yvette Dugay, Beverly Tyler, John Hudson en James Best.

Murphy, die net uit de gevangenis is ontslagen, wordt ten onrechte voor een medeplichtige bij een treinroof aangezien. Het lot is tegen hem en hij sluit zich daarom maar aan bij de bende. De film heeft een onbevredigend einde. Boetticher begon hierna aan een reeks westerns, vooral met Randolph Scott. In 1969 zou hij nog één keer met Murphy werken. Scenario van Louis Stevens. Camerawerk van Charles P. Boyle.

No Questions Asked

1951 | Misdaad

Verenigde Staten 1951. Misdaad van Harold F. Kress. Met o.a. Barry Sullivan, Arlene Dahl, Jean Hagen, George Murphy en William Reynolds.

Een pittig werkje rond Sullivan die gemakkelijk succes denkt te vinden via de paden der misdaad.