Hans Deppe: regie, cast en productie.
Er zijn 56 films gevonden.

Nicht nur zur Weihnachtszeit

1970 | Drama, Familiefilm

Duitsland 1970. Drama van Vojtech Jasny. Met o.a. Edith Heerdegen, René Deltgen, Peter Ehrlich, Rolf Becker en Edeltraut Elsner.

Bij het aftuigen van de kerstboom barst tante Heerdegen in een onbedaarlijk geschrei uit, dat alleen nog maar gestopt kan worden door het opnieuw optuigen van de groene denneboom. Naar Heinrich Bölls boze en bijtende satire op de kritiekloze massa, die slaafs de burgerlijk-maatschappelijke conventies opvolgt. Dit tv-spel spreekt zeker niet iedereen aan. De kostuums werden verzorgd door Helga Pinnow, de decors zijn van Gerd Kraus en het camerawerk is van Jaroslav Kucera.

Muß ich denn zum Städtele hinaus

1962 | Drama

Duitsland 1962. Drama van Hans Deppe. Met o.a. Erik Schumann, Barbara Frey en Vico Torriani.

Bij het aftuigen van de kerstboom barst tante Heerdegen in een onbedaarlijk geschrei uit, dat alleen nog maar gestopt kan worden door het opnieuw optuigen van de groene denneboom. Naar Heinrich Bölls boze en bijtende satire op de kritiekloze massa, die slaafs de burgerlijk-maatschappelijke conventies opvolgt. Dit tv-spel spreekt zeker niet iedereen aan. De kostuums werden verzorgd door Helga Pinnow, de decors zijn van Gerd Kraus en het camerawerk is van Jaroslav Kucera.

Freddy und das Lied der Südsee

1962 | Muziek, Drama, Avonturenfilm

Duitsland 1962. Muziek van Werner Jacobs. Met o.a. Freddy Quinn, Jacqueline Sassard, Elma Karlowa, Gunnar Möller en Ralf Wolter.

Gebruinde Freddy met zijn priemende oogjes is een eenvoudige zeeman, die een miljoenen erfenis van een overleden oom krijgt. Een mager scenario gefilmd tegen het fraaie decorum van Tahiti. Gelukkig zingt Freddy voor z'n fans met diepe bas galmende songs en kunnen zij zich vergapen aan zijn toen nog jonge beeltenis. Het scenario is van Gustav Kampendonck. Het camerawerk is van Gerhard Krüger. Zie ook: Schlagerfilms.

Robert und Bertram

1961 | Komedie

Duitsland 1961. Komedie van Hans Deppe. Met o.a. Willy Millowitsch, Vico Torriani, Trude Herr, Marlies Behrens en Hubert von Meyerinck.

Robert Ziegel verlaat zijn vrouw Klara omdat zij hem financieel teveel beperkt. Hij doet vervolgens mee aan een reclameactie voor de schoenfabriek van Yvonne Berger door een voettocht op een nieuw model wandelschoen te ondernemen. Zijn reisgezel is de echtgenoot van Yvonne, Bertram Weiler, die wat goed te maken heeft bij zijn vrouw. De twee gaan fluitend op stap.

Wenn die Heide blüht

1960 | Drama

Duitsland 1960. Drama van Hans Deppe. Met o.a. Walter Richter, Peter Carsten, Joachim Hansen, Veronika Bayer en Heinz Engelmann.

Eikenhouten tafels, harde houten hartjesstoeltjes-sfeer in deze Heimatfilm met de vaste ingredi[KA3]enten: de herenboerderij, twee erfgenamen van tegengesteld karakter (de een blijft, de ander gaat naar het verre Amerika), de ruisende bossen, en het Wirtshaus, het leuke dienstertje en de hoempaband. Dan de sleetse formule: de dood van de herenboer, de arrestatie van de achtergebleven zoon en de terugkeer van de verloren zoon. Alles heel routineus uitgevoerd, maar onze oosterburen krijgen er nooit genoeg van. Deppe haakte met dit vlakke vervolg in op zijn eigen reuze succes GRŸN IST DIE HEIDE van tien jaar ervoor. Scenario van Gustav Kampendonk. Camerawerk van Willi Sohm.

Mandolinen und Mondschein

1959 | Muziek, Komedie, Musical

Duitsland 1959. Muziek van Hans Deppe. Met o.a. Christine Görner, Claus Biederstaedt, Kurt Grosskurth, Johanna König en Walter Groß.

Schlagersterretje van toen Christine G[KA3]orner speelt Susanne Peters een zangeresje dat onder de artiestennaam Perusa veel succes heeft. Ze ontmoet ze Robert K[KA3]ufner (Biederstaedt) de zoon van een hoteleigenaar.

Kein Mann zum heiraten

1959 | Komedie, Romantiek

Oostenrijk 1959. Komedie van Hans Deppe. Met o.a. Hans-Joachim Kulenkampff, Marianne Hold, Friedl Czepa, Kurt Grosskurth en Paul Hoffmann.

Rijke fabrikant Wolf Kruse (Kulenkampff) wringt zich in alle mogelijke bochten om Brigitte Voss (Hold), een tennis-crack, aan de haak te slaan, maar zij wil niets van hem weten! Het uiterst voorspelbare scenario is van Janne Furch en Wolf Neumeister naar een 'gouden' idee van H.J. Kulenkampff. Het camerawerk is van Sepp Ketterer. Duits-Oostenrijkse leut ten top met heel wat verkleedpartijen van Hans!

Gitarren klingen leise durch die Nacht

1959 | Musical, Romantische komedie

Oostenrijk 1959. Musical van Hans Deppe. Met o.a. Fred Bertelmann, Margit Nünke, Vivi Bach en Walter Gross.

Een zanger krijgt ruzie met z'n geliefde, omdat ze jaloers is op zijn vrouwelijke fans. Nadat hij alleen naar Sicilië is geweest, vallen ze toch weer in elkaars armen. Weinig boeiend verfilmd, maar de natuur- en zangopnamen zijn wel aardig.

Der Haus-Tyrann

1959 | Komedie

Duitsland 1959. Komedie van Hans Deppe. Met o.a. Heinz Erhardt, Grethe Weiser en Peter Vogel.

De eigenaar van een slechtlopend café is zeer opvliegend van aard en tiranniseert zijn hele omgeving. Vooral zijn zuster en de buurvrouw van boven, zijn huurster, hebben het zwaar te verduren. Hoewel wat toneelmatig van opzet, een redelijke film met aardige momenten. Naar het blijspel Das Ekel van Toni Impekoven.

Immer die Radfahrer

1958 | Komedie, Muziek

Oostenrijk​/​​Duitsland 1958. Komedie van Hans Deppe. Met o.a. Heinz Erhardt, Hans-Joachim Kulenkampff, Mady Rahl, Peter Kraus en Wolf Albach-Retty.

Een muzikale film over een fabrieksdirecteur, een filmster en een leraar klassieke talen die hun tweede jeugd beleven. Precies zoals ze dat twintig jaar eerder deden, maken ze een fietstocht en ook nu nog blijken drank en vrouwen garant te staan voor een hoop vertier. Vrolijke Duitse humor, die veel volwassenen aan hun jeugdliefdes terug zal doen denken. Ondanks ongeloofwaardige scènes het kijken waard.

Dreizehn alte Esel

1958 | Musical, Komedie

Duitsland 1958. Musical van Hans Deppe. Met o.a. Hans Albers, Marianne Hoppe, Karin Dor, Gunnar Möller en Werner Peters.

Een wereldreiziger komt na jaren terug bij zijn vrouw, die het kindertehuis Sonnenhof bestiert. Natuurlijk ziet Josef Krapp (Albers) kans via de warme kinderhartjes ook het hart van zijn vrouw Martha (Hoppe) weer terug te winnen, en dan wordt het pas helemaal 'lustig' op de Sonnenhof, waar liedjes worden gezongen als 'Mein Junge, hält die Füße still' en 'Es ist egal'. Scenario van Janne Furch. Camerawerk van Ekkehard Kyrath. Ook bekend als Dreizehn kleine Esel und der Sonnenhof .

Unter Palmen am blauen Meer

1957 | Komedie, Muziek

Duitsland 1957. Komedie van Hans Deppe. Met o.a. Bibi Johns, Harald Juhnke, Helmut Zacharias, Lil Dagover en Giulia Rubini.

Het seizoen is voorbij voor het showorkest van Zacharias. Ze hebben een villa gehuurd aan de Italiaanse Rivièra, maar in het huurcontract blijkt te staan dat de vijf bandleden geen enkel deuntje mogen spelen wegens mogelijk burengerucht. Geen nood: ze kunnen in de Lido Bar spelen van Santa Leone, maar ze zijn platzak en kunnen de tocht erheen niet betalen. Kluchtigheid in een muziekfilm over het show-orkest van Zacharias en gekweel van Bibi Johns, die bij een enkeling nostalgische passies zal weten los te maken, maar bij velen grote ogen en oren zal doen opzetten. Ach, zo afschuwelijk is het ook weer niet.

Tausend Melodien

1956 | Muziek, Drama

Duitsland 1956. Muziek van Hans Deppe. Met o.a. Martin Benrath, Gardy Granass, Helmuth Schneider, Bibi Johns en Heli Finkenzeller.

Hooghartige jonge violist Martin Hoff (Benrath) met talent - net cum laude geslaagd aan het conservatorium in Heidelberg, slaat een verantwoord commercieel aanbod van schlagerzangeres Irina Servi (Johns) af om samen op tournee te gaan. Met de centjes die bedoeld zijn als ondersteuningskrediet van de houtzagerij van zijn broer organiseert hij zijn eerste concert dat faalt. Dit drijft hem letterlijk en figuurlijk in de armen van Irina. Combinatie van 'Heimat und Musik' dat een hedendaagse kijker nog weinig zegt. Het clichématige scenario is van Hanns H. Fischer en Rudolf Dortenwald. Fritz Arno Wagner bediende de camera met groot plichtsbesef. Willy Mattes was verantwoordelijk voor de muzikale omlijsting, maar voor nostalgiegangers zijn er nog de nodige klanken dansmuziek uit vervlogen tijden.

Solange noch die Rosen blüh'n

1956 | Romantiek, Drama, Komedie

Duitsland 1956. Romantiek van Hans Deppe. Met o.a. Hertha Feiler, Willy Fritsch, Eva Probst, Gerhard Riedmann en Annie Rosar.

Dr. Helga Wagner, een toegewijde kinderarts, moet kiezen tussen de saaie, maar oprechte architect Richard Kühn en de charmante houthakker en kunstenaar in zijn vrije tijd Michael Lechner. Uitsluitend te genieten voor dwepers met het Heimat genre.

Wenn die Alpenrosen blüh'n

1955 | Drama, Romantiek

Duitsland 1955. Drama van Richard Häussler en Hans Deppe. Met o.a. Hertha Feiler, Claus Holm, Marianne Hold, Christine Kaufmann en Richard Häussler.

Oh, wat is er veel aan de hand in het idyllische alpendorpje Alpsee: misverstanden, een oplichter, een ruziënd paartje, een gescheiden stel met een dochter die in haar eentje de berg opklimt. Maar gelukkig komt alles weer goed! Een leuke film voor de zondagmiddag. Scenario van Ilse Lotz-Dupont en Tibor Yost. Camerawerk van Willy Winterstein.

Sohn ohne Heimat

1955 | Drama

Duitsland 1955. Drama van Hans Deppe. Met o.a. Werner Krauss, Elisabeth Flickenschildt en Josefin Kipper.

Arme rondreizende muzikant weet niet wie zijn vader is, maar daar komt tijdens een van zijn tripjes verandering in. En dat heeft verregaande gevolgen.

Die Frau des Botschafters

1955 | Drama, Romantiek

Duitsland 1955. Drama van Hans Deppe. Met o.a. Antje Weisgerber, Hans Stüwe, Ingrid Andree, Paul Hubschmidt en Herbert Hübner.

De Duitse ambassadeur in Portugal treedt voor de tweede keer in het huwelijk met zijn aantrekkelijke secretaresse. Zijn volwassen dochter is inmiddels naar Lissabon gereisd en wordt verliefd op een charmante kunsthandelaar, die in werkelijkheid een verguisde spion is en ooit geholpen werd door de secretaresse, die hij vervolgens liet zitten. Een draak van een film, die uiterst onlogisch in elkaar gevlochten is en gebruik maakt van alle aanwezige clichés uit het handboek. Moraal van het verhaal: trouw nooit met een ondergeschikte.

Heideschulmeister Uwe Karsten

1954 | Romantiek, Drama

Duitsland 1954. Romantiek van Hans Deppe. Met o.a. Barbara Rütting, Claus Holm, Hans Quest, Carola Höhn en Wolfgang Lukschy.

Remake van het gelijknamige melodrama uit 1933 toen onder regie van Carl Heinz Wolff naar een zwijmelige roman van Felicitas Rose, die omstreeks 1900 werd geschreven. Peter Francke zorgde dat het scenario de populaire Heimat- en liefdeselementen inclusief een zingende schoolklas bevatte, zodat het geheel beter zou passen bij de smaak en behoefte van Duitsland dat nog bezig was de puinhopen van WO II (1939-45) op te ruimen. Het verhaal aldus gereduceerd tot een hopeloze draak gaat over een jonge vrouw, Ursula Diewen (R[KA3]utting), die op het sterfbed van haar vader belooft met zijn compagnon te trouwen. Gewaarschuwd voor de man in kwestie, ziet ze er vanaf, waarop hij zelfmoord pleegt. Ze gaat uit wanhoop naar de eenzame, uitgestrekte L[KA3]uneburger Heide, waar ze schoolmeester Uwe Karsten (Holm) ontmoet. Ze worden het onderwerp van de dorpsroddel en ondanks heldhaftig gedrag schijnt hun liefde niet te mogen - of toch? De jonge Br[KA3]uhl speelt Sternchen, de doodzieke dochter van zuiplap Jan (Sieber), die door Karsten gered werd toen hij zich in een brandende schuur bevond. Het camerawerk is van Fritz Arno Wagner.

Die sieben Kleider der Katrin

1954 | Drama, Komedie

Duitsland 1954. Drama van Hans Deppe. Met o.a. Sonja Ziemann, Paul Klinger, Doris Kirchner, Georg Thomalla en Grethe Weiser.

Aan de hand van de jurkjes die Katrin (Ziemann) draagt mogen we haar leven vol romantiek, een lach en een traan meemaken. De eerste keer is ze achttien en draagt ze een dirndl-kleedje en is ze verliefd op een jonge, koene piloot Hans (Möller); daarna gaat ze in het zwart omdat haar oom dood is enz. enz. Wat een aardig idee was, gaat ten onder aan de banaliteit die dertien-in- een-dozijn-filmer Deppe eraan meegaf. Zonde van Ziemann. Het scenario is van Johanna Sibelius en Eberhard Kleindorff naar de gelijknamige roman van Gisi Gruber. Het camerawerk is van Herbert Körner.

Die 7 Kleider der Katrin

1954 | Komedie

Duitsland 1954. Komedie van Hans Deppe. Met o.a. Doris Kirchner, Paul Klinger en Sonja Ziemann.

Aan de hand van de jurkjes die Katrin (Ziemann) draagt mogen we haar leven vol romantiek, een lach en een traan meemaken. De eerste keer is ze achttien en draagt ze een dirndl-kleedje en is ze verliefd op een jonge, koene piloot Hans (Möller); daarna gaat ze in het zwart omdat haar oom dood is enz. enz. Wat een aardig idee was, gaat ten onder aan de banaliteit die dertien-in- een-dozijn-filmer Deppe eraan meegaf. Zonde van Ziemann. Het scenario is van Johanna Sibelius en Eberhard Kleindorff naar de gelijknamige roman van Gisi Gruber. Het camerawerk is van Herbert Körner.

Wenn der weiße Flieder wieder blüht

1953 | Muziek, Komedie, Drama

Duitsland 1953. Muziek van Hans Deppe. Met o.a. Magda Schneider, Willy Fritsch, Götz George en Romy Schneider.

Eerste optreden van Romy Schneider als filmactrice. Ze was bij uitbreng nog zo onbekend dat haar naam ontbrak in de advertenties. Toen ze twee jaar later doorbrak met Sissi werd de film - een operetteverhaal over twee ex-geliefden die elkaar na vijftien jaar opnieuw ontmoeten - ook in Nederland alsnog een succes. Door de Duitse filmkritiek werd Wenn der weisse Flieder wieder blüht betiteld als een 'Gefühlsbetonter Unterhaltungsfilm' met veel zang- en dansscènes.

Heimlich, still und leise

1953 | Muziek

Duitsland 1953. Muziek van Hans Deppe. Met o.a. Gretl Schörg, Walter Giller, Hans Nielsen en Theo Lingen.

Een beroemde operettezangeres moet heel wat doorstaan voordat het geluk haar toelacht. Een niet onaardige operettefilm, waarvoor Paul Linckes muziek door Michael Jary in een nieuw jasje werd gestoken.

Ferien vom Ich

1952 | Komedie

Duitsland 1952. Komedie van Hans Deppe. Met o.a. Marianne Hold, Rudolf Prack, Paul Henckels en Willy Fritsch.

Roman van Paul Keller door Deppe achttien jaar na de oorspronkelijke versie opnieuw verfilmd. Redelijk camerawerk van de Oostenrijks-Duitse filmveteraan Willy Winterstein, die sinds 1922 honderden films in beeld zette.

Der Fürst von Pappenheim

1952 | Romantiek, Muziek

Duitsland 1952. Romantiek van Hans Deppe. Met o.a. Grethe Weiser, Georg Thomalla en Hannelore Schroth.

Doorsnee-operettefilm over een meisje dat met een oplichter moet trouwen ook al gaat haar hartje uit naar een eerlijke winkelbediende. Alsof ze jarenlang in de Duitse studio's gewoon niets anders wilden bedenken.

Das Land des Lächelns

1952 | Muziek

Duitsland 1952. Muziek van Hans Deppe. Met o.a. Marta Eggerth, Walter Müller en Paul Hörbiger.

Een Weense trouwt een Chinese prins maar moet tot de ontdekking komen dat oost oost en west west is. Een verfilming van Franz Lehárs operette die de cinefiel weinig vreugde biedt, maar voor de operetteliefhebber een boeiend document is door de medewerking van het eens zo vermaarde zangersechtpaar Kiepura Eggerth.

Grün ist die Heide

1951 | Drama, Romantiek

Duitsland 1951. Drama van Hans Deppe. Met o.a. Sonja Ziemann, Hans Stüwe, Rudolf Prack, Margarete Haagen en Willy Fritsch.

Vluchteling Lüder Lüdersen is met zijn dochter Helga op een landgoed terechtgekomen, waar hij geplaagd wordt door gevoelens van heimwee. Op een gegeven moment ontdekt Helga dat haar vader aan het stropen is en raakt ze in gewetensnood, omdat ze verliefd is op de boswachter maar ook haar vader niet wil afvallen. En hiermee begon de reusachtige golf van na-oorlogse Heimat-films, alsof onze Oosterburen hun scha en schaamte wilden inhalen, wat met deze film ongegeneerd gebeurde. De failliete baron is nu (koude-oorlogstijd!) een Oost-Duitse onteigende vluchteling, en de lieve Sonja Ziemann is de suikerzoete verloofde. Kleinburgerlijkheid en valse 'Gemütlichkeit' ten top.

Schwarzwaldmädel

1950 | Muziek, Drama, Komedie

Duitsland 1950. Muziek van Hans Deppe. Met o.a. Sonja Ziemann, Rudolf Prack, Paul Hörbiger, Fritz Kampers en Lucie Englisch.

Nieuwe versie in kleur van de succes operette-film uit 1933, waarin een student verliefd wordt op de dochter van de kapelmeester. Scenario van Bobby E. Lüthge. Camerawerk van Kurt Schulz.

Eine Nacht im Séparée

1950 | Komedie, Muziek

Duitsland 1950. Komedie van Hans Deppe. Met o.a. Kurt Seifert, Olga Tschechowa, Sonja Ziemann, Paul Hörbiger en Georg Thomalla.

De leden van een groepje moraalridders doen zich rond de eeuwwisseling voor als zedenpredikers en ontpoppen zich als zinnelijke levensgenieters. Niet geslaagde verfilming van Mora van Ludwig Thoma-Schwanks.

Man spielt nicht mit der Liebe

1949 | Muziek, Komedie, Familiefilm

Duitsland 1949. Muziek van Hans Deppe. Met o.a. Lil Dagover, Albrecht Schoenhals, Bruni Löbel, Paul Klinger en Georg Thomalla.

Een jonge vrouw wil haar ouders voorstellen aan haar toekomstige echtgenoot, als het gelukkige paar bij uitstek. Hij staat na een mislukt huwelijk sceptisch tegenover een nieuw huwelijk. Bij het bezoek, dat als een verrassing komt, blijkt dat er ook bij de ouders onenigheid is... Lichte filmkost uit de tijd na de oorlog.

Die Kuckucks

1949 | Familiefilm, Komedie

Duitsland 1949. Familiefilm van Hans Deppe. Met o.a. Ina Halley, Hans Neie, Karl Heinz Schröder en Nils Peter Mahlau.

Aan het eind van WO II trekken vijf kinderen uit een gezin, die hun ouders verloren hebben, onder leiding van het oudste kind, door het verwoeste Berlijn om een nieuw bestaan op te bouwen. Realistische onderhoudende film die de sfeer van die tijd goed getroffen heeft.

Die Freunde meiner Frau

1949 | Komedie, Familiefilm

Duitsland 1949. Komedie van Hans Deppe. Met o.a. Sonja Ziemann, Grethe Weiser, Gerda Maurus, Carl-Heinz Schroth en Albert Florath.

Door en door braaf, burgerlijk gezinshoofd, dreigt door een flirt met een danseres uit zijn evenwicht te raken. Zijn drie kinderen zorgen ervoor dat hij weer verstandig wordt. Pretentieloos amusement uit het Duitsland van na WO II.

Berliner Ballade

1948 | Drama

Duitsland 1948. Drama van Robert A. Stemmle. Met o.a. Gert Fröbe, Aribert Wäscher, Ute Sielisch, Tatjana Sais en Hans Deppe.

Deze film was de start van Gert Fröbe's fenomenale filmcarrière. Als Otto Normaalverbruiker, levend in 2049, keert hij middels een tijdmachine terug naar Berlijn anno 1949 en raakt verward temidden van bonkaarten, werknemersvergunningen, woonvergunningen en zwarte handel. De film is in feite een alleraardigst, soms nogal onevenwichtig, cabaretprogramma als satirisch commentaar op de naoorlogse Duitse maatschappij. Scenario van Günter Neumann. Camerawerk van Georg Krause.

Kein Platz für Liebe

1947 | Komedie, Familiefilm

Duitsland 1947. Komedie van Hans Deppe. Met o.a. Bruni Löbl, Heinz Lausch, Ernst Legal en Elsa Wagner.

Een jong echtpaar is tijdens WO II met de handschoen getrouwd. De echtelieden vinden elkaar na de oorlog terug in het puin van Berlijn, kunnen aanvankelijk niet samen een huis krijgen en ontdekken onder de druk van de talloze zorgen van alledag hun liefde opnieuw. Eigentijdse komedie, amusement dat tot nadenken stemt.

Gefährlicher Frühling

1943 | Komedie

Duitsland 1943. Komedie van Hans Deppe. Met o.a. Olga Tschechowa, Winnie Markus, Siegfried Breuer, Paul Dahlke en Kurt Vespermann.

Een professor wordt tijdens een reünie van zijn gymnasium in zijn geboorteplaats verliefd op een jong meisje. Gelukkig blijkt haar tante zijn uit het oog verloren jeugdliefde te zijn. Zij belooft met hem terug te keren naar Berlijn. Een gezapig blijspel waarin echter behoorlijk wordt geacteerd.

Der Kleine Grenzverkehr

1943 | Komedie, Drama

Duitsland 1943. Komedie van Hans Deppe. Met o.a. Willy Fritsch, Hertha Feiler, Heinz Saifner, Charlotte Daudert en Hans Leibelt.

Dr. Georg Rentmeister wordt verliefd op een kamermeisje dat een freule blijkt te zijn. Haar vader heeft namelijk om inspiratie op te doen voor een blijspel zijn kasteel verhuurd en vormt samen met zijn gezinsleden het personeel. Een luchtige komedie waarvan het draaiboek, naar een van zijn eigen romans, geschreven werd door Erich Kästner onder hetzelfde pseudoniem dat hij voor MŸNCHHAUSEN moest gebruiken: Berthold Bürger. Het camerawerk is van Kurz Schulz.

Heimaterde

1941 | Drama

Duitsland 1941. Drama van Hans Deppe. Met o.a. Viktoria von Ballasko, Viktor Staal, Käthe Haack, Theodor Loos en Paul Dahlke.

Omdat de vrouw van de tijdens de jacht doodgeschoten landgoedbezitter Wittuhn de rentmeester König verdenkt, ontstaat er een vete tussen de beide families. Er is een overvloed aan conflicten, maar de film wil maar niet boeien. Bevredigend spel en fraaie landschapsfotografie redden de zaak niet.

Der Sündenbock

1940 | Komedie

Duitsland 1940. Komedie van Hans Deppe. Met o.a. Karl Hellmer, Hilde Körber, Ernst Waldow, Fritz Odemar en Norbert Rohringer.

Een twaalfjarige verhuist van het ene pleeggezin naar het andere. Een alleraardigste geschiedenis, verteld vanuit het perspectief van de jongen die door Rohringer overtuigend wordt gespeeld. De hem omringende cast is prima.

Verwandte sind auch Menschen

1939 | Komedie

Duitsland 1939. Komedie van Hans Deppe. Met o.a. Hermann Braun, Else von Möllendorff, Renée Stobrawa en Fritz Odemar.

Een miljonair neemt een loopje met de op zijn geld beluste familieleden, die aannemen dat hij overleden is. De film is met veel humor door Deppe geregisseerd.

Das Ekel

1939 | Komedie

Duitsland 1939. Komedie van Hans Deppe. Met o.a. Hans Moser, Josefina Dora, Herma Relü, Kurt Meisel en Lotte Spira-Andersen.

Moser in gevecht met de gemeente over de tram die telkens piepend voorbij zijn zaak schuurt, is een tegendraadse doorbijter, maar liefhebbers van zijn kluchtig acteerwerk waarin zijn armen niet stil kunnen blijven, komen volop aan hun trekken. Leuk spel in de bijrollen. De herverfilming van het UFA-vehikel uit 1931.

Narren im Schnee

1938 | Komedie

Duitsland 1938. Komedie van Hans Deppe. Met o.a. Anny Ondra, Paul Klinger, Paul Richter, Willi Schaeffers en Paul Heidemann.

Dorothee stelt orde op zaken in een wintersporthotel dat failliet dreigt te gaan en trouwt met de eigenaar. De temperamentvolle Anny Ondra in een film vol bekende misverstanden en verwikkelingen, waarin sport- en natuuropnamen handig zijn verwerkt.

Gewitter im Mai

1938 | Misdaad, Romantiek, Drama

Duitsland 1938. Misdaad van Hans Deppe. Met o.a. Hansi Knoteck, Viktor Staal, Hans Richter, Anny Seitz en Ludwig Schmid-Wildy.

Na langere afwezigheid komt de zeeman Ludwig terug in zijn dorp in het Beierse hooggebergte. Zijn liefde voor zijn vroegere jeugdvriendin ontvlamt opnieuw, maar voor het tot een happy end komt, moet Ludwig een rivaal uitschakelen. Gevoelige verfilming van het gelijknamige verhaal van de geliefde Heimatschrijver Ludwig Ganghofer.

Meiseken

1937 | Komedie

Duitsland 1937. Komedie van Hans Deppe. Met o.a. Rotraut Richter, Josef Eichheim, Oskar Sima en Fritz Kampers.

De bloedverwanten van de overleden chef-kok Meiseken incasseren al drie jaar lang zijn pensioen. Wanneer een vertegenwoordiger van diens oude firma zijn bezoek aankondigt om over recepten te praten is goede raad duur! Men acteert er in dit landelijk blijspel vrolijk op los, vooral Sima.

Das Schweigen im Walde

1937 | Drama

Duitsland 1937. Drama van Hans Deppe. Met o.a. Paul Richter, Hansi Knoteck, Rudolf Schündler en Friedrich Ulmer.

Verfilming van Ganghofer's heimatroman over de dochter van een kunstschilder op wie zowel een adellijke landheer als een boswachtersjongen verliefd zijn.

Straßenmusik

1936 | Drama

Duitsland 1936. Drama van Hans Deppe. Met o.a. Jessie Vihrog, Fritz Genschow, Ernst Legal, Hans Deppe en Karl Valentin.

Drie arme straatmuzikanten (Genschow, Legal en Deppe) slaan zich met moeite door het leven. De naaister Grete (Vihrog) zorgt voor hen. Ze houdt van een van hen, Hans (Genschow), van wie zij een kind verwacht. Deze lijkt evenwel meer voor een jonge weduwe (Benkhoff) te voelen. Tevergeefs zoeken de straatmuzikanten naar een baan. Wanneer ze ook nog onder verdenking komen te staan van het stelen van een sieraad, lijkt de situatie uitzichtsloos. Uiteindelijk komt alles toch goed en de drie vinden een baan bij de radio. Grete krijgt natuurlijk haar Hans. Regisseur Hans Deppe probeert de film GASSENHAUER uit 1931 te kopiëren, hetgeen hem niet lukt. Ondanks de goede acteurs blijft de film middelmatig.

Drei tolle Tage

1936 | Komedie

Duitsland 1936. Komedie van Hans Deppe. Met o.a. Jupp Hussels, Trude Hesterberg, Tina Eilers, Erik Ode en Paul Heidemann.

De film speelt ten tijde van het Keulse carnaval. Jupp Hansemann, de nieuwe Prins Carnaval (Hussels), is financieel afhankelijk van zijn rijke tante in het buitenland. Hij heeft haar verteld dat hij getrouwd is, opdat zij hem met geld steunt. Wanneer `tante Jutta uit Calcutta` (Hesterberg) bij wijze van verrassing plotseling in Keulen arriveert, moet voor Jupp snel een echtgenote gevonden worden. Zijn vriend (Ode) wordt in vrouwenkleren gestoken, en deze kwijt zich prima van zijn taak als Jupp's vrouw. Natuurlijk komt de tante tot slot achter de waarheid, maar uiteindelijk verzoenen zij zich met elkaar. Een blijspel uit de Rijnstreek, voor hen die van de bijbehorende humor houden. Voor anderen meer het bekende werk. Onbetwist kostelijk is echter Eric Ode als Spaanse danseres - wat een contrast met de latere tv-commissaris van ZDF!

Der Aussenseiter

1935 | Komedie

Duitsland 1935. Komedie van Hans Deppe. Met o.a. Heinz Rühmann, Ernst Dumcke, Gina Falkenberg, Karl Stepanek en Friedrich Benfer.

Een renpaard hecht zich aan een werkloze die een spijker uit zijn hoef heeft verwijderd. Van het verhaaltje moet de film het niet hebben, maar men wordt vertederd door de manier waarop Rühmann met het paard Toni omgaat.

Schlosz Hubertus

1934 | Drama

Duitsland 1934. Drama van Hans Deppe. Met o.a. Hansi Knoteck, Paul Richter en Friedrich Ulmer.

Een graaf onterft zijn kinderen omdat zij met gewoon volk omgaan, maar hij wordt gestraft als een adelaar hem de ogen uitpikt. Alsjeblieft, dit is pas drama in het heimat-genre.

Herr Kobin geht auf Abenteuer

1934 | Mysterie

Duitsland 1934. Mysterie van Hans Deppe. Met o.a. Dorit Kreysler, Hermann Speelmans, Fritz Odemar en Werner Flinck.

Lutz Kobin gaat een erfenis van 30.000 dollar, die in Constantinopel op hem ligt te wachten, zelf ophalen en geraakt hierdoor in talloze moeilijkheden. Een vrolijke thriller met aardige rollen van Kreysler en Speelmans.

Ferien vom Ich

1934 | Komedie

Duitsland 1934. Komedie van Hans Deppe. Met o.a. Herman Speelmans, Carola Höhn, Hans Adalbert Schlettow, Paul Henckels en G.H. Schnell.

Een Amerikaanse industrieel moet geestelijk op krachten komen en wordt verliefd op de waardin van zijn hotel.

Der Schimmelreiter

1934 | Drama

Duitsland 1934. Drama van Curt Oertel en Hans Deppe. Met o.a. Marianne Hoppe, Mathias Wieman, Hans Deppe, Walter Süssenguth en Ali Chito.

Verfilming van de beroemde novelle van Theodor Storm over de dijkgraaf die als spook voortleeft nadat zijn nieuwe dijk door een stormvloed werd verwoest.

Stern von Valencia

1933 | Avonturenfilm

Duitsland 1933. Avonturenfilm van Alfred Zeisler. Met o.a. Liane Haid, Ossi Oswalda, Paul Westermeier en Hans Deppe.

Een man vindt zijn verdwenen vrouw als danseres in een variététheater terug, maar ondekt tevens dat men op het punt staat haar en haar collega's als blanke slavinnen te ontvoeren. Hoewel er goed geacteerd wordt en ook de cameraman een aardig woordje meespreekt, wil de film maar niet tot leven komen.

Ein Gewisser Herr Gran

1933 | Avonturenfilm

Duitsland 1933. Avonturenfilm van Gerhard Lamprecht. Met o.a. Hans Albers, Karin Hardt, Albert Bassermann, Olga Tschechowa en Walter Rilla.

Een uitvinding om luchtaanvallen af te weren wordt gestolen en de ontwerper wordt vermoord. Omringd door een indrukwekkende rolbezetting speelt Albers met veel bravoure de hoofdrol, daarbij krachtig ondersteund door de regisseur, Lamprecht.

Stürme der Leidenschaft

1932 | Misdaad, Drama

Duitsland 1932. Misdaad van Robert Siodmak. Met o.a. Emil Jannings, Anna Sten, Otto Wernicke, Hans Deppe en Trude Hesterberg.

Een ex-gevangene die hoort dat zijn vriendin hem intussen bedroog met een fotograaf, vermoordt de man, vlucht, wordt door een jongen verzorgd die vervolgens een verhouding met de vriendin begint. Een grootse rol van Jannings, een alleraardigste rol van Sten. De gelijktijdig gedraaide Franse versie met Charles Boyer en Florelle heette TUMULTES. b.

Ein Blonder Traum

1932 | Musical

Duitsland 1932. Musical van Paul Martin. Met o.a. Lilian Harvey, Willy Fritsch, Willi Forst, Trude Hersterberg en Paul Hörbiger.

Willi Forst en Willy Fritsch dingen als glazenwassers beiden naar Lilian's hand in een luchtig, vluchtig, allercharmantst filmverhaal van Billy Wilder en Walter Reisch met aanstekelijke muziek en liedjes als 'Irgendwo auf der Welt' en 'Wir zahlen keine Miete mehr'. Natuurlijk draaide UFA tegelijk een Engelse en Franse versie waarin Lilian tegenover Jack Hulbert en Sonnie Hale respectievelijk Pierre Brasseur en Henri Garat speelde. Het scenario is van Walter Reisch en Wilder. Het camerawerk is van Günther Rittau en Otto Baecker.

Gassenhauer

1931 | Drama

Duitsland 1931. Drama van Lupu Pick. Met o.a. Ina Albrecht, Ernst Busch, Hans Deppe, Wolfgang Staudte en Margarete Schön.

Vijf werkloze muzikanten lopen stad en land af om al zingend en spelend toch nog wat te verdienen. Lupu Picks eerste geluidsfilm werd een zonnig en sprankelend geval. Helaas stierf de beroemde regisseur kort hierna. De film was Wolfgang Staudte's eerste optreden als filmacteur.

Berlin-Alexanderplatz

1931 | Drama, Misdaad

Duitsland 1931. Drama van Phil Jutzi. Met o.a. Heinrich Georg, Margarete Schlegel, Bernhard Minetti, Maria Bard en Gerhard Bienert.

Heinrich Georg als Biberkopf, de beroemde figuur uit Alfred Döblin's roman, staat dicht bij het literaire origineel en maakte boek zowel als film klassiek. Door de ingewikkelde structuur consequent melodramatisch naar zich toe te halen wist R. W. Fassbinder vijftig jaar later met de tv-serie 'Berlin-Alexanderplatz' het welhaast onmogelijke te bereiken: een nog betere versie. De schildering van de sociale onrust in Berlijn in de jaren dertig wordt wrang getekend als gangsters Biberkopf uit de auto gooien na een mislukte inbraak waarbij hij een arm kwijtraakt.