Ryo Tamura

Acteur

Ryo Tamura is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Utamaro, yumetro shiriseba

1976 | Historische film, Erotiek

Japan 1976. Historische film van Akio Jissoyi. Met o.a. Shin Kishida, Shingo Yamashiro, Isao Bito, Mikio Narita en Ryo Tamura.

Deze film pretendeert aan de hand van de prenten van de 18e-eeuwse Japanse schilder Utamaro een historisch tijdsbeeld te geven, maar is in feite niets meer of minder dan een fraai gekleurde seksfilm.

Rikyu

1975 | Avonturenfilm

Japan 1975. Avonturenfilm van Hiroshi Teshigahara. Met o.a. Rantaro Mikuni, Tsutomu Yamazaki, Hisashi Igawa, Yashiko Mita en Ryo Tamura.

Traditoneel samoerai-drama dat zich afspeelt in het 16e eeuwse Japan, waar de dreiging van de komst der Europeanen leidt tot een loyaliteits-conflict. De regisseur kreeg wereldwijde vermaardheid door zijn film SUNA NO ONNA (Een vrouw in het zand) maar heeft na 1972 vooral zijn hart verpand aan tv-werk. Genpei Akasegawa en Hiroshi Teshigahara bewerkten een roman van Yaeko Nogami tot scenario. Camerawerk van Fujio Morita.

Mujo

1970 | Drama

Japan 1970. Drama van Akio Jissoji. Met o.a. Ryo Tamura, Michiko Tsukasa, Eiji Okada, Isao Sasaki en Kin Sugai.

Als gevolg van haar incestueuze verhouding met haar broer wordt Yuri zwanger. Ze noemt een op haar verliefde huisknecht, met wie ze ook al een slippertje achter de rug had, als de vader. De man huwt haar en ze krijgt het kind. Als hij later de waarheid verneemt, pleegt hij geschokt zelfmoord. Een superieur melodrama in streng zwart-wit gefilmd en strak geregisseerd door de minder bekende Japanner Jissoji. De film is af en toe langdradig, maar als geheel zeker geslaagd. Ook bekend als THIS TRANSIENT LIFE.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ryo Tamura op televisie komt.

Reageer