Dharmendra

Acteur

Dharmendra is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Shalimar

1978 | Avonturenfilm, Thriller

India 1978. Avonturenfilm van Krishna Shah. Met o.a. Rex Harrison, John Saxon, Sylvia Miles, Zenat Aman en Shammi Kapoor.

Harrison leeft als zonderling en heeft zich teruggetrokken in een zwaar bewaakt landhuis op een eiland in de Stille Zuidzee. Hij daagt beroepsdieven uit om de grootste robijn ter wereld te stelen. De een na de ander vindt daarbij de dood. Tot Saxon in staat is de robijn in handen te krijgen. Dan blijkt Harrison een slechte verliezer te zijn en verandert de gentleman in een niets ontziende moordenaar.

Sholay

1977 | Actiefilm, Drama

India 1977. Actiefilm van Ramesh Sippy. Met o.a. Dharmendra, Sanjeev Kumar, Hema Malini, Amitabh Bachchan en Amjad Khan.

De oorspronkelijke versie van deze zeer populaire film uit Bollywood (zo noemt men de Indiase producties) is ruim drie uur, maar de Engelse omroep Channel Four bracht hem terug tot westerse proporties: 80m! Het is een actiefilm over twee avonturiers, Veeru (Dharmendra) en Jai ((Bachchan) die het leven redden van een politieman toen ze door hem gearresteerd waren. De smeris laat ze daarop vrij en als ze elkaar later tegenkomen vraagt hij hen om hem te helpen een gevaarlijke bandiet, Gabbar Singh (Kahn) gevangen te nemen. Hij laat Veeru en Jai bij hem thuis logeren, waar zijn schone dochter Radha (Bhaduri) verliefd wordt op Jai, terwijl Veeru zich vermaakt in de buurt. Als Gabbar Singh komt aanzetten met zijn bende, is er knallende actie. Voor de Europese kijker die niet gewend is Indiase films te zien, valt deze rolprent het beste te vergelijken met een western, die met curry gekruid is. Wordt aanbevolen om uw filmkundige niveau op te vijzelen en is daarbij heel onderhoudend. Het scenario is van Salim Javed en de fotografie is van Dwarka Divecha.

Seeta Aur Geeta

1973 | Komedie

India 1973. Komedie van Ramesh Sippy. Met o.a. Dharmendra, Hema Malini, Sanjeev Kumar, Manorama en Protima Devi.

In deze film speelt Malini de dubbelrol van Seeta en Geeta. Seeta is een eenvoudig, oprecht, timide en lijdzaam meisje en Geeta is een opvallende zigeunerartieste. Het is vermaak op de Indiase wijze.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Dharmendra op televisie komt.

Reageer