Lidiya Bobrova

1952 Regisseur, Scenarist

Lidiya Bobrova (1952) is regisseur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Babusya

2003 | Drama

Rusland/Frankrijk 2003. Drama van Lidiya Bobrova. Met o.a. Nina Shubina, Anna Ovsyannikova, Olga Onishchenko en Vladimir Kulakov.

Oma Tusya heeft in de Slag om Stalingrad nog loopgraven gedolven en daarna heeft ze altijd voor haar zieke dochter en de kleinkinderen gezorgd. Toch wordt ze tamelijk harteloos het huis uit gezet door haar schoonzoon, waarna ze van familielid naar familielid verkast. Zo krijgen we een soort dwarsdoorsnede te zien van de moderne Russische cultuur: nieuwe rijken die niets om traditie geven, gedesillusioneerde alcoholisten, sympathieke Tsjetsjeense vluchtelingen. Oma blijft ondanks alle klappen die het leven haar uitdeelt optimistisch, zoals het een ware Russische heldin betaamt. Sympathieke film, voor wie de moralistische en sentimentele randjes op de koop toe wil nemen.

V toj strane...

1997 | Drama

Rusland 1997. Drama van Lidiya Bobrova. Met o.a. Dmitri Klopov, Vladimir Borchaninov, Anna Ovsyannikova, Aleksandr Stakheyev en Tatyana Zakharova.

Regisseuse Bobrova, die het scenario voor haar tweede film schreef naar de verhalen van Boris Ekimov, schildert het vlijmscherpe portret van het landleven in een Sibirisch dorpje, dat ontvolkt na de val van het communisme. Ze laat op een pijnlijke manier zien hoe de maatschappij door de partijdictatuur al door en door verrot was en dat de zwakken de kanslozen zijn. Alcohol, dat de laatste eerste partijsecretaris Michael Gorbatsjov nog probeerde uit te bannen, is de grootste kwelgeest en volksvijand nummer 1. Een schaapherder van rond de vijftig is drankzuchtig, en de burgemeester - die als enige over een tv beschikt en weet wat er in de buitenwereld gebeurt - wil hem voor een kuur op kosten van de gemeenschap naar een kuuroord aan de kust sturen. Zijn vrouw denkt dat hij dan nog meer gaat zuipen. Een jonge vrouw, midden in de dertig, probeert wanhopig een man te strikken. Een ex-veroordeelde heeft er geen moeite mee om zijn wil met brute kracht aan anderen op te leggen. Ondanks al die sociale narigheid verliezen de mensen de moed niet omdat ze weten dat ze geen keuze hebben en dat de weg alleen maar naar voren gaat. Niet zonder humor gefilmd realisme dat door de dikwijls niet professionele spelers heel goed is ingevuld.

Oy vi gusi

1991 | Drama

SU 1991. Drama van Lidiya Bobrova. Met o.a. S. Gaitman, Viacheslav Sobolev, Yuri Bobrov, Vasilii Frolov en Nina Usatova.

Drama over boeren in het Russische Zwarte Zeegebied. Het zijn broers, die geen doel meer in hun leven zien, sinds hun reputatie hen ontnomen is. Aan het slot wordt duidelijk dat een derde broer - net uit de gevangenis vrijgelaten - een tamelijk wrede ruil van lotsbestemmingen in gedachten heeft.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lidiya Bobrova op televisie komt.

Reageer