Mari Kiss is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Daughter of Darkness

1990 | Horror

Verenigde Staten 1990. Horror van Stuart Gordon. Met o.a. Anthony Perkins, Mia Sara, Jack Coleman, Robert Reynolds en Dezso Garas.

Een romantische Amerikaanse (Sara) ontdekt op een reis naar Roemeni[KA3]e dat zij de dochter is van de tweehonderd jaar oude vampierenprins Anton Crainic (effectief gespeeld door Perkins). Als de vader uit liefde voor zijn dochter zich wil ontrukken aan zijn naaste omgeving van bloedzuigers, laadt hij hun vloek op zich en komt om in een verzengend vuur. De behoorlijk gemaakte film is voorzien van voldoende angstmakers zoals het nodige bloed enz., maar begeeft zich op glad ijs met nieuwe voor de vampierentraditie onlogische ideeën: inplaats van de tanden hebben de vampieren een sneldraaiende zuigtong en komen ze om door vuur inplaats van de houten spies door het hart. Scenario van Andrew Laskos.

Szeleburdi vakacio

1987 | Familiefilm, Avonturenfilm

Hongarije 1987. Familiefilm van György Palásthy. Met o.a. Miklós Benedek, Zsuzsa Zolnay, Teri Tordai, Mari Kiss en Ida Turay.

Het chaotische gezin - vader, moeder en drie kinderen - uit de titel gaat de vakantie doorbrengen op een stoombootje op de schone blauwe Donau als hun echte, voorgenomen verlof in het water is komen te vallen. Het schip blijkt een wrak te zijn en de avonturen, waarbij veel ge[KA3]improviseerd moet worden, zijn niet van de lucht. Een film die niet opvalt door de dure productie of de (kinder)sterren, maar kan toch het jonge volkje (vanaf zes jaar) door zijn spontaniteit bezighouden. Vervolg op de in 1981 gedraaide film SZELEBURDI CSALAD, waarin de zelfde familie problemen heeft met hun woning in de Hongaarse hoofdstad. Toentertijd in eigen land een succes - bij gebrek aan tegengewicht. Het scenario is van Agnes Bálint en het camerawerk is van Gy[KA11]orgy Illés.

Tullipavaa avioliitto

1980 | Erotiek

Hongarije/Finland 1980. Erotiek van Jànos Zsombolyai. Met o.a. Mari Kiss, Tom Wentzel, Cecilia Es, Margittai en Juha Hyppönen.

Een Hongaars meisje, wier vriend als politieke banneling in Zweden woont, laat zich door vriendinnen overhalen tot een huwelijk met een Finse zakenman, als tactische handeling om dichterbij haar geliefde te komen. In de weken voor het huwelijk in Helsinki krijgt de aanstaande echtgenoot steeds meer bedenkingen en begint zij echt verliefd op hem te worden. De bruiloft gaat toch door, maar de man laat zijn bruid vlak daarop alleen om zich met zijn vrienden te bezatten. Deze lichtvoetige, maar niet rooskleurig opgeklopte komedie is de ideale stof voor een co-produktie, waarbij de Hongaarse regisseur frisse aandacht heeft voor Finse locaties - met opmerkelijk soepel camerawerk - en contrasterende temperamenten en speelstijlen. Nogal wat onverhulde kritiek op het toenmalige Oostblok.

Végkiàrusitàs

1979 | Drama

Hongarije 1979. Drama van Ferenc Andràs. Met o.a. Agi Margittay, Julia Borbàth, Sàndor Héjja en Mari Kiss.

De zakenvrouw Rozal is met Giza en Tamas op weg naar de wekelijkse markt. De drie blijven slechts bij elkaar omdat ze elkaar nodig hebben: Rozal heeft zin in zaken, Giza heeft het noodzakelijke patent en Tamas vervoert de waren. Wanneer Rozal ontdekt dat Tamas een deel van de waren achterhoudt, oefent ze druk op hem uit. Of hij trouwt met haar zodat haar zoon een vader krijgt, of ze geeft hem aan bij de politie.