José Luis Madrid

Regisseur

José Luis Madrid is regisseur.
Er zijn 17 films gevonden.

Memorias del general Escobar

1984 | Biografie, Oorlogsfilm

Spanje 1984. Biografie van José Luis Madrid. Met o.a. Antonio Ferrandis, Elisa Ramírez, Luis Prendes, José Antonio Ceinos en Jesús Puente.

Het leven van generaal Antonio Escobar die, in de rang van kolonel van de Guardia Civil (Corps Spaanse Rijkspolitieagenten), in 1936 trouw bleef aan de Republikeinse Regering. Een middelmatige film en in het geheel niet overtuigend wat betreft de zogenaamde historische objectiviteit.

Invierno en Marbella

1983 | Drama

Spanje 1983. Drama van José Luis Madrid. Met o.a. Karin Schubert, José Antonio Ceinos, María Salerno en Fernando Sancho.

Een knappe buitenlandse stelt een jonge Spanjaard voor met de vrouwelijke toeristen uit Marbella naar bed te gaan. Een belachelijk en beschamend erotisch melodrama.

Comando Txiquia

1976 | Actiefilm

Spanje 1976. Actiefilm van José Luis Madrid. Met o.a. Juan Luis Galiardo, Tony Isbert, Paul Naschy en José Antonio Ceinos.

De aanslag op admiraal Carrero Blanco, gepleegd door een commando van de ETA. Een belachelijke reconstructie van één van de fundamentele gebeurtenissen uit de recente geschiedenis van Spanje, die vervolgens ook door Gillo Pontecorvo werd aangesneden in de véél betere film OPERACION OGRO. Ook bekend als: MUERTE DE UN PRESIDENTE.

Strip-Tease a la inglesa

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van José Luis Madrid. Met o.a. Carmen Sevilla, José Sazatornil, Agata Lys en Jaime de Mora y Aragón.

Een Spaans echtpaar komt in dienst in een chalet dat eigendom is van een Engels stel. Een grof en stereotiep blijspel.

El Ultimo tango en Madrid

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van José Luis Madrid. Met o.a. Cassen, Agata Lys, Julio Riscal en Angel de Andrés.

Een onderzoeker moet een amputatie ondergaan als gevolg van een besmetting die hij tijdens zijn werk opliep. Een waardeloze komedie met als enige doel de bioscopen te vullen door de beroemde film van Bertolucci na te apen.

7 chacales

1974 | Avonturenfilm

Spanje/Italië 1974. Avonturenfilm van José Luis Madrid. Met o.a. Anthony Steffen, Gianni Garko, Patricia Loran, María José Cantudo en José Moreno.

In de negentiende eeuw bestrijden twee concurrerende misdadigersbenden elkaar in de Spaanse siërra. Een grove en zeer middelmatige film met als hoofrolspelers de twee voormalige kopstukken van de spaghetti-western.

Los Crímenes de Petiot

1972 | Horror

Spanje 1972. Horror van José Luis Madrid. Met o.a. Paul Naschy, Patricia Loran, Fernando Marín en Lucía Prado.

Als gevolg van een syndroom dat hij heeft opgedaan in WO II houdt Dr. Petiot zich bezig met het vermoorden van verloofde stellen. Een afschuwelijke Spaanse pseudo-thriller, één van de slechtste produkten van de horrorcinema.

Jack, el destripador de Londres

1971 | Horror

Spanje/Italië 1971. Horror van José Luis Madrid. Met o.a. Paul Naschy, Patricia Loren, Orchidea de Santis en Andrés Resino.

De bloederige rooftochten van Jack the Ripper... Zonder enige twijfel de slechtste filmische versie over het leven van de armzalige maar 'beroemde' Londense moordenaar.

El Vampiro de la autopista

1970 | Horror

Spanje 1970. Horror van José Luis Madrid. Met o.a. Valdemar Wohlfart, Patricia Loran, Luis Induni en Barta Barry.

Verscheidene jonge vrouwen worden op mysterieuze wijze doodgebloed aangetroffen. Een gruwelfilm met een dubbele bodem geïnspireerd op een voorval dat korte tijd daarvoor had plaatsgevonden en in de sensatiepers uitvoerig beschreven werd.

O.K. Yevtushenko

1968 | Actiefilm

Spanje 1968. Actiefilm van José Luis Madrid. Met o.a. Tom Addams, Diana Lorys, Tim Barrett, María Silva en Barta Barry.

Een Chinese en een Albanese spion beweren in Mallorca een Russische kolonel te kunnen bevrijden, die door een Amerikaanse spion gevangen is genomen. Een lacher; gelukkig speelt de aanbiddelijke María Silva mee. Ook bekend als SOMEBODY'S STOLEN OUR RUSSIAN SPY.

Wer kennt Johnny R.?

1966 | Western

Spanje/Duitsland 1966. Western van José Luis Madrid. Met o.a. Lex Barker, Joachim Fuchsberger, Marianne Koch, Barbara Bold en Sieghardt Rupp.

Dit is een magere western over de bandiet Johnny Ringo, die zijn identiteit kwijt wil raken teneinde ofwel een ander ermee op te zadelen ofwel anderen te laten denken dat hij dood is. Kolonel Fuchsberger vertrouwt het zaakje niet. Barker speelt de titelrol.

La Spietata colt del gringo

1966 | Western

Italië/Spanje 1966. Western van José Luis Madrid. Met o.a. Jim Reed, Marta Padovan, Germana Monteverdi en Charles Otter.

Deze slappe western gaat over de held Reed die drie jaar onschuldig in de bak heeft gezeten. Na zijn vrijlating gaat hij de ware daders zoeken. Die willen hem prompt een nieuwe moord in de schoenen schuiven. Reed heet in werkelijkheid Luigi Giuliani.

La Otra orilla

1966 | Drama

Spanje 1966. Drama van José Luis Madrid. Met o.a. Marisa de Leza, Luis Dávila, José María Seoane en Antonio G. Escribano.

De lijken van de door geweld omgekomen man-echtgenote-minnares, die een driehoeksverhouding met elkaar onderhielden, leveren commentaar op het misdrijf. Dit zeer bijzondere thema mislukt als film door de middelmatigheid van de regisseur en de vertolkers.

La Muerte llama otra vez

1966 | Misdaad

Spanje 1966. Misdaad van José Luis Madrid. Met o.a. Josefina Güell, Fernando Cebrián en Gustavo Re.

Een jonge chauffeur maakt zich meester van de juwelen die zijn verongelukte baas bij zich had. Een middelmatige thriller met psychologische pretenties.

Una Tumba para un forajido

1965 | Western

Spanje 1965. Western van José Luis Madrid. Met o.a. Luis Dávila, Patricia Loran en Miguel de la Riva.

Een gangster wordt ten onrechte beschuldigd van een roofoverval. Een belachelijk film.

Una Madeja de lana azul celeste

1964 | Komedie

Spanje 1964. Komedie van José Luis Madrid. Met o.a. Marisa de Leza, Luis Dávila, Lucía Prado en José María Seoane.

Een getrouwde vrouw bedenkt een manier waardoor haar man geen overspel kan plegen met het meisje dat zij zojuist hebben leren kennen. Uiterst slecht.

La Gran coartada

1963 | Misdaad

Spanje 1963. Misdaad van José Luis Madrid. Met o.a. Arturo Fernández, Marisa de Leza, Luis Dávila en Carlos Ronda.

Een jongen krijgt een auto-ongeluk als hij samen met zijn baas reist. Er blijft wel een handkoffertje met veel geld achter.Een armzalige en slecht gemaakte film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer José Luis Madrid op televisie komt.

Reageer