Grazyna Szapołowska

Acteur

Grazyna Szapołowska is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Medium

1985 | Horror, Historische film

Polen 1985. Horror van Jacek Koprowicz. Met o.a. Władysław Kowalski, Micha ł Bajor, Grazyna Szapołowska, Jerzy Stuhr en Jerzy Zelnik.

Een griezelfilm die op de dag van de zonsverduistering in oktober 1933 speelt. Een sterk paranormaal begaafd persoon verzamelt uiteenlopende mensen om zich heen om een fin-de- siècle moord te ensceneren en ontsnapt vervolgens aan de nazi's. Een onderhoudend en bizar mengsel van politiek en het bovennatuurlijke.

W starym dworku czyli niepodległos[KA1]c trójkatów

1984 | Drama, Experimenteel

Polen 1984. Drama van Andrzej Kotkowski. Met o.a. Beata Tyszkiewicz, Gustaw Holoubek, Grazyna Szapołowska, Jerzy Bo[KA1]nczak en Tadeusz Chudecki.

Een wilde fantasie die zich afspeelt in de uitbundig decadente sfeer van een Pools landhuis waarin de frivole geest van de ontrouwe echtgenote rondwaart. Ze brengt haar stiefzoon en minnaar, de decadente kunstenaar Jezory, ertoe te trouwen met een nicht en te zorgen voor hun sinistere zoon Tadzio, die er uiteindelijk de oorzaak van is dat het huis ten onder gaat in een boerenrevolte. De film, gebaseerd op toneelstukken van Stanislaw Ignacy Witkiewicz, de excentrieke schrijver en schilder uit de jaren dertig, is stijlvol maar mist het intellectueel provocerende van het avantgardistische 'theâtre de l'absurde'.

Nadzór

1984 | Drama

Polen 1984. Drama van Wiesław Saniewski. Met o.a. Ewa Błaszczyk, Teresa Sawicka, Grazyna Szapołowska, Ewa Szykulska en Gabriela Kownacka.

Een sterk gevangenisdrama, ook bekend onder de titel UNTER AUFSICHT, waarin echo's doorklinken van de politieke gebeurtenissen in Polen van 1968 en 1970. Klara zit een levenslange gevangenisstraf uit voor verduistering maar wanneer ze zwanger wordt, besluit ze toch het kind te houden. Dankzij een nieuwe wet wordt ze voorwaardelijk vrijgelaten om haar dochter te bezoeken. Maar ze moet zich onderwerpen aan de 'sociale opvoeding' van gevangenbewaarster Kinga. Door het controversiële thema werd dit debuut van ex-criticus Wiesław Saniewski algemeen onderwerp van gesprek.

Bluszcz

1983 | Drama

Polen 1983. Drama van Hanka Włodarczyk. Met o.a. Monika Niemczyk, Ewa B łaszczyk, Grazyna Szapołowska, Grazyna Długo ł[KA12]ecka en Zbigniew H[KA11]ubner.

Een feministische kijk op een intellectuele vrouw van 33 die een kind grootbrengt en losse verhoudingen heeft met verschillende mannen. Ze ziet de leegheid van haar bohémienachtige levensstijl in wanneer ze geconfronteerd wordt met de tragedie van een buurtbewoonster die haar man vermoordt. Dit debuut van Hanka Włodarczyk is een meedogenloos en aangrijpend commentaar op de positie van de vrouw in de jaren tachtig. Ook bekend als: THE IVY.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Grazyna Szapołowska op televisie komt.

Reageer