Marilyn Harris

Acteur, Producer

Marilyn Harris is acteur en producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Tierra Gitana

1996 | Documentaire, Muziek

Verenigde Staten 1996. Documentaire van Hart Perry. Met o.a. Nicolas Reyes, Paul Reyes, Patchaï Reyes, François 'Canat' Reyes en Tonino Baliardo.

In zijn documentaire onderzoekt regisseur/scenarist Perry hoe zeven jongens, afkomstig uit Arles en Monpellier, konden uitgroeien tot een ware muzikale sensatie in Amerika met hun soms levenslustige, dan weer zwaarmoedige muziek. In hun groep verenigen zich twee families, de Reyes' en de Baliardo's, alledaagse jongens met een gevoel voor muziek. Hun zigeuneroorsprong is in hun muzikale output onmiskenbaar aanwezig. Ze praten over hun roots, hun bindingen met de zigeuners, hun muziek en wat deze voor hen betekent. Vooral met hun wereldhit 'Bamboléo' stonden ze overal ter wereld op de hitparades. Tijdens optredens in de VS worden ze onveranderlijk onthaald op staande ovaties. De regisseur praat ook met een aantal van hun fans en laat hen vertellen wat hen zo aantrekt in deze zigeunerband. Ongetwijfeld een juweeltje voor de vele fans van deze muzikale formatie die we het grootste deel van deze documentaire aan het werk zien op diverse podia in Amerika. Fotografie is van Ken Kobland en Hart Perry.

Wild Girl

1932 | Western, Romantiek

Verenigde Staten 1932. Western van Raoul Walsh. Met o.a. Charles Farrell, Joan Bennett, Ralph Bellamy, Eugene Pallette en Irving Pichel.

De jonge Bennet aan de haal met Farrel ('The Stranger' op de aftiteling). Walsh pakt de zaken stevig aan in zijn versie van Bret Hartes verhaal 'Salomy Jane's Kiss'. Norbert Brodine maakte schitterende natuuropnamen op locatie in ongerepte gebieden van Californie.

Frankenstein

1931 | Sciencefiction, Horror

Verenigde Staten 1931. Sciencefiction van James Whale. Met o.a. Colin Clive, Mae Clarke, Boris Karloff, John Boles en Edward Van Sloan.

De tot nu toe definitieve monsterfilm over een krankzinnige geleerde, Clive, die een wezen in elkaar flanst (Karloff) en daarbij per ongeluk het brein van een misdadiger gebruikt. Een indrukwekkende productie (met name het legendarische Frankenstein-masker van Jack Pierce), hoewel het plot naar het verhaal van Mary Shelley aan alle kanten kraakt. De geschiedenis ingegaan als het schoolvoorbeeld voor dramaturgie, enscenering en sfeer in de horrorfilm. Nogaltijd indrukwekkend, al schreeuwt de film om een eigen muzikale begeleiding. Karloff vestigde hiermee zijn definitieve reputatie als legendarische (griezelfilm)ster. De Amerikaanse versie was indertijd gecensureerd en pas in 1987 kwam er een ongekuisde, gerestaureerde versie, die kracht van de film - met name door een verdrinkingsscène met een meisje - zeer verhoogt. Het scenario is van Garret Ford en Francis Edwards Faragoh. Het vervolg: BRIDE OF FRANKENSTEIN.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Marilyn Harris op televisie komt.

Reageer