Gábor Sarudi

Producer

Gábor Sarudi is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Amor Fati

1997 | Documentaire, Historische film

België/Duitsland/Hongarije 1997. Documentaire van Sophie Kotanyi en Zsolt Kotány.

Cineaste Kotnayi vertelt verhaal van haar familie via haar kinderen en haar ouders (stemmen van Helga Lehner en Uwe M[KA3]uller), een groepje intellectuelen, filosofen en kunstenaars in Boedapest. Centraal staat periode 1945-1956 met Stalinisme en opstand van 1956 (met archiefbeelden), verteld vanuit persoonlijk perspectief. Na ontsnapping naar Brussel viel familie uiteen. Elk lid geeft een andere invalshoek aan dynamiek van de familie. Indringend portret van de desintigratie van een groep mensen in ballingschap. Het camerawerk is van Tibor Klöpfer, Julia Kunert, Ágnes T[KA11]or[KA11]ok, Jacqueline Weiss en eerste regisseuse Kotnayi.

Szeleburdi vakacio

1987 | Familiefilm, Avonturenfilm

Hongarije 1987. Familiefilm van György Palásthy. Met o.a. Miklós Benedek, Zsuzsa Zolnay, Teri Tordai, Mari Kiss en Ida Turay.

Het chaotische gezin - vader, moeder en drie kinderen - uit de titel gaat de vakantie doorbrengen op een stoombootje op de schone blauwe Donau als hun echte, voorgenomen verlof in het water is komen te vallen. Het schip blijkt een wrak te zijn en de avonturen, waarbij veel ge[KA3]improviseerd moet worden, zijn niet van de lucht. Een film die niet opvalt door de dure productie of de (kinder)sterren, maar kan toch het jonge volkje (vanaf zes jaar) door zijn spontaniteit bezighouden. Vervolg op de in 1981 gedraaide film SZELEBURDI CSALAD, waarin de zelfde familie problemen heeft met hun woning in de Hongaarse hoofdstad. Toentertijd in eigen land een succes - bij gebrek aan tegengewicht. Het scenario is van Agnes Bálint en het camerawerk is van Gy[KA11]orgy Illés.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gábor Sarudi op televisie komt.

Reageer