Lautaro Murúa

Regisseur, Acteur

Lautaro Murúa is regisseur en acteur.
Er zijn 8 films gevonden.

Yo, la peor de todas

1990 | Historische film, Biografie, Drama

Frankrijk/Argentinië 1990. Historische film van Maria Luisa Bemberg. Met o.a. Assumpta Serna, Dominique Sanda, Héctor Alterio, Lautaro Murúa en Alberto Segado.

De verfilming van het boek van Nobelprijswinnaar Octavio Paz [KL]Juana In[KA1]es de la Cruz[KLE] over het leven van de beeldschone non, die het klooster inging om zich aan wetenschappelijke arbeid te kunnen wijden, terwijl de Spaanse vice-koning (Alterio) haar het hof probeerde te maken. In de 17e eeuw was het echter ongehoord dat vrouwen intelligent zouden kunnen zijn, laat staan zich met wetenschap zouden kunnen inlaten en de aartsbisschop van Mexico (Caicedo) zorgde er dan ook voor dat zij door de Inquisitie werd berecht. Vernederd en uitgeblust na twee jaar procesvoering overleed zij op 44-jarige leeftijd. Ten opzichte van de historische roman heeft de film zich beperkt tot de figuur Juana Inés, gespeeld door Serna, maar het is een boeiend verslag en een representatief voorbeeld van de Zuid- Amerikaanse cinema.

Juego de poder

1982 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk/Spanje 1982. Misdaad van Fausto Canel. Met o.a. Jon Finch, Catriona McColl, Neil Hallet, Lautaro Murúa en Ramiro Oliveros.

Een specialist op het gebied van de kernenergie wordt door groepen terroristen achtervolgd. Een weinig succesvolle, zeer middelmatige, pseudo-ecologische 'thriller'.

La Muchacha de las bragas de oro

1980 | Drama

Venezuela/Spanje 1980. Drama van Vicente Aranda. Met o.a. Victoria Abril, Lautaro Murúa, Hilda Vera, Perla Vonassek en Raquel Evans.

Een schrijver in ruste krijgt bezoek van zijn erotische en onweerstaanbare nicht. Een erotisch-ideologisch drama, waarmee Vicente Aranda voor de verandering weinig succes had.

El Carnaval de las bestias

1980 | Horror, Thriller

Japan/Spanje 1980. Horror van Jacinto Molina. Met o.a. Paul Naschy, Eiko Nagashima, Azucena Hernández en Lautaro Murúa.

Een gangster die door zijn maten wordt achtervolgd, zoekt zijn toevlucht in een huis op het platteland, dat bewoond wordt door een kannibalenfamilie. Dit moeilijk te dulden knoeiwerk is de eerste co-produktie van Spanje en Japan.

La Raulito en libertad

1977 | Drama

Spanje 1977. Drama van Lautaro Murúa. Met o.a. Marilina Ross, Vicente Parra, Charo López en María Asquerino.

De bekende 'Raulito' besluit zich in Spanje te vestigen. Een zeer slecht vervolg op de toch al tamelijk slechte Argentijnse film LA RAULITO.

La Raulito

1975 | Drama

Argentinië 1975. Drama van Lautaro Murúa. Met o.a. Marilina Ross, Duilio Marzio, Maria Vaner, Luis Politti en Fernanda Mistral.

Raulito is het verkleinwoordje voor Raul, een alledaagse Argentijnse jongensnaam, maar in dit geval is hij een meisje uit de sloppenwijken, dat hoopt als jongen zich beter aan de armoede te kunnen ontworstelen. Ross, die Raulito speelt, maakt zich schuldig aan kleine diefstallen en wordt nu eens opgepakt en dan weer vrijgelaten of ontsnapt tot ze een bij kranteventer Politti onderdak vindt. Dan moet zij zich echter als vrouw te weerstellen. Vaardig gemaakt en spontaan gespeeld. Deze aardige maatschappij-kritische film werd een succes in het toen tijdelijk wat liberalere Argentini[KA3]e, maar het vervolg RAULITO EN LIBERTAD (1977) ging de mist in. De in 1960 begonnen regisseur staat tegenwoordig aan de andere kant van de camera.

Invasión

1969 | Thriller, Mysterie, Fantasy

Argentinië 1969. Thriller van Hugo Santiago. Met o.a. Olga Zubarry, Lautaro Murúa, Juan Carlos Paz, Martín Adjemián en Daniel Fernández.

Het werk van Jorge Luis Borges, die meewerkte aan het scenario van regisseur Santiago en Adolfo Bioy Casares, is een getrouwe bewerking voor de film. Het betreft een allegorisch verhaal dat tegen de dictatuur gericht is. In het fictieve stadje Aquilea hebben een aantal mensen zich geschaard rond Don Porfirio (Paz), een oude man die uitsluitend met zijn kat communiceert. Ondertussen wordt Aquilea belegerd door duistere vijanden die door de hinderlagen van Don Porfirio worden tegengehouden. Helaas komen de leden van het groepje rond Don Porfirio op een geheimzinnige wijze stuk voor stuk om het leven. De dertig-jarige Argentijnse regisseur Santiago leerde het vak bij Robert Bresson en deze film, die in de trant van het werk van 'tijdgenoot' Michelangelo Antonio gezien moet worden, heeft cultstatus verkregen. Santiago wordt beschouwd als een geestverwant van David Lynch, die op laatst genoemde invloed heeft gehad. Het camerawerk van Ricardo Aronovich en Adelqui Camuso bevat indrukwekkende beelden en fraaie composities. Interessant voor cinefielen die gefascineerd zijn van de Argentijnse cinema over dood en zelfvernietiging. De indertijd in Frankrijk gedistribueerde versie was slechts anderhalf uur.

La Boutique

1967 | Komedie

Argentinië/Spanje 1967. Komedie van Luís Garcia Berlanga. Met o.a. Sonia Bruno, Rodolfo Deban, Ana María Campoy en Lautaro Murúa.

Om meer aandacht van haar man te krijgen, simuleert een jonge vrouw een ongeneeslijke ziekte... Een van de grootste vergissingen van de grote Berlanga.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lautaro Murúa op televisie komt.

Reageer